jak taka przełajówka sprawdza sie w mieście?nada sie?Anonymous - Sob 08 Sie, 2015 Ja bym do miasto tylko to kupował, zawsze możesz wyskoczyć do lasu bez obawy, że się zakopiesz, a nawet przy odpowiedniej technice po trudniejszych ścieżkach pojeździć
Rabi, kupujesz? Jakby co to lekcja instruktarzu
Anonymous - Sob 08 Sie, 2015 W tym roku napewno nie,jakos sie doturlam do konca sezonu na mtb po synu,ale w przyszłym roku czemu nie.Tak sie własnie zastanawiam czy jakis krosowy,jak specialized mojego syna, czy moze taka przełajówka.W gre wchodzi raczej uzywka po taniości.Przyznam ze troche sie zajarałem rowerm,przez ostatni miesiąc moze ze 4 razy autem jechałem.
A da sie do takiej przełajówki miec komplet kół z cienkimi oponami zeby ja na szybkości przerobic na pseudo szosówke (bo domyslam sie ze geo ramy maja inne) ?Anonymous - Sob 08 Sie, 2015 Geo jest inna, a jakbyś chciał jeździć po szosie to możesz tylko zmienić opony
Ja bym wolał przełaja bo i na szosie i w terenie da więcej frajdy od crossa
Jeszcze jeden z moich ulubionych filmików pokazujących co taki przełaj potrafi
Qukie - Pon 10 Sie, 2015
Justine napisał/a:
Qukie bierz tego PlanetX co wrzuciłem wcześniej, jeśli oczywiście rama pasuje
Nie bardzo ja to raczej z tych niskich jestem - 173cm. Poza tym cenowo poza zasięgiem, ale dzięki za dobry trop Anonymous - Pon 10 Sie, 2015 Czyli wymiary mamy podobne A może ten Giant z pierwszego linka? Carbon i 105'tka, no i w S'ce
http://allegro.pl/giant-t...5587491815.htmlkosmita - Pon 10 Sie, 2015 Jakby ktoś byl zainteresowany to mam na zbyciu szosowego gianta bowery z super niezawodnym napędem bez przerzutek w rozmiarze eSPiTT - Pon 10 Sie, 2015
Justine napisał/a:
Wy tak jeździcie z tymi zapięciami? Nie lepiej po prostu nie tracić roweru z oczu?
Qukie bierz tego PlanetX co wrzuciłem wcześniej, jeśli oczywiście rama pasuje
nie no jezdzic z lancuchem 2-3kg to masakra by byla
ja potrzebuje zeby przypiac w piwnicy do metalowego regału... ciężko będzie komuś z regałem jechać
dobra, czyli na moje pytanie o lepsze zapięcie, dostałem info że są lepsze, ale jakie to nie wiadomo
u lock odpada, musi byc lancuch w oplocie, a moze cos z tej firmy oxford co robia sporo motorowych blokad?
dzisiaj wrzucam zamowienie na tego onguarda bo wypada najsensowniej w tej kasiebob.dsk - Pon 10 Sie, 2015 Jako że w sobotę zrobiłem pierwszy triathlon, sprint i mega się zajarałem to za rok staruję w połówce więc trzeba zbierać na rower czasowy. Może ktoś coś ma ciekawego bo rozważam zakup używanego Anonymous - Pon 10 Sie, 2015 Ok, czyli jak to ma być do piwnicy to może lepiej kupić wielki sejf i tam schować rower?
Wczoraj był kolejny Puchar Świata XCO, takich tras brakuje mi pod domem, najlepsza sekcja 0:26-0:30
I niech mi nikt nie mówi, że XC nie daje frajdy
Anonymous - Czw 13 Sie, 2015 Jedni urlopują się w Chorwacji, a ja jestem patriota i wybrałem polskie Sudety
Pierwszy wypad w ten rejon, zjazd ze Śnieżnika jak i cały zielony szlak graniczny prima sort Banan z twarzy nie schodził
PiTT, dasz się namówić na jakiś lajtowy trip? Jestem do wtorku
Anonymous - Czw 13 Sie, 2015 ja bym sie wybrał gdyby nie obawa ze mi sie rower rozsypie po 2kmPiTT - Pią 14 Sie, 2015 wypas trasa
korci mnie zeby się wybrać w taki teren, ale ten weekend odpada bo mam już zaplanowany...Anonymous - Pią 14 Sie, 2015 Drugi dzień w Sudetach to głównie Borówkowa i zachwalany zjazd na przeł. Różaniec (potwierdzam ). Dodatkowo postanowiłem zrobić Jawornik Wielki co niestety okazało się błędem, to że będzie pchanie wiedziałem, ale przedzierania się przez krzaczory na żółtym szlaku nie przewidziałem. Wieża widokowa okazała się wieżyczką, a zjazd z Jawornika to jedynie wąski kawałek czerwonego godny uwagi, a reszta czyli czerwony/zółty przez przeł. Jaworową i niebieski taki sobie (czyt. mało wymagający ). No i miało być dziś na lajcie, a znowu wyszło > 50 km
Jedynie co mnie wkurza to ostre słońce i słaba przejrzystość powietrza, przez co ciężko się foci