GeKo - Czw 26 Kwi, 2012 Jednym słowem jak w nowoczesnym TDI, 5 razy zaoszczędzisz na stacji a za 6 w serwisie będziesz sprawdzał czy twoja karta kredytowa to przeżyje Barejka - Pią 27 Kwi, 2012 myslalem ze gasnie np po kilku sekundach a nie od razu po zatrzymaniu auta Jakarti - Pią 27 Kwi, 2012 duzo aut to juz ma i teraz na swiatlach slychac odpalanie silnikow jak w f1 mi - Pią 27 Kwi, 2012 nawet mr2 tak miała ostatnio... Znaczy pomogłem jej trochę, bo wskazówka paliwa już zeszła nie tylko ze skali, ale i z literki E Bart - Pią 27 Kwi, 2012 Zwie się to "ręczny system start-stop" Franek - Pią 27 Kwi, 2012 Mam u siebie start-stop.
Ogólnie kupując furę chciałem by mi tego nie montowano. Niestety nie ma takiej opcji i każda fura która wychodzi u producenta ma to w standardzie.
Na szczęście jest przycisk, który dezaktywuje ten system.
Tak więc po odpaleniu auta wyłączamy system i po sprawie.
Akumulator akumulatorem, ja mam benzynę i specjalnie się nie przejmuję. Ale jak ktoś ma diesla i gaśnie mu na światłach, a wcześniej dawał buta i kręcił do odcinki to bardzo ciekawe jak szybko zarżnie turbinę.M - Pią 27 Kwi, 2012 A klimatyzacja działa jak się wyłączy silnik na światłach?
Bo to trochę niezdrowe dostawać na przemian strzały z zimnego i ciepłego powietrza.Bonczek - Pią 27 Kwi, 2012 Jeżdżąc dieslem z start-stop czujesz się jak na promie, jakby kapitanowi się nudziło i włączał turbiny i wyłączał, bo nagle przestaje trząść. Reszta działa normalnie.zefir - Pią 27 Kwi, 2012 działa Radio i Klima , wszystko działaAnonymous - Pią 27 Kwi, 2012
M napisał/a:
A klimatyzacja działa jak się wyłączy silnik na światłach?
Bo to trochę niezdrowe dostawać na przemian strzały z zimnego i ciepłego powietrza.
Klimatyzacja jest wtedy podtrzymywana przez akumulator. Jeśli masz na przykład włączone radio, klimę, ogrzewanie szyb i lusterek oraz ogrzewanie pośladków to auto nie wyłączy się automatycznie bo uzna, że jest za duży pobór prądu i nie ma to sensu (niebezpieczne dla aku).Franek - Pią 27 Kwi, 2012 Klima działa. Nawet wspomaganie kierownicy chodzi (elektryczne).arssss - Pią 27 Kwi, 2012 Nie wybiera sie ktos z Warszawy do Katowic dzisiaj?
I.moglby mnie zgarnac?M - Pią 27 Kwi, 2012
arssss napisał/a:
Nie wybiera sie ktos z Warszawy do Katowic dzisiaj?
I.moglby mnie zgarnac?
Zadzwoń do posła Tomczykiewicza Jacek - Pią 27 Kwi, 2012
arssss napisał/a:
Nie wybiera sie ktos z Warszawy do Katowic dzisiaj?
I.moglby mnie zgarnac?
widzę że lubisz korki dziś powrót na Śląsk to będzie dramat: zaczyna się weekend i to długi + budowa gierkówki... polecam intercity Żanet z Kaletano name - Pią 27 Kwi, 2012 Tylko pociąg chociaż i tak pewnie będą nabite ludźmi