To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

k-mart - Pią 07 Mar, 2008

oraz hothatche!!!

Ale tak naprawde zgadzam sie z Wlodziem.

Loko - Pią 07 Mar, 2008

Vlodarsky napisał/a:
Loko napisałem tu dużo przed chwilą ale to wszystko skasowałem. Powiem krótko "nie zgadzam się z Tobą - świat młodzieży schodzi na takie dno, że chce mi się żygać"

Nie słyszałeś mniej więcej takich samych tekstów o naszym pokoleniu?, bo z tego co pamietam to jesteśmy mniej wiecej z tych samych lat i ja na przykład nie raz w życiu słyszałem, że nasze pokolenie schodzi na psy, na dno, że za czasów ludzi którzy to mówili to było 100 razy lepiej lub też że to nie do pomyślenia żeby taki rzeczy się działy w ich latach itd.

Loko napisał/a:
Nie słyszałeś mniej więcej takich samych tekstów o naszym pokoleniu?, bo z tego co pamietam to jesteśmy mniej wiecej z tych samych lat i ja na przykład nie raz w życiu słyszałem, że nasze pokolenie schodzi na psy, na dno, że za czasów ludzi którzy to mówili to było 100 razy lepiej lub też że to nie do pomyślenia żeby taki rzeczy się działy w ich latach itd.

Oczywiscie, ten fenomen juz chyba zawsze istnial, ostatnio natknalem sie na takie z czasow starozytnej grecji 300b.C.

Co nie zmienia faktu, ze dzisiajsza mlodziez jest kupowata. Brak manier i respektu nie wspominajac o braku intelektu.

Powiem tak: rozpuszczone bachory! Sluzylem z Kondziem w Vietnamie, wiem o czym mowie ;)

DeeS - Pią 07 Mar, 2008

Nie bedzie niczego !!! :devil:
Loko - Pią 07 Mar, 2008

Także świat schodzi na totalne dno w myśleniu każdego pokolenia, mniej więcej co 20 lat, ale jakoś tam się to dalej ciągnie i jeszcze troche pociągnie ;)

dyscyplina, dyscyplina i jeszcze raz dyscyplina!

Dzisiejsza mlodziez trzeba wyslac do wojska, tak od 18-ego do 25-ego roku zycia.

Vlodarsky - Pią 07 Mar, 2008

Loko jestem ostatnim rocznikiem w starym systemie szkolny czyli bez gimnazjum. Jak odszedłem ze szkoły to rozmawiałem po jakimś roku albo dwóch z moją wychowawczynią. Najbardziej utkwiło mi w głowie "Marek powinniście tu wrócić i mnie bronić " Brak jakiego kolwiek poszanowania osoby starszej czy nauczyciela. Loko masz rację, że to tak z pokolenia na pokolenie jest ale ja osobiście nie przytulam się do mojej Kasi jakoś wylewnie przy mojej babci 86 letniej bo wiem, że w jej czasach takie coś było nie na miejscu i staram się to uszanować. Dlatego też mówię, że schodzimy na psy a nie zeszliśmy :) czyli co pokolenie to jest gorzej. Już do tego dochodzi, że ludzie poznają się przez internet, nie widzą się, nie czują itd...

I znowu się rozpisałem... generalnie ja osobiście żałuje, że jest coraz gorzej z naszą kulturą osobistą i poszanowaniem pewnych wartości.

CHRZANEK - Pią 07 Mar, 2008

Vlodi: Jeszcze Polska nie zginęla póki MY żyjemy...

Ja sie czasem lapie na tym że nie wiem czy to mlodzież jest zla, czy my sie starzejemy i po prostu coraz więcej rzeczy nam przeszkadza...
Świat sie zmienia, wszystko ewoluuje, owszem jest więcej skrajnych przypadków.

michool_vt - Pią 07 Mar, 2008

k-mart napisał/a:
starozytnej grecji

"...to grecja była, oni tam wszyscy popie.rdoleni na potege" :D

mi - Pią 07 Mar, 2008

:rotfl:

hehehe :D
Ale bez kitu, nawet Arystoteles marudzi ze mlodzi za jego czaso byli zepsuci.

Panowie, moge miec (mocno) rozbitego vts'a phII, czarny, silnik i skrzynia dziala, ~100'000km. Tylko ze mi vts do niczego nie jest potrzebny.
Jesli bym go przygotowal do jazdy (patrz impreza), czy ktos mial by ochote sie skusic? ;)

CHRZANEK - Pią 07 Mar, 2008

Greg chyba szukal Ph2... Choc sam nie wiem czy on jeszcze chce Saxo czy moze Sporta...
Ja na jego miejscu wolal bym auto ze znaną historia niż te "funkiel nówki nie śmigane" z allegro ;) ;) ;)

kubas - Pią 07 Mar, 2008

Loko chyba bylismy na tym samym wykladzie z socjologi ;D Podobno tak jest ze kazde pokolenie narzeka na nastepne nie zauwazajac swoich wad. Ale co prawda to prawda ze swiat schodzi na psy... jak to powiedzial moj wykladowca z filozofi
3xM

Mtv
McDonald
Microsoft

a my z chlopakami wymyslilismy cos lepszego jeszcze :D

Mtv
Marihuana
Masturbacja

Niemy - Pią 07 Mar, 2008

k-mart napisał/a:
Panowie, moge miec (mocno) rozbitego vts'a phII

masz jakies fotki?