anjas - Sob 30 Cze, 2012 Yarko, czegoś nie rozumiem.
Na początku zasugerowałeś, że Maciek ma podobne poglądy z LB, bo LB zmienił je o 180 stopni.
Potem twierdzisz, że zmienił je bo jest za gospodarką wolnorynkową a kiedyś należał do PZPR (ponad 30 lat tamu!!!). Dobrze, że nie twierdzisz, że zmienił poglądy jeszcze wczesniej, bo w podstawówce lubił piłkę nożną a w liceum zaczął biegać.
A wystarczyłoby żebyś trochę doczytał, np. z wikipedii:
Był członkiem PZPR od 1969. W latach 1978-1980 kierował zespołem doradców-ekonomistów przy premierze PRL, który opracował raport o stanie państwa prognozujący szybki upadek polityki ekonomicznej Edwarda Gierka oraz stwierdził konieczność urynkowienia i zmian strukturalnych w przemyśle[2]. Po powstaniu "Solidarności" został członkiem rady ekspertów ekonomicznych związku, w ramach której opracował projekt łagodnego przejścia z gospodarki planowej do gospodarki pół-wolnorynkowej opartej na samorządach pracowniczych. Po wprowadzeniu w 1981 stanu wojennego wystąpił z PZPR.
Polecam Ci też książkę LB "800 dni" chyba z 1992 albo 1993 roku. Przeczytasz w niej trochę o poglądach Balcera 20 lat temu. Porównaj je z tym co teraz mówi i sprawdź na ile te poglądy się zmieniły i czy jest to wciąż 180 czy raczej 360 stopni Yarko - Sob 30 Cze, 2012 .anjas - Sob 30 Cze, 2012
Yarko napisał/a:
jego późniejszej działalności nigdzie nie przytoczyłem, tylko i włącznie działalność w PZPR
Yarko napisał/a:
anjas no i to się zgadza, prawda ?
właśnie kompletnie się nie zgadza.
Kurcze, a przeczytałeś chociaż to co wkleiłem z wikipedii?
Gdzie widzisz ZMIANĘ POGLĄDÓW o 180 stopni? Jaki ma związek przynależność do PZPR ponad 30 lat temu do poglądów? Myślisz, że wtedy nie można było mieć poglądów?
Jeśli tak myślisz to przeczytaj jaki raport przygotował LB będąc szefem doradców ekonomicznych przy premierze w PZPR i zastanów się 3 sekundy czy był to raport "po linii" partii. I czy przypadkiem nie był zbieżny z obecnymi poglądami.
Dla mnie to jakaś absurdalna wymiana zdań.M - Nie 01 Lip, 2012 Andrzeju a co sadzisz o tych pogladach z wywiadu?anjas - Nie 01 Lip, 2012 Właściwie odkąd pamietam poglądy LB na ekonomię i gospodarkę były mi bliskie. Nawet kiedy był wrogiem publicznym nr 1 a w mediach brylował Lepper, Giertych i Kaczyńscy (choćby w czasie powołania tzw. bankowej komisji śledczej)
W tym wywiadzie LB tez nie powiedział nic co by mnie zdziwiło albo z czym miałbym się nie zgodzić.Michał - Nie 01 Lip, 2012
Marek23 napisał/a:
Michał napisał/a:
Cytat:
dużo dziwexów tam będzie z okolicznych miast/wsi.
zawsze mi sie to podobało
Najlepsza opcja, podjarane panny nie zadzierające nosa, skąpą i kiczowato ubrane
mistrz
MY MEN !!
Bonczek - Nie 01 Lip, 2012 Panowie czy ktoś zaginał ranty u siebie we wozie?
I czy ktoś dobrze się zna z jakimś specem od BBS
Bo nowy pomysł mnie się narodził PiTT - Nie 01 Lip, 2012 trochę zmiana tematu... niestety znowu nasz ulubieniec http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=1ebac
+ komentarz z art.
"Pomysł PiS, polegający na karaniu za in vitro spotkał się z ostrą krytyką Internautów Wirtualnej Polski. - Bandziory, złodzieje chodzą wolni po ulicach, a PiS będzie wsadzał do więzienia nieszczęśliwe małżeństwa, które chcą mieć własne dziecko. In vitro to postęp nauki i powinniśmy z tego korzystać, a nie cofać się i zakazywać - czytamy na forum WP."
co tu dużo pisać, ciemnogród jak cholera... aż dziwne że młodzi, wykształceni ludzie jeszcze im przytakują
przecież nie mówimy tu o aferach, zbrodniach i przekrętach tylko zwyczajnych ludzkich sprawach
no ale zakładam że ci ludzie wychodzą też z założenia że antykoncepcja to grzech, więc dzieci będzie tyle ile Bóg da... spoko, nie potępiam, ale tylko w przypadku jak każdy robi co chce w swoim domu a nie stara się przekonywać do swoich przekonań wszystkich wokół M - Nie 01 Lip, 2012 Jak zwykle polecam zgłębienie tematu o zagadnienia:
a) odsetek dzieci z poważnymi wadami genetycznymi przy invitro a normalnie
(efekt - ogromny odsetek dzieci z głebokimi wadami, także śmiertelnymi)
b) inne metody leczenia bezdzietności
c) lobby invitro w Polsce.
Ja nie wiem czy ich ustawa jest dobra czy zla bo nie chce mi sie tym zajmować,
ważne są te trzy punkty powyżej a szczególnie a).
Jeszcze napiszę że dla mnie ciemnogród to bezmyślne łykanie medialnej populki przez wykształconych ludzi.PiTT - Nie 01 Lip, 2012 sorry Maciek, ale gdzie to wyczytałeś? na niezależnej? (taka uszczypliwość, bez urazy )
myślisz że pary które marzą o tym żeby mieć dziecko za WSZELKĄ cenę nie podejmie tego ryzyka?
czy może myślisz że jak coś pójdzie nie tak to wyrzucą na śmietnik?
na serio, nie wiem o czym tu dyskutować
a jaki jest odsetek dzieci porzuconych przez patologiczne rodziny które nie stosują antykoncepcji?
myślisz nadal że to dobry tor rozmowy o invitro?
jest ZA bo mamy 21 wiek i dzięki medycynie jesteśmy osiągnąć rzeczy o których jeszcze kilkanaście lat temu nie śniliśmy...
ale pewnie lepiej pozostawić wszystko w rękach Boga... to mam taką propozycję, niech te osoby które są przeciw, protestują w swoim domku a pozostałym ludziom dadzą spokójM - Nie 01 Lip, 2012 Sprawdź sam, w końcu jesteś tego pewien że nie możesz się mylić nieprawdaż?
To co chce powiedzieć to że prawda bywa dużo bardziej skomplikowana niż gotowe "wsady" z onetu i paski z tvn24PiTT - Nie 01 Lip, 2012 spoko, podeślij namiary na Twoje art. bo z tego co czytałem zupełnie nie mogę się z Tobą zgodzić
zaznaczę nie nie czytałem tego z pasków Onetu i Tvn24
proszę także o w miarę "wiarygodne" źródła bo za specjalistów z USA mających niepodważalne dowody z miejsca dziękuję
bardzo sobie cenię wolność słowa jak i czynów... zresztą tak jak i Ty
dlaczego więc ktoś ma mi mówić co powinienem robić a czego nie?
nawiązując do samego art. nie uważasz że sama wypowiedz prezesa jest dosyć niefortunna?PiTT - Nie 01 Lip, 2012 taka podpowiedz
Maćku zamiast czytać teoretyków poczytaj może troszkę "życiowych" art. których jest multum w necie
wpisz w google "in vitro"
kliknij w pierwsze lepsze forum i poczytaj
to są fakty a nie teorie skostniałych naukowców, którzy ostatni raz ruchali pewnie na studiach...
http://www.babyboom.pl/fo...po-vitro-26936/
zresztą na serio dziwię się że dyskutujemy w takim temacie
dziwię się też że taka była Twoja reakcja, serioM - Nie 01 Lip, 2012 Jest bardzo duzy wybor artykulow, nie chce nic sugerowac i narzucac - sam znajdziesz - dalem klucze do szukani. Wypowiedzi prezesa mnie nie interesuja bo ani nie ma wiekszosci do przeglosowania czegokolwiek ani nie jest rzadem, po trzecie nie interesuja mnie socjalisci.PiTT - Nie 01 Lip, 2012
M napisał/a:
Jest bardzo duzy wybor artykulow, nie chce nic sugerowac i narzucac - sam znajdziesz - dalem klucze do szukani. Wypowiedzi prezesa mnie nie interesuja bo ani nie ma wiekszosci do przeglosowania czegokolwiek ani nie jest rzadem, po trzecie nie interesuja mnie socjalisci.
no to w takim razie nie szukam na siłe skoro z ogólnie dostępnych materiałów nie potwierdzają się Twoje teorie
ale zauważ że przecież wrzucony przeze mnie art. nie był skierowany wprost do Ciebie i nie oczekuję ustosunkowania
wrzuciłem w ramach absurdów tej partii, dla mnie to jest czarnogród i mogę mieć takie zdanie...
pomijając przekonania polityczne, czy lewica czy prawica
jakby któraś z partii wrzuciła taki tekst to bym pokazał im środkowy palec podczas kolejnych wyborów