Muzykant - Pon 07 Paź, 2013 zalezy jakiej komorki, najlepiej wspominam Samsunga, najgorzej HTC pod tym wzgledem M - Pon 07 Paź, 2013
Pirania napisał/a:
robił ktos format komórki na androidzie i podmieniał system? wiem, ze google 5s ale chciałabym sie skonsultowac z kims kto to zrobił zanim sama sie za to wezmę
Ja robiłem - co potrzebujesz wgrać?zefir - Pon 07 Paź, 2013 ja robiłem ROOT i wgrywałem Custom Romy w HTC (to ten najgorszy)Pirania - Pon 07 Paź, 2013 Niestety mimo calej sympatii dla mojego wysłużonego smsunga s plus czas na format. Skąd brałes bezpieczną wersję androida, która nie zmuli mi kosmicznie telefonu?Muzykant - Pon 07 Paź, 2013 jak zrobic hard reset to nie musisz nic wgrywac, telefon wraca do stanu w ktorym wyjmowalas go z pudelka.Pirania - Pon 07 Paź, 2013 ooo no to cudnie, dziekiM - Pon 07 Paź, 2013 Ale jakiego masz tam andka Patrycjo?
2.3.XX?
Ja wgrałem do swojego galaxy S 4.3 na CM i chodzi jak nowy telefon, odmulił się i hasa jak zły PiTT - Pon 07 Paź, 2013 tu masz wszystko co potrzeba dla samsunga
http://supportsamsung.pl/zefir - Pon 07 Paź, 2013 ja tez mam na moim HTC Z Andka 4.2.2 na CM zefir - Pon 07 Paź, 2013 a polecam xda-developers.com Pirania - Pon 07 Paź, 2013
M napisał/a:
Ale jakiego masz tam andka Patrycjo?
2.3.XX?
Ja wgrałem do swojego galaxy S 4.3 na CM i chodzi jak nowy telefon, odmulił się i hasa jak zły
mam 2.3.3 i wlasnie zastanawialm się czy jak zarzucę wyzej to sie nie zamuli, choć pewnie zamulenie wynika z niezoptymalizowanych aplikacji, które przez te lata przemknęły przez moją komórkęM - Pon 07 Paź, 2013 Właśnie odmuli. Ja się tego też obawiałem a okazało się że wszystko działa 4 razy szybciej i nie podwiesza się w jakiś gównianych momentach.
Go for it.GeKo - Pon 07 Paź, 2013 Mnie znajomy wgrywał 2.3.6 i zrobił akurat cegłę z mojego galaxy S, ale serwis za 50zł odratował i wrzucił 2.3.6 niestety telefon muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuli jak nie wiem co.
Szybko chodził przez pierwsze 2 tygodnie.
Skąd Maćku ciągnąłeś 4.3?M - Pon 07 Paź, 2013 http://download.cyanogenmod.org/?device=galaxysmtd
ale trzeba wgrać jeszcze recovery - gdzieś jest instrukcja cała, trzeba poszukać. Ogólnie banał tylko trzeba cierpliwośći i ze dwie godzinki na spokojnie.
Po zmianie miałem wrażenie że kupiłem nowy telefon - wcześniej chciałem go wyrzucić na śmieci Kamill - Pon 07 Paź, 2013 To może byc tez kwestia po prostu czystego systemu.
Po pełnym resecie s+ znacznie przyspieszył bez zmiany czegokolwiek w systemie i przez pierwsze pol roku było ok pozniej coraz wolniej i znowu sie szykuje do resetu.
Czytałem kilka opinii nt 4.x na S+ i rzadko sie zdarzały takie gdzie ktoś mówił że jest teraz rakieta po zmianie wersji, zazwyczaj było ok, bez szału (natomiast nikt nie chciał wracać do 2.x), więc jest to uzależnione od aktualnego stanu zamulenia systemu przed przeinstalowaniem.