anjas - Wto 19 Lis, 2013 Dlatego mam wciąż w głowie tego bacę sprzedającego psa za milion M - Wto 19 Lis, 2013 Ja mam w glowie kraj w ktorym wiekszosc ludzi oszczedza na emeryture w piramidzie finansowej anjas - Wto 19 Lis, 2013
M napisał/a:
Ja mam w glowie kraj w ktorym wiekszosc ludzi oszczedza na emeryture w piramidzie finansowej
a powinni w bitcoinach M - Wto 19 Lis, 2013 Pozyjemy zobaczymyanjas - Wto 19 Lis, 2013 Miejmy nadziejeJakarti - Wto 19 Lis, 2013 JA TEGO NIE OGARNIAM WIĘC NAWET NIE PYTAM TAK JAK KAMIL. CAŁKIEM SERIO NIE KAPUJE JAK TO MOŻE DZIAŁAĆ M - Śro 20 Lis, 2013
Jakarti napisał/a:
JA TEGO NIE OGARNIAM WIĘC NAWET NIE PYTAM TAK JAK KAMIL. CAŁKIEM SERIO NIE KAPUJE JAK TO MOŻE DZIAŁAĆ
Za wartością złota stoi jego niepodrabialność oraz ograniczona ilość
Za wartością złotówki stoi państwo polskie z policją i wojskiem
Za wartością bitcoina stoi skomplikowany alogrytm rozproszony po komputerach w necie, brak realnej możliwośći fałszerstwa, brak centralnego systemu który możnaby położyć. Tak długo jak będzie istniał internet - bitcoin będzie działać. Absolutnie ponad państwami, kartelami bankowymi etc.
Wiem że brzmi to jak z filmu s-f ale czy nie żyjemy w przyszłości wzgledem roku 1980? arssss - Śro 20 Lis, 2013 emerytura w BTC Metoda na wnuczka przeprowadzana przez maila;Dbizon - Śro 20 Lis, 2013
M napisał/a:
Tu też banki pompują bańkę pożyczając sobie złoto Więc to chyba wiara w złoto jest najwięcej warta M - Śro 20 Lis, 2013
bizon napisał/a:
M napisał/a:
Tu też banki pompują bańkę pożyczając sobie złoto Więc to chyba wiara w złoto jest najwięcej warta
No pewnie tak, a płacą za to "ludziki"
więc tym bardziej dobrze jest ominąć wysokim lobem cały system banksterski.
W przyszłości jeżeli bitwaluty nie zostaną stłumione reżimem to wyprą dotychczasowe pieniądze jako anachronizm - analogicznie do statycznej telewizji która się wypala vs internet.anjas - Śro 20 Lis, 2013 Maciek, zwróciłeś uwagę na jeszcze jedną bardzo ważną rzecz:
M napisał/a:
Tak długo jak będzie istniał internet - bitcoin będzie działać.
A co np. przy jakiejś globalnej zawierusze? Pamiętam jak pisałeś, że świat idzie w tym kierunku. Czy to nie stoi ze sobą w sprzeczności - oczekiwanie na duży konflikt z wiarą w bitcoina?Anonymous - Śro 20 Lis, 2013 Ponawiam moje pytanie :
M - Śro 20 Lis, 2013 Nie opłaca się w tej chwili już kopać, nawet jak masz prąd za darmo.
Kopią w tej chwili maszyny które są poza twoim zasięgiem wydajności.kamil - Śro 20 Lis, 2013 20 pln dziennie przy 30ghz koparce, którą możesz kupić za 1500 plnanjas - Śro 20 Lis, 2013
kamil napisał/a:
20 pln dziennie przy 30ghz koparce, którą możesz kupić za 1500 pln
warto odjąć od tego jeszcze prąd, które koparki podobno zdrowo pożerają.