To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Quake / CS / i inne - !!!!! zawsze serwer hothatch.no-ip.org

Prezesiak - Śro 12 Lis, 2008

ale to chyba nie ten tomson od q2? :]
KonradMK - Czw 13 Lis, 2008

z innej beczki...
grałem trochę na publicznych serwerach w CS i powiem wam że same dzieciaki i każdy czituje. Najlepszy tekst:

- Jest na serwerze ktoś w moim wieku?
- tzn...
- 12 lat
- ja
- ja
-JA
- i ja
-JA
- Ja też
-ja
-ja

kurwa... :crazy:

Prezesiak - Czw 13 Lis, 2008

Bo dla mezczyzn jest Quake :]
Michał - Czw 13 Lis, 2008

dziekuje
wczoraj znowu upokarzałem :D

M - Czw 13 Lis, 2008

Prezesiak napisał/a:
Bo dla mezczyzn jest Quake :]

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Raczej, Ci co nie umieją w CS'a graja w Q
Do csa jednak skill duzo wiekszy jest potrzebny

tak myślisz ?? :)
grałem w to i to ( urban terror to bardziej rozwinięty cs ) i ci powiem ze ciężko to osądzić.
Na bank w UT trzeba lepiej grać w teamach , ale jesli chodzi o typowy skil , poruszanie sie , strzelanie to bez wątpienia q3 wygrywa.

M - Czw 13 Lis, 2008

Tak prowokacyjnie napisalem...

Mi chodzi o to ze w q3, wchodzisz pierwzzy raz, bierzesz szybko wielki gun nakurviasz i jakos tam Ci idzie.
w CSie robisz to samo i od razu giniesz.
Q - arcade, adrenalina i wyzywka
CS - symulacja ;) i tez adrenalina ale trzeba dluzej posiedziec nad nim.

Cytat:
Mi chodzi o to ze w q3, wchodzisz pierwzzy raz, bierzesz szybko wielki gun nakurviasz i jakos tam Ci idzie.

No ja też tak myślałem. Ale najlepsze jest to co nie jest napisane , powiedziane. W q musisz bronić miejsc. Musisz "liczyć zbroje" musisz wiedzieć jak sie z każdą bronią obchodzi. zauważ ze jak ktos walnie z raila kogos to odrazu na inną bron przerzuca zeby go inną dokończyć. Tego sie nie wie odrazu. Pozatym , bardzo gra sie na słuch w q. Jak znasz mape, rozmieszczenie broni , to wiesz gdzie jest twoj przeciwnik i tak ustalasz taktyke aby być pewnym ze go nakurwisz :) No ale to juz jest wyższa szkoła w q. I wcale nie chodzi o nakurwianie :)

CS mi sie nie podoba, kwestia gustu. Tysiące gracze grający w cs'a sie nie mylą jednak, nei moze być zły. Mi tylko chodzi o cos innego. CS juz jest stary bardzo. Porównojąc go do ubran terroru bądź americas army wypada blado. CS miał wiecej do zaoferowania ( gra w teamach , sposoby chodzenia , wpsinania się, nawet bronie muszą być bardzie realistyczne niż w q, tam wszystko powinno być realistyczne ) dlatego taki UT bądź AA są poprostu lepsze. W q ciężko było juz co poprawiać. Bez kozery mówi sie ze q to królowa gier 1v1. Jest szybka, dynamiczna, czyli taka jak powinna być.
CS jest "namiastką" akcji w grupie. A taka akcja wymaga więcej swobody ruchu , realizmu ruchu niż q.

czyli q jest w swoim segmencie mistrzem. Nie musi być realistyczny, musi dawać adrenaline i szybkość. A CS musi być realistyczny, ale niestety JUŻ nie jest, są o wiele lepsze gierki.

To jest moje zdanie :)

M - Czw 13 Lis, 2008

Pograj z nami troche w csa, moze i jest juz drewniany (ma 10 lat) ale wciąga. Daj sobie szane.

kiedyś napieprzałem ostro w AA i przyznaję że realizm tej gry dawno przekroczył już normy rozsądku. ale to wciąga właśnie bo w AA nie ma mowy o rambo mode.

Cytat:
ale to wciąga właśnie bo w AA nie ma mowy o rambo mode.

agree . Tyle że aa chyba wymaga mocniejszego kompa. Czekam na swojego lapa ciagle.

Michał napisał/a:
dziekuje
wczoraj znowu upokarzałem :D

Przez ta chwile kiedy gralem jakos tego nie zauwazylem :]

pffffffffff
upokorzenie było :)

to musimy zrobic jakies 1/1 tylko ja w tym OA jeszcze nie znam map

Michał napisał/a:
Cytat:
ale to wciąga właśnie bo w AA nie ma mowy o rambo mode.

agree . Tyle że aa chyba wymaga mocniejszego kompa. Czekam na swojego lapa ciagle.

lapa powiadasz?

RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS FOR THE WINDOWS 2.8.4 VERSION:

* 3-D graphics card with 256mb+ memory and support for hardware
transformation and lighting
* 3.0 GHz processor or equivalent
* English version of Windows(r) 2000/XP/Vista Operating System with latest updates
* 1gb RAM
* 3.5gb of uncompressed hard disk space for game files
* 100% Compatible DirectX 9.0 soundcard
* *NVIDIA(r) nForce(tm) or other motherboards/soundcards containing the Dolby(r) Digital Interactive Content Encoder required for Dolby Digital audio

To na dobrego lapka czekasz. Zacząłem w to grać jak gierka powstawała, latała wtedy na słabym sprzęcie. Rok później musiałem mieć topową kartę grafiki i nowy procek bo się grać nie dało nawet po wyłączeniu szczegółów.