Vlodarsky - Czw 29 Lip, 2010 Zgadzam się z rastą i niestety z eMem też. Nie obraziłem Cię Andre - to był żart. Przepraszam jeśli Cię to nie śmieszy.
ja u siebie różnicę widziałem taką, że na 5w40 klepały mi popychacze a na 10W50 już nie.Anonymous - Czw 29 Lip, 2010
Vlodarsky napisał/a:
Nie obraziłem Cię Andre - to był żart. Przepraszam jeśli Cię to nie śmieszy.
Nikt się nie śmieje. M - Czw 29 Lip, 2010 to jest dział techniczny, zaraz przejedzie tędy automat-odkurzacz kupo wciągacz
KonradMK - Czw 29 Lip, 2010
p106rallye napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
Nikt się nie śmieje.
przeciwnie.saxorulez - Czw 29 Lip, 2010 Ja nie byłem zadowolony z Castrola EDGE w Saxo.. popychacze klekotały po 5 minutach upalania, co oznacza ze robił się rzadki.
Zadowolony jestem z Totala i Mobila. chociaż ten 20w60 to na codzień nie polecammartin.h - Czw 29 Lip, 2010
KonradMK napisał/a:
p106rallye napisał/a:
Vlodarsky napisał/a:
Nikt się nie śmieje.
przeciwnie.
Michał - Czw 29 Lip, 2010 heheehhe kondziu
high five ziom Bad-i - Czw 29 Lip, 2010
saxorulez napisał/a:
Ja nie byłem zadowolony z Castrola EDGE w Saxo.. popychacze klekotały po 5 minutach upalania, co oznacza ze robił się rzadki.
Zadowolony jestem z Totala i Mobila. chociaż ten 20w60 to na codzień nie polecam
Castrola chyba nie lalem, ale lalem Mobila. Teraz po przeczytaniu ilus tam komentarzy, artykulow i zasiegnieciu informacji od k-marta leje tylko Motula. Nie wiem czy jest troche gorszy czy troche lepszy od innych ale mnie to wali. W sumie powiem szczerze ze zastanawia mnie takie brandzlowanie nad olejem. Przeciez to nie jest zaden wydatek, a jak bedziemy wymieniac olej co ~7k km to kazdy chyba spelni swoje zadanie. Ja np wyszedlem z zalozenia ze do rajdowki bede wymienial olej co dwa rajdy - przy innych kosztach to tyle co Big Mac u Chinczyka rasta - Czw 29 Lip, 2010 Amen GeKo - Pią 30 Lip, 2010
Bad-i napisał/a:
bedziemy wymieniac olej co ~7k km to kazdy chyba spelni swoje zadanie.
Zapraszam na Tychy z 5W40 i spróbuj na pełnej kicie przejechać po rynnach z tyłu toru 106, na wyjściu na prostą zostawisz piękną zasłonę dymną Olej robi się rzadki zaczyna odpływać i przepala go. po 15W50 Motula problem się skończył. A że zmiana im częściej tym lepiej to prawda.Bad-i - Pią 30 Lip, 2010 ja walcze chyba na 20W60kaco_d - Pią 30 Lip, 2010 temat olejowy więc mam pytanie...jakie są objawy, że olej nie daje rady kilka odpowiedzi już poznałem, że klepie...dymi.
Otóż u mnie w saxo dzieją się dziwne rzeczy i zastanawiam się czy ma to związek z olejem...saxofon jest po wymianie chodnicy i płynu, wymieniłem wszystkie czujniki odpowiadające za temperature a franca i tak w czasie normalnej jazdy włącza wiatrak, jedyny plus to szybciej go wyłącza co jeszcze ze 3 razy na drodze zgasł i ni chu...go odpalić...po 5-10 min jak ręką odjął, lekki przepał i znów to samo!
czy może to mieć związek z olejem, że np się przegrzewa?
nie mogę niestety sprawdzic temp oleju bo nie mam w misce czujnika ze względu że pochodzi z 8vVlodarsky - Pią 30 Lip, 2010 może to głupie ale może ktoś go nie odpowietrzył ?kaco_d - Pią 30 Lip, 2010 cały ukł.chłodniczy odpowietrzony rasta - Pią 30 Lip, 2010 To na pewno nie olej, przegrzewa się.