To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

Bonczek - Czw 10 Mar, 2016

martin.h? PiTT?
PiTT - Czw 10 Mar, 2016

:jupi:
pewnie ze dobry ;)
ja zastanawialem sie wlasnie miedzy 500 a 900 bo byla opcja na fajny rabat, ale finalnie wybralem cube bo mialem okazje sie przejechac i mi podpasowal
merida ma troche bardziej sportowa pozycje, ale jest bardzo fajny
poprzednio mialem meride przez 10 lat i ani razu nie zawiodla ;)

szymlorek - Czw 10 Mar, 2016

Ja sprzedałem Kone Cider Cone 13' z zamysłem zakupu takiej samej 16' nie przewidziałem tylko zmiany dystrybutora na PL (sportsales szlak trafił) i wzrostu cen euro i cały misterny plan w pizdu, rower za 4k sprzedany za 2,5 a nowy 6k więc włączył mi się wąż w kieszeni a gorszego nie chce - w tym roku zostają mi więc chyba tylko wrotki ... :rotfl:
michool_vt - Sob 26 Mar, 2016

Gran Canaria, marzec, południowa część wyspy, temp na plaży w ciągu dnia 25-30 stopni
jeździliśmy z kumplami w godzinach 6-11 także startowaliśmy po ciemku, po paru godzinach wspinaczki na górze była temp około 10stopni, raz się zdarzyło że w górach padało...
kurwenson takich miejsc, idealnych asfaltów, zjazdów i to na rowerze nigdzie nie uświadczyłem :jupi:
polecam żanet butelkawinazadużo kaleta

kosmita - Pon 25 Kwi, 2016

Może ktoś chciałby kupić ? :>

http://allegro.pl/show_item.php?item=6149741944

zefir - Pon 23 Maj, 2016

Dobre Krejzole,

jaki byście polecili rower Crossowy do 2,5/3K bo rozumiem ze firmy Polskie typu Romet, Spartacus, Karbon, Kands olewac? Generalnie myslalem cos pokroju Kross Evado, Trek, Giant, Specialized.

Bo te tansze firmy maja tez osprzet grupowy typu Shimano Alivio/Deore, tylko nie wiadomo jak z rama pewnie plus montazem :D

macie jakies swoje typy?

bizon - Pon 23 Maj, 2016

Nie wiem, czy w takim budżecie będzie można powalczyć o jakąś bardziej uznaną markę. Ja bym celował w Trek/Spec (mam na myśli same firmy), ale oferty ich nie znam.
Możesz jeszcze luknąć na coś takiego http://www.rowerymerida.p...owe-merida.html ale to też poza budżetem.
No chyba, że używka.

zefir - Pon 23 Maj, 2016

znaczy tego nie chodzi mi przełaj tylko

rower crossowy, w sensie na cienkiej oponie ale z amorkiem i gdzie mozna przyjebac bardziej tempo niz w mtb np. cos takiego

bizon - Pon 23 Maj, 2016

A to ja się nie znam ;D
Bonczek - Pon 23 Maj, 2016

Ja mam podobnego Roama, 3 sezon jezdzi, co prawda dopiero 3k km niecale ma nalatane. Zalozylem tylko SPD, detki wymienilem bo sie podziurawily, smaruje naped i jazda, nic nie narzekam. A w lesie go nie szczędzę :jupi:
michool_vt - Pon 23 Maj, 2016

przejechałem się raz na kross evado, chyba to było 4.0, i pozycja jak dla mnie była git do spacerowego jeżdżenia. miałem też raz styczność z jakimś mtb kross (chyba hexagon) i tam pozycja była okropna.
ja zawsze kupuje gianta, bo kumpel ma sklep... ale zrobiłem sporo kilometrów na rowerze firmy ghost (nie słyszałem o niej wcześniej) i było naprawdę super. także jeden ciul jaka firma

generalnie przejedź się choć kawałek na rowerze, bo wygodna pozycja jest najważniejsze.. ;)

PiTT - Pon 23 Maj, 2016

warto sie przejechac bo pozycja moze sie sporo roznic i nie kazdemu podpasuje
ja co prawda tylko kilka przetestowalem przed zakupem, ale na tym co wybralem czulem sie najlepiej
oczywiscie pozniej jak dobierzesz model z konkretna rama zaczyna sie zabawa w osprzet ;)
a i tak wszystko sprowadza sie do tego zeby milo pokonywac kilometry :)

zefir - Pon 23 Maj, 2016

Dzis jezdzilem na Giant Roam 1 Disc, Specialized Crosstrail Sport Dsc, Kross Evado 5.0

i dla mnie to byl jeden ciul szczerze mowiąc wszystkie byly kosmicznie szybkie przy obecnym starym MTB

Qukie - Wto 24 Maj, 2016

Zefciu, jak będziesz w Łodzi to sprawdź salon bikemia przy Wydawniczej 1/3. Czasami mają rowery sprzed 1-2 sezonów nawet za pół ceny :D
zefir - Wto 24 Maj, 2016

Dobra dzis jade do Decathlonu i zobaczyc jakies rowery pozniej polskich firm na dobrym osprzecie podobno.

Bo tak sobie mysle ze i tak 80% czasu w tyg to ja biegam :D rower to raczej dodatek zeby podjechac gdzies cos załatwić albo skoczyć z kenetem na Brower.

Jesli te rowery to bedzie jakas porazka jakosciowa to wpierdalam sie w tego Gianta bo mi sie najbardziej podoba i rama opór dobra.

Dzięki za pomoc :D

Qukie, w łodzi to jestem ciagle w weekendy i przelotowo.

Ta Bikemie to ma Nygi mama i juz rozmawialem z nim o rowerach i rabatach, ale Krossowych rowerów maja mało ale Szose juz jak najbardziej do nich sie opłaca jechac kupić :)