To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

faldzip - Śro 30 Maj, 2012

No niestety, Żydzi caly czas jadą na tym, ze byli masowo mordowani w drugiej wojnie. No bo byli, ale czas leci i zycie toczy sie dalej, teraz nikt ich nie morduje ani nic, a oni dalej swoje. Np. w sandomierskim kosciele wisi obraz, ktory jest juz od dawna zasloniety, ze niby do konserwacji a nic sie z nim niei dzieje i to juz chyba od kilku lat - a to dlatego, ze przedstawia mord dziecka przez jakas sekte Zydowska i jak byl odsloniety, to Zydzi przyjezdzali tam masowo tylko po to, by stanac pod tym obrazem i narzekac, ze Polacy to straszni antysemici, ze cos takiego pokazuja.

Wiec mysle, ze co by nie bylo, to zawsze bedzie moja prawda jest mojsza itp. i sie do porozumieia nie dojdzie, jedni wiedza swoje, inni swoje i tak zostanie, nawet przeprosiny Baracka Obamy to nic nie wniosą. No chyba, ze chcecie zastosowac metody sprawdzone: kto twierdzi inaczej - do gazu! Ale wtedy juz zdanie Obamy nie bedize juz takie nieprawdziwe...

Zeby nie bylo - nie mam nic do Zydow, gejow ani czarnych :)

kamil - Śro 30 Maj, 2012

faldzip napisał/a:
Zeby nie bylo - nie mam nic do Zydow, gejow ani czarnych

faldzip napisał/a:
No niestety, Żydzi caly czas jadą na tym, ze byli masowo mordowani w drugiej wojnie. No bo byli, ale czas leci i zycie toczy sie dalej, teraz nikt ich nie morduje ani nic, a oni dalej swoje.

a obraz, o którym piszesz przedstawia rytualny obrządek w którym to ortodoksyjni Żydzi zabijają chrześcijańskie dziecko żeby dodać do świątecznej macy trochę krwi. Bzdura totalna, ale w 1946 od tego zaczął się pogrom Kielecki...Wtedy zginęło kilkadziesiąt osób.
Nie dziwie się, ze niektóre środowiska zaprotestowały.

M - Śro 30 Maj, 2012

Dobra, zapuszczam kolejny ciekawy temat :)
Link w języku ang.
http://www.dailymail.co.u...-ago-today.html

kamil napisał/a:
faldzip napisał/a:
Zeby nie bylo - nie mam nic do Zydow, gejow ani czarnych

faldzip napisał/a:
No niestety, Żydzi caly czas jadą na tym, ze byli masowo mordowani w drugiej wojnie. No bo byli, ale czas leci i zycie toczy sie dalej, teraz nikt ich nie morduje ani nic, a oni dalej swoje.

W sensie - mi to tam nie przeszkadza. Chcialem nawiazac do slow Piranii, ze oni tak juz maja i ze ani wpadka Obamy, ani jej brak nic tu nie zmieni. Ja tam nie bede robil zadnej krucjaty z tego powodu.

Cytat:

a obraz, o którym piszesz przedstawia rytualny obrządek w którym to ortodoksyjni Żydzi zabijają chrześcijańskie dziecko żeby dodać do świątecznej macy trochę krwi. Bzdura totalna, ale w 1946 od tego zaczął się pogrom Kielecki...Wtedy zginęło kilkadziesiąt osób.
Nie dziwie się, ze niektóre środowiska zaprotestowały.

okej, a w ktorym roku powstal ten obraz?

kamil - Śro 30 Maj, 2012

nie mam bladego pojęcia...ale dosyć stary jest. Taki zabobon był często rozpowszechniany przez środowiska antysemickie już od kilku wieków.

wiem, moja babcia mowila mi, ze jak byla mala to ja straszyli, ze jak bedzie niegrzeczna to ja Zydzi wsadza do tej beczki z gwozdziami :P
kamil - Śro 30 Maj, 2012

jupi ! Rozumiem, że babci nic się nie stało ?
M - Śro 30 Maj, 2012

Kamil - walczący syjonista :faja:
Jacek - Śro 30 Maj, 2012

oh lol

M - Śro 30 Maj, 2012

Jacek napisał/a:
Obrazek
oh lol

A co jeśli to okaże się prawdą w dłuższej perspektywie czasu? :)

Maciusiowy - Śro 30 Maj, 2012

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

przewrotne:
'skoro Wam tak dobrze, to dobrze Wam tak'

M napisał/a:
A co jeśli to okaże się prawdą w dłuższej perspektywie czasu?

nic

Jacek - Śro 30 Maj, 2012

M napisał/a:
Jacek napisał/a:
Obrazek
oh lol

A co jeśli to okaże się prawdą w dłuższej perspektywie czasu? :)

zobaczymy.
jednak chodzi mi o formę przekazu

kamil - Śro 30 Maj, 2012

Syjonista to człowiek, który przede wszystkim dąży do jedności narodu i prawa do "Ziemi Obiecanej" dawna Palestyna dzisiaj Israel. Wierzący w przymierze z Bogiem, że tylko Żydom należy się ten kawałek ziemi. Tylko czystość krwi, jeden język, brak multikulturowości doprowadzi "naród wybrany" do zjednoczenia i przetrwania.

Jak mnie znasz Maćku, zawsze utożsamiałem się z Polską, to jest moja ojczyzna, tu się urodziłem, tu wychowałem. Tu mieszkam, pracuje, Tutaj mam większość rodziny i przyjaciół. To jest mój kraj.
Nie uważam też, że Israel należy się tylko Żydom jak psu kość, więc chyba nie jestem syjonistą ;)

filomatic - Śro 30 Maj, 2012

[quote="Maciusiowy"]:rotfl: :rotfl: :rotfl:

przewrotne:
'skoro Wam tak dobrze, to dobrze Wam tak'

z takich tekstów zawsze przypomina mi się ten, który ojciec powiedział do mojego kolegi, który w wieku 21 lat oznajmił mu, że będzie tatą:

"nie uważałeś jak robisz, to teraz rób jak uważasz" :rotfl:

PiTT - Śro 30 Maj, 2012

filomatic napisał/a:

z takich tekstów zawsze przypomina mi się ten, który ojciec powiedział do mojego kolegi, który w wieku 21 lat oznajmił mu, że będzie tatą:

"nie uważałeś jak robisz, to teraz rób jak uważasz" :rotfl:

tekst moze i smieszny i na kwejka podejdzie, ale jakby mi tak ojciec powiedzial to bym mu kazal spi@rdalac ;)