To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Anonymous - Czw 28 Cze, 2012

M, nie o to chodzi. Wstawianie non-stop artykułów/finger-consulting obrazków itp pokazujących jak jest ŹLE jest tak samo zrąbane jak mówienie, że jest SUPER bez jakiegokolwiek krytycznego podejścia. Popiszmy sobie tak jeszcze do 2000 strony przekonując się, że jest ŹLE albo SUPER...

osz karwa teoretycy :rotfl:
Marek23 - Czw 28 Cze, 2012

AleX_R53 napisał/a:

Marek jest wiecznie nie zadowolony chyba, że "gra w gre" albo śmiga na snowboardzie (wolny kraj to może być niezadowolony)

:rotfl: Nie wiem,czy Cie czasem nie boli te granie w gre czy snowboard, ale byc moze majac fajne zycie widze te wszystkie slabe drogi w PL. A Ty wyskakując z biura jadac po PL uważasz,że są całkiem fajne. Coś w tym musi być

faldzip - Czw 28 Cze, 2012

Fajna pogoda dziś

Marek23 napisał/a:
AleX_R53 napisał/a:

Marek jest wiecznie nie zadowolony chyba, że "gra w gre" albo śmiga na snowboardzie (wolny kraj to może być niezadowolony)

:rotfl: Nie wiem,czy Cie czasem nie boli te granie w gre czy snowboard, ale byc moze majac fajne zycie widze te wszystkie slabe drogi w PL. A Ty wyskakując z biura jadac po PL uważasz,że są całkiem fajne. Coś w tym musi być

Uwierz mi, że mnie nie boli ;] w grę też gram (możemy się pościgać :> ) i na snowboardzie też jeżdżę (jak rasowy amator :D )... do Poznania czy na południe też często jeżdżę a w zeszłym roku z pracy jeździłem praktycznie po całej Polsce i nie jęczałem. Jakoś nie widzę, żeby było tak fatalnie żeby płakać non-stop na ten temat. Może dlatego, że Ty jeździsz dużo aktualnie więcej to odczuwasz to dotkliwiej. A porównanie które zaraz zapewne zapodasz czyli, że a Austrii, Italii lub Francji są lepsze drogi... no cóż, ciekawe czemu ;] mam nadzieję, że jak za 20-30-40 lat oddadzą ekspresowe i autostrady to kiwniesz głową i powiesz "OK"... a pewnie w duchu pomyślisz "jest choojowo" :rotfl:

faldzip napisał/a:
Fajna pogoda dziś

nie za chłodno nie za ciepło... w sam raz :)

M - Czw 28 Cze, 2012

Alex to zwykla grafika byla... wiesz, grafika z internetu...
Nie można tego wszystkiego brać na poważnie i się tak denerwować.
Trzeba poznawać świat, chlonąć wiedzę...

Ryba - Czw 28 Cze, 2012

M napisał/a:
Maciusiowy napisał/a:
M napisał/a:
polakom pewnie nie...

polakom i niepolakom

M napisał/a:
U nas dentysta jest tani ale na inne rzeczy bierzemy kredyty, np na kilka scian z betonu trzeba cale zycie pracowac.

to chyba też nie najlepszy przykład, biorąc pod uwagę ceny mieszkań w Europie zachodniej...

No Macius sa miejsca gdzie jest drozej i taniej.
Dom w dzielnicy 400tys miasta w uk ze sporym ogrodem kosztuje 60tys funtow, u mnie na płatniczej "plomba" z kawalkiem ogrodka byla wyceniona na 2.5miliona. Cos tu k..wa jest nie tak.

Bzdura,
kolega rok temu kupił dom ze sporym ogrodem w 30tys miejscowości Spalding i zapłacił za niego 110k funów (a z tego co mówił, była to i tak bardzo dobra oferta). Im większa miejscowość tym cena domów też raczej będzie większa. Nie na odwrót o_O

M - Czw 28 Cze, 2012

BZDURA (swoją drogą to świetne wejście - jak w tym dowcipie "a teraz wchodzę ja, cały na biało")
Jeden dom nie równy jest drugiemu, jak i okolica.
Natomiast przyznaj że 110k Ł jak na tamtejsze zarobki (zależy co kolega robi) to nie jest wcale dużo.

AleX_R53 napisał/a:
Uwierz mi, że mnie nie boli ;] w grę też gram (możemy się pościgać :> ) i na snowboardzie też jeżdżę (jak rasowy amator :D )... do Poznania czy na południe też często jeżdżę a w zeszłym roku z pracy jeździłem praktycznie po całej Polsce i nie jęczałem. Jakoś nie widzę, żeby było tak fatalnie żeby płakać non-stop na ten temat. Może dlatego, że Ty jeździsz dużo aktualnie więcej to odczuwasz to dotkliwiej. A porównanie które zaraz zapewne zapodasz czyli, że a Austrii, Italii lub Francji są lepsze drogi... no cóż, ciekawe czemu ;] mam nadzieję, że jak za 20-30-40 lat oddadzą ekspresowe i autostrady to kiwniesz głową i powiesz "OK"... a pewnie w duchu pomyślisz "jest choojowo" :rotfl:

W Czechach. I nie mówie tylko o austostradach, tylko zwykłych drogach, troche tam jezdze w zimie.

ale ok,nie ma sie co licytowac. W weekend ma byc 34 stopnie, na taką pogodę czekam :jupi:

M napisał/a:
Alex to zwykla grafika byla... wiesz, grafika z internetu...
Nie można tego wszystkiego brać na poważnie i się tak denerwować.
Trzeba poznawać świat, chlonąć wiedzę...

Ale ja się nie denerwuje, M nie posądzaj mnie o takie rzeczy :) Piszę przecież normalnie, nawet emotikony wstawiam :rotfl:

Przedstawiona przez Ciebie grafika (z szyderczym uśmieszkiem nad nią) i danych w tej grafice potem broniłeś mówiąc, że są zawyżone... fakt, zwykła grafika bez znaczenia, grafika z internetu :faja:

Btw. jednak fajniej się gada na żywo, nikt nie pierdoli tylko jest sympatyczna gadka o samochodach, rajdach, wyścigach i dupach ;D

Marek23 napisał/a:
ale ok,nie ma sie co licytowac. W weekend ma byc 34 stopnie, na taką pogodę czekam

Tylko te burze co zapowiadają mnie martwią...

AleX_R53 napisał/a:
Tylko te burze co zapowiadają mnie martwią...

W sensie? Grad? Clio w garażu, skoda-nie auto-nie szkoda :rotfl:
Surf spota przy takiej pogodzie bym zrobił,ale niestety nie ma gdzie.

M - Czw 28 Cze, 2012

Dobrze, internet to kupa, nie wiadomo kto co mowi w jakim kontekscie.
Cieszmy się ładną pogodą a ja dopiero jutro może wyjdę bo choróbsko mnie tu męczy.

Maciusiowy - Czw 28 Cze, 2012

Ryba napisał/a:
miejscowości Spalding

tam robią piłki do NBA :]

M - Czw 28 Cze, 2012

Maciusiowy napisał/a:
Ryba napisał/a:
miejscowości Spalding

tam robią piłki do NBA :]

I już wszystko jasne :rotfl:

Yarko - Czw 28 Cze, 2012

takie dyskusje niestety posiadają jedną poważną wadę - każdy ocenia sytuację ze swojego punktu widzenia, opierając się na swoich doświadczeniach oraz preferencjach, w związku z tym zawsze będą rozbieżne opinie nt. tego jak się żyje tu czy tam, wobec tego nigdy nie uda się wypracować jednego zdania z którym wszyscy by się zgadzali, a zatem róbmy swoje, tak by żyło nam się jak najlepiej ( cokolwiek dla każdego z nas to oznacza ) i zamiast marnować najcenniejszą rzecz w życiu czyli czas, niech każdy sobie pomyśli co mógłby zrobić w tym kierunku ( a możliwości jest sporo ) love & peace :*