Pozostałe osoby, które nie posiadają zdefiniowanych kont bankowych zostaną poddane weryfikacji, celem zwrotu środków pieniężnych ich właścicielom.
Osoby poddające się weryfikacji zobowiązane są:
- przesłać skan dowodu osobistego lub innego dokumentu ze zdjęciem na adres: weryfikacja.bidextreme@wp.pl , podając w tytule maila swój nick Użytkownika, posługując się przy tym mailem używanym do rejestracji na platformie bidextreme,
- dokonać przelewu identyfikacyjnego w wysokości 1, 00 zł
na rachunek 67 1140 1111 0000 4157 9200 1002
z własnego imiennego rachunku bankowego należącego do danego Użytkownika, podając w tytule przelewu swój nick Użytkownika.
Czyli teraz jak ktoś miał BTC z lewego źródła albo podaje swoje dane albo traci hajs
http://zaufanatrzeciastro...zez-wlamywaczy/anjas - Wto 19 Lis, 2013 dla mnie mistrzowską akcją jest to, że trzeba wysyłać skan dowodu, żeby się uwiarygodnić.
Po pierwsze zajebiście się to zbiega z argumentami o anonimowości.
Po drugie - jeśli bitcoinów nie potrafili upilnować to co zrobią ze skanami dowodów.
Naiwny dostanie po dupie na utraconych bitcoinach a za dwa miesiące się dowie, że ma kredyt na lodówkę i na leczniczą kołdrę z owczej wełny, którą sprzedawali na koncercie Kryszaka...M - Wto 19 Lis, 2013 To jest jakaś lipa z tą giełdą i ja bym się trzymał jak najdalej od tego.
Giełdy bitcoinowe w tej chwili są jak banki na dzikim zachodzie bizon - Wto 19 Lis, 2013 http://www.cba.gov.pl/pl/...PRZESZUKAN.htmlarssss - Wto 19 Lis, 2013 M, kluczowe tu może być też to,że zwracają złotówki a nie BTC.
BitCoin - Kurs MtGox: 2128.48 (BTC/PLN) Data kursu: 2013-11-19 13:02:45
czysty zarobek.
samych LTC mieli ponad 11k a LCT teraz jest po 6,7$ anjas - Wto 19 Lis, 2013
M napisał/a:
Giełdy bitcoinowe w tej chwili są jak banki na dzikim zachodzie
a można inaczej spieniężyć bitcoiny?M - Wto 19 Lis, 2013
anjas napisał/a:
M napisał/a:
Giełdy bitcoinowe w tej chwili są jak banki na dzikim zachodzie
a można inaczej spieniężyć bitcoiny?
Można, przekazujesz mi hashe nawet przez komórkę a ja Ci płacę kaskę po ustalonym kursie.
Giełdy btc nie są w ogóle potrzebne przy transakcjach btc w sensie technicznym.
To jest operacja kryptograficzna z użyciem rozproszonych węzłów w necie, anonimowych.M - Wto 19 Lis, 2013 Można to porównać do fizycznego przekazania pieniędzy, akcji, obligacji
p2p anjas - Wto 19 Lis, 2013
M napisał/a:
Można, przekazujesz mi hashe nawet przez komórkę a ja Ci płacę kaskę po ustalonym kursie.
To Ty skupujesz wszystkie bitcoiny?
Czy najpierw trzeba znaleźć kogoś kto akurat chce kupić?M - Wto 19 Lis, 2013
anjas napisał/a:
M napisał/a:
To Ty skupujesz wszystkie bitcoiny?
Czy najpierw trzeba znaleźć kogoś kto akurat chce kupić?
Andrzeju wybacz , myślałem że poważnie pytasz.anjas - Wto 19 Lis, 2013 no właśnie pytam poważnie, hipotetycznie chce sprzedać 1 bitcoin po dzisiejszym kursie, jak to zrobić bez giełdy?M - Wto 19 Lis, 2013 A jak sprzedajesz samochód?
np:
https://forum.bitcoin.pl/wymiana-walut-f30.htmlanjas - Wto 19 Lis, 2013
M napisał/a:
A jak sprzedajesz samochód?
Maciek, ale bitcoin ma być alternatywą dla waluty a nie dla samochodu. Nie porównujmy tego raczej. Chyba, że do sprzedaży euro, dolara, funta.
Na szczęście czasy cinkciarzy minęły, ale rozumiem, że w przypadku bitcoina powinienem poszukać kogoś kto chce kupić... To tym bardziej "kurs" tej "waluty" można sobie w buty wsadzić.
Chyba, że potraktujemy ją tak jak baca, który sprzedawał swojego kundla za milion, nikt nie chciał kupić, więc przeprowadził korzystną transakcję wymiany kudla za dwa koty - dachowce po 500 tysięcy każdy.
P.S. Link mi nie działa. Może hakerzy zaatakowali? anjas - Wto 19 Lis, 2013 a tak obok ciekawej dyskusji o bitcoinach przygnębiająca wiadomość z Eurokołchozu:
http://www.tvn24.pl/ponad...a,372839,s.htmlarssss - Wto 19 Lis, 2013 anjas, no i po to są kantory. Nie chcesz szukac kogos kto odkupi to walisz do kantoru i masz nadzieje,ze nie okradna go/nie upadnie przed przelaniem Ci złotowek. Albo mozesz kupic jakies sprzety za BTC i je odsprzedac albo mozesz sztabki złota kupic za BTC,a jak nie to przepic w barze z platnosciami BTC albo na bitcoinparty