na bielanach jeszcze nie bylem - moze dzik sie wypowie
Nie wiem jak WK bo się nie przemeldowałem i nie korzystałem, ale w innych sprawach urząd działa mega sprawnie.
Nawet można płacić kartą M - Wto 26 Cze, 2012 Tak przeczytałem i mam inne wnioski.GeKo - Wto 26 Cze, 2012 http://technowinki.onet.p...66,artykul.html
Zawsze chciałem poprosić o to samo co na obrazku a potem zwrócić że to nie to samo
Ciekawe że jeszcze ich nikt nie oskarżył o niezgodność produktu z wizerunkiem.anjas - Wto 26 Cze, 2012
M napisał/a:
Tak przeczytałem i mam inne wnioski.
Aha! A na jakiej podstawie je wysnules?M - Wto 26 Cze, 2012
Maciek, po pierwsze nie jest to komunikat NBP jak napisałeś w pierwszym pytaniu.
Po drugie w referendum unijnym Polska opowiedziała się za wystąpieniem do UE i w efekcie przyjęciem Euro. Bez określenia terminu.
Wyobrażasz sobie, zeby bank centralny powiedział, ze Polska nie powinna przyjmować euro? To jest w pewnym sensie bezdyskusyjnie. Ale termin jest jak najbardziej zależny od PL i nikomu się nie spieszy. Nigdzie nie ma tez mowy o PORZUCANIU złotówki.
Sama droga do euro jest dobra dla gospodarki i budżetu, bo trzeba trzymać budżet w ryzach, zeby spełnić kryteria konwergencji.Marek23 - Wto 26 Cze, 2012
bizon napisał/a:
http://www.wprost.pl/ar/3...nasza-mac/?pg=0
Szok jak to się czyta...Marek23 - Wto 26 Cze, 2012
anjas napisał/a:
Sama droga do euro jest dobra dla gospodarki i budżetu, bo trzeba trzymać budżet w ryzach, zeby spełnić kryteria konwergencji.
Tak, widać po Grecji i jej następcach M - Wto 26 Cze, 2012
anjas napisał/a:
Maciek, po pierwsze nie jest to komunikat NBP jak napisałeś w pierwszym pytaniu.
A czyj?
anjas napisał/a:
Po drugie w referendum unijnym Polska opowiedziała się za wystąpieniem do UE i w efekcie przyjęciem Euro. Bez określenia terminu.
Nie do przyjęcia euro a wstąpienie "do korytarza" - cytując Jacka Rostowskiego
anjas napisał/a:
Wyobrażasz sobie, zeby bank centralny powiedział, ze Polska nie powinna przyjmować euro? To jest w pewnym sensie bezdyskusyjnie.
Dlaczego?
anjas napisał/a:
Sama droga do euro jest dobra dla gospodarki i budżetu, bo trzeba trzymać budżet w ryzach, zeby spełnić kryteria konwergencji.
Tak, jest bardzo dobra co widać po tym co się dzieje z tonącą strefą euro.
Andrzeju...
Cytat:
"Popieranie wejścia do strefy euro jest bardzo szeroko dyskutowane. Istotnie, zarząd NBP uważa, że Polska powinna wejść do strefy euro.
Mucha - Wto 26 Cze, 2012 M - Wto 26 Cze, 2012 Świetny akapit z linku bizona który jest receptą na wszystkie problemy z PKB, także w polsce:
(po prostu totalny banał ale prawdziwy)
Cytat:
Jest sposób na stymulowanie gospodarki bez zadłużenia: poluzować gospodarce. Przedsiębiorca jest chciwy, wstaje rano i kombinuje, co tu wyprodukować, sprzedać, co taniej kupić, żeby drożej sprzedać. I z tej chciwości przedsiębiorcy coś tam robią i owsianka jest. Problem polega na tym, że jak się budzi urzędnik, to on siedzi i kombinuje: jak tutaj przykręcić śrubę temu przedsiębiorcy, żeby okazać się pożytecznym, żeby zarobić na tę swoją pensję, którą pobiera za to, że przeszkadza przedsiębiorcom.
dzik - Wto 26 Cze, 2012 Gowin chce uwolnić zawody, niby zgodne z tym tokiem myślenia. Ale już to widzę jak ktoś mój bliski chce zrobić kurs spadochroniarstwa u kogoś kto wczoraj wpadł na pomysł mianowania się instruktorem tego sportu.M - Wto 26 Cze, 2012
dzik napisał/a:
Gowin chce uwolnić zawody, niby zgodne z tym tokiem myślenia. Ale już to widzę jak ktoś mój bliski chce zrobić kurs spadochroniarstwa u kogoś kto wczoraj wpadł na pomysł mianowania się instruktorem tego sportu.
No to kto wtedy jest glupi Piotrze?PiTT - Wto 26 Cze, 2012
Franek napisał/a:
PiTT napisał/a:
Onet, WP, Interię lub Gazetę... O2 to gówno
nie dał bym znaku równości pomiędzy tymi portalami.
chodziło mi o największe z piątki
a o2 z wiadomych względów można pominąć, tam nie ma chyba "normalnych" wiadomości na głównej