To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

dzik - Wto 26 Cze, 2012

M napisał/a:
na bielanach jeszcze nie bylem - moze dzik sie wypowie

Nie wiem jak WK bo się nie przemeldowałem i nie korzystałem, ale w innych sprawach urząd działa mega sprawnie.
Nawet można płacić kartą o_O

M - Wto 26 Cze, 2012

Tak przeczytałem i mam inne wnioski.
GeKo - Wto 26 Cze, 2012

http://technowinki.onet.p...66,artykul.html

Zawsze chciałem poprosić o to samo co na obrazku a potem zwrócić że to nie to samo :rotfl:

Ciekawe że jeszcze ich nikt nie oskarżył o niezgodność produktu z wizerunkiem.

anjas - Wto 26 Cze, 2012

M napisał/a:

Aha! A na jakiej podstawie je wysnules?

M - Wto 26 Cze, 2012

anjas napisał/a:
M napisał/a:

Andrzeju, na podstawie artykułu :)

bizon - Wto 26 Cze, 2012

http://www.wprost.pl/ar/3...nasza-mac/?pg=0
anjas - Wto 26 Cze, 2012

M napisał/a:
anjas napisał/a:
M napisał/a:

Andrzeju, na podstawie artykułu :)

Maciek, po pierwsze nie jest to komunikat NBP jak napisałeś w pierwszym pytaniu.
Po drugie w referendum unijnym Polska opowiedziała się za wystąpieniem do UE i w efekcie przyjęciem Euro. Bez określenia terminu.
Wyobrażasz sobie, zeby bank centralny powiedział, ze Polska nie powinna przyjmować euro? To jest w pewnym sensie bezdyskusyjnie. Ale termin jest jak najbardziej zależny od PL i nikomu się nie spieszy. Nigdzie nie ma tez mowy o PORZUCANIU złotówki.
Sama droga do euro jest dobra dla gospodarki i budżetu, bo trzeba trzymać budżet w ryzach, zeby spełnić kryteria konwergencji.

Marek23 - Wto 26 Cze, 2012

bizon napisał/a:
http://www.wprost.pl/ar/3...nasza-mac/?pg=0

Szok jak to się czyta...

Marek23 - Wto 26 Cze, 2012

anjas napisał/a:
Sama droga do euro jest dobra dla gospodarki i budżetu, bo trzeba trzymać budżet w ryzach, zeby spełnić kryteria konwergencji.

Tak, widać po Grecji i jej następcach :lol2:

M - Wto 26 Cze, 2012

anjas napisał/a:
Maciek, po pierwsze nie jest to komunikat NBP jak napisałeś w pierwszym pytaniu.

A czyj?

anjas napisał/a:
Po drugie w referendum unijnym Polska opowiedziała się za wystąpieniem do UE i w efekcie przyjęciem Euro. Bez określenia terminu.

Nie do przyjęcia euro a wstąpienie "do korytarza" - cytując Jacka Rostowskiego

anjas napisał/a:
Wyobrażasz sobie, zeby bank centralny powiedział, ze Polska nie powinna przyjmować euro? To jest w pewnym sensie bezdyskusyjnie.

Dlaczego?

anjas napisał/a:

Tak, jest bardzo dobra co widać po tym co się dzieje z tonącą strefą euro.
Andrzeju...

Cytat:
"Popieranie wejścia do strefy euro jest bardzo szeroko dyskutowane. Istotnie, zarząd NBP uważa, że Polska powinna wejść do strefy euro.

Mucha - Wto 26 Cze, 2012

M - Wto 26 Cze, 2012

Świetny akapit z linku bizona który jest receptą na wszystkie problemy z PKB, także w polsce:
(po prostu totalny banał ale prawdziwy)

Cytat:
Jest sposób na stymulowanie gospodarki bez zadłużenia: poluzować gospodarce. Przedsiębiorca jest chciwy, wstaje rano i kombinuje, co tu wyprodukować, sprzedać, co taniej kupić, żeby drożej sprzedać. I z tej chciwości przedsiębiorcy coś tam robią i owsianka jest. Problem polega na tym, że jak się budzi urzędnik, to on siedzi i kombinuje: jak tutaj przykręcić śrubę temu przedsiębiorcy, żeby okazać się pożytecznym, żeby zarobić na tę swoją pensję, którą pobiera za to, że przeszkadza przedsiębiorcom.

dzik - Wto 26 Cze, 2012

Gowin chce uwolnić zawody, niby zgodne z tym tokiem myślenia. Ale już to widzę jak ktoś mój bliski chce zrobić kurs spadochroniarstwa u kogoś kto wczoraj wpadł na pomysł mianowania się instruktorem tego sportu.
M - Wto 26 Cze, 2012

dzik napisał/a:
Gowin chce uwolnić zawody, niby zgodne z tym tokiem myślenia. Ale już to widzę jak ktoś mój bliski chce zrobić kurs spadochroniarstwa u kogoś kto wczoraj wpadł na pomysł mianowania się instruktorem tego sportu.

No to kto wtedy jest glupi Piotrze?

PiTT - Wto 26 Cze, 2012

Franek napisał/a:
PiTT napisał/a:
Onet, WP, Interię lub Gazetę... O2 to gówno

nie dał bym znaku równości pomiędzy tymi portalami.

chodziło mi o największe z piątki ;)
a o2 z wiadomych względów można pominąć, tam nie ma chyba "normalnych" wiadomości na głównej :lol2: