ICE - In Car Entertainment - Projektor czy PLAZMA/LCD
anjas - Pią 11 Paź, 2013
PiTT napisał/a:
KDL-55W805A
o, fajnyPiTT - Pią 11 Paź, 2013 ogladalem w mm
mocno zachwalana toshiba 50l733dg za 3479 w promo - co prawda 50" kolory ladne, ale nialem wrazenie ze ekran nie jest rowno podswietlany, jakby pasy od gory do dolu
sony 55w805 za 5990 i 807 za 9zl wiecej, ale caly srebrny, wole jednak czarne ramki
panas tx-p 50 gt 60e tez 50" ale wysoki model plazmy za 4990, niby fajny ale tego soniaka 55 mozna wyrwac za 5400 na ceneoPiTT - Pią 11 Paź, 2013 ew taki lg 55la740sMiniac - Pią 11 Paź, 2013 PiTT, jeśli oglądasz TV wieczorami, jako człowiek dziennej pracy to nie bierz pod uwagę LED/LCD. Parę lat temu zastanawiałem się nad wyborem i w sklepach zawsze 'wow' robiły LCDki. Od kilku lat tne filmy na 58'' Samsunga i nie zamieniłbym goj na nic innego (no może 65'' lub więcej ). Te wszystkie podświetlane matryce to jest shitex. Fakt, że w słońcu obejrzysz teleexpress, ale przy wieczornym chill-out'cie będziesz się miał wrażenie że oglądasz film na laptopie Im większy LCD tym gorzej. Kupowanie w centrach handlowych nie ma sensu. Wybierz sobie jakiś mały lokalny sklep, który zgasi dla Ciebie światło, lub wypożyczy TV do domu. Jeśli po takiej prezentacji nie kupisz plazmy to coś jest ze Światem nie tak...
btw. na Philipsa przebijam wszelkie ceny.. ale to już nie Philips, a TP Vision PiTT - Pią 11 Paź, 2013 w sklepie byl ogarniety chlopak i poopowiadal jak to teraz wyglada...
ja mam starego soniaka 40" lcd z4500 i jest mega, do tego faktyczne 200Mhz a nie jak teraz 400 / 800 i wiecej gdzie realnie jest max 100 w wiekszosci modeli... szkoda bo lubie ten motionflow soniaka
ten co mi sie podoba soniak ma realne 100Mhz mimo iz w opisie jest chyba 300 lub 400
dla mnie plasma ma jednak zbyt "stłumione" barwy...
aktualnie w mieszkaniu mam panasa viere z przedostatniej serii a w biurze soniaka tez z tego samego rocznika, zdecydowanie preferuje obraz na sony przy testowaniu tych samych obrazow, kablowka + ps3
byc moze masz zle doswiadczenie z lcd/led np samsunga albo lg gdzie matryca mocno daja po galach i pixeloza jest koszmarna... jednak nie kazdy lcd tak ma
wlasnie toshiba i soniak daje rade w tej kwestii i nie meczy wzroku
podobno philips serii 8 tez jest swietnym modelem
trzymaja cene skurczybyki
takiego identyko mam
http://allegro.pl/telewiz...3598408548.html
ale zachcialo mi sie 50-55"
kurde, a moze kupie sobie 46" z tej samej serii bo jak patrze to na serio to byla kozak seria
a moze pioneera kuro, ktory byl podobno mistrzem jakosciMiniac - Pią 11 Paź, 2013 nie ma takiej możliwości że LCD daje radę. To latara w oczy i dobre matryce do obejrzenia serialu, wiadomości czy teledysku. Wtedy oglądasz to na jakimś mniejszym wizjerze i jest OK. Jak masz ochotę skroić naprawdę dobry film. Zaciągniesz go w 720p i oglądasz w mroku, to zjeżdżasz podświetleniem w plazmie do 'zera' (na maxa i tak słabo w słońcu) i kolor/kontrast/REALIZM barw po prostu tworzy przeżycie.
btw. czego Ty spodziewasz się po opinii handlowca/doradcy z sieciówki?? PiTT - Pią 11 Paź, 2013 pozostaja tylko 2 opcje na chwile obecna
55 Sony W805
50 Panasonic P50GT60E
ten panas na serio generuje ladny obraz, szkoda ze nie moge porownac obu kolo siebie
jednak soniak wiekszy i jednak jestem wierniejszy tej marce
ps. piszac o ogarnieciu mialem na mysli jego wiedze i zajawke w temacie tv
oczywiscie nigdy bym nie zaufal sprzedawcy Bad-i - Sob 12 Paź, 2013 Tak jak rozmawualismy, ja wzialem tego W905a i jestem zadowolony.
Aczkolwiek Aga caly czas narzeka ze obraz jest za ciemnyPiTT - Sob 12 Paź, 2013 hmm no to na plazmie by bylo jeszcze ciemniej
to mi przeszkadza w plazmach ze bialy jest przytlumiony, na kilku plazmach widzialem ten sam efekt, wiec chyba taki ich urok
Badi zobacz czy nie masz wlaczonej oszczednosci energii bo wtedy jest ciemniejszy obrazPiTT - Sob 12 Paź, 2013
PiTT napisał/a:
hmm no to na plazmie by bylo jeszcze ciemniej
to mi przeszkadza w plazmach ze bialy jest przytlumiony, na kilku plazmach widzialem ten sam efekt, wiec chyba taki ich urok
Badi zobacz czy nie masz wlaczonej oszczednosci energii bo wtedy jest ciemniejszy obraz
edit:
nie byłbym sobą gdybym nadal nie testowal...
dlatego avatar na bluray i testowanie, plasma panasonica ktora mam aktualnie w mieszkaniu vs soniak lcd z biura...
sam pisalem ze jednak wole obraz z soniaka... dodam ze oba modele to praktycznie topowe modele: soniak sprzed 2 lat, panasonic 3 lat
dobra do konkretow, pierwsze chwile i szok, jakos kolorow na plazmie powala... sonika wyraznie slabiej wypada, kolory wyblakle, jasny wpada w blekit, czerny w fiolet
no i znowu dylemat bo juz praktycznie bylem zdecydowany na tego soniaka w805, ale skoro 3 letni panas daje taka jakosc to co dopiero topowy model gt60 kamil - Sob 12 Paź, 2013 Boże...nareszcie to zobaczył ! PiTT - Sob 12 Paź, 2013
kamil napisał/a:
Boże...nareszcie to zobaczył !
japa!
ale ogladanie po ciemku to nie wszystko
dochodzi jeszcze 3d aktywne jak w panasie vs pasywne jak w soniaku
aktywne niby lepsza jakosc ale drozsze okulary i od migotania dynia moze bolec...
to jeszcze jeden model bo caly czas mysle o 55"... skoro zmieniac to faktycznie na cos wiekszego, jakiej wielkosci jest ten Twoj samsung?
jest taki panas p55st60, niestety gt nie ma 55"
aha, gt nie jest topowym modelem tylko vt z tego co juz wyczytalem kamil - Sob 12 Paź, 2013 mój 51 " i kupiłem samsunga tylko dlatego, ze kasa mała. Jakość w obrazie ciut gorsza od panasonica, ale daje rade.
3d w ogóle mnie nie jara, więc ta opcja dla mnie może nie istnieć. Kolejny TV to raczej powrót do panasonica i pewnie będzie to ostatni produkowany plazmowy TV Anonymous - Sob 12 Paź, 2013 Pierwszy raz w zyciu zajrzałem do tego tematu i przyznam sie ze mnie powaliło na glebePiTT - Sob 12 Paź, 2013
kamil napisał/a:
mój 51 " i kupiłem samsunga tylko dlatego, ze kasa mała. Jakość w obrazie ciut gorsza od panasonica, ale daje rade.
3d w ogóle mnie nie jara, więc ta opcja dla mnie może nie istnieć. Kolejny TV to raczej powrót do panasonica i pewnie będzie to ostatni produkowany plazmowy TV
no to mialem wrazenie ze to 55" jest... kurde, nie wiem czy w takim razie 55" nie bedzie za wielka