To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [R] SOTOsushi

Miniac - Pią 05 Lut, 2010

Tyle dobrego się naczytałem tu o SOTO, że wczoraj musiałem sam przyatakować ten lokal. Pomijając fakt jeżdżenia tam i z powrotem po KENie w poszukiwaniu obiektu - uważam że lokalizacja SUPER!! To chyba największy plus tego lokalu, zaraz przy ulicy. Parkujesz, wchodzisz, zamawiasz i właśnie... jak ktoś tu jeszcze napisze o wybitnym wystroju tego lokalu, to chyba nie wie o czym mówi, albo nie był nigdzie indziej :> To taka lepsza TelePizza na plastikowych stołkach, szklanym barze wbijającym się w ręce i klimacie biało=fajnie. Co innego jedzenie - naprawdę smaczne, naprawdę świeże. Zamówiłem sobie to co tutaj polecaliście i naprawdę bardzo dobre, dziękuje za rekomendacje. W ogóle się tym nie najadłem, więc do domu zabrałem zestaw obiadowy z tym co znam najlepiej... W domu, przy winku już niestety uważam, że to sushi jest warte polecenia, ale nie ma takiego szoku degustacyjnego jak Moshi Moshi w Gdyńskim Gemini, czy też może Ohh! w galerii Mokotów do którego najczęściej jestem 'prowadzony'. Na pewno będę częstym gościem SOTO, bo tak jak mówię, jego fastfoodowy charakter bardzo mi odpowiada, gdy nie chcę krążyć po poziomach bociana, wieloryba i kury, albo też czuje się 'not too glamour' jak na plac bankowy i pływające tratwy.

Polecam SOTO, cen nie zdążyłem porównać - najadłem się za 'paczkę', a pewnie można by taniej. Dla tych co chcieli by się tam wybrać z piękną kobietą życia (lub wieczora).. ee.. weź na wynos i zabierz ją do domu na dywan :]

Rudello - Pią 05 Lut, 2010

Greg napisał/a:
Rudello napisał/a:
Greg napisał/a:
Rudello, pogratuluj tam koledze. :) Robi dobra robotę.

Jakich ludzi nie poznaję? ;) Ja nie miałem okazji gościa poznać ;)

Mnie! :crazy:

Michał - Pią 05 Lut, 2010

Cytat:
jak ktoś tu jeszcze napisze o wybitnym wystroju tego lokalu, to chyba nie wie o czym mówi, albo nie był nigdzie indziej To taka lepsza TelePizza na plastikowych stołkach, szklanym barze wbijającym się w ręce i klimacie biało=fajnie.

kwestia gustu oczywiscie.
Lokal projektował znany grafik w polskich kręgach wędkarski TheMC ( dymek ) który jest u nas klubowiczem. On zrobił dla nas logo, jak i całą strone.
Mi jego styl odpowiada w 120% , jest po prostu inny. Wszedzie pływające łudeczki, skopiowany klimat japonii ,a w soto jest inaczej . Ale rozumiem miniac'a, to jest kwestia gustu !!

Cytat:
po poziomach bociana, wieloryba i kury

hyhyhy :) dobre :lol2: :lol2:

Rudello - Pią 05 Lut, 2010

Michał napisał/a:
Cytat:

dobre dobre ale to jest najlepsze! :rotfl: :rotfl:

Miniac napisał/a:
Dla tych co chcieli by się tam wybrać z piękną kobietą życia (lub wieczora).. ee.. weź na wynos i zabierz ją do domu na dywan :]

PiTT - Pią 05 Lut, 2010

Rudello napisał/a:
Michał napisał/a:
Cytat:

dobre dobre ale to jest najlepsze! :rotfl: :rotfl:

Miniac napisał/a:
Dla tych co chcieli by się tam wybrać z piękną kobietą życia (lub wieczora).. ee.. weź na wynos i zabierz ją do domu na dywan :]

mnie najbardziej zawsze śmieszy poziom ptaka w Blue City :rotfl:

anjas - Pią 05 Lut, 2010

PiTT napisał/a:
mnie najbardziej zawsze śmieszy poziom ptaka w Blue City

hehe, mnie też... i informacja, że "wyjazd jest na poziomie ptaka".

strick - Pią 05 Lut, 2010

anjas napisał/a:
"wyjazd jest na poziomie ptaka".

Znaczy, ze tam Ci ktos kleka do miecza?

Greg - Pią 05 Lut, 2010

Rudello napisał/a:
Greg napisał/a:
Rudello napisał/a:
Greg napisał/a:

A gdzie i kiedy ja mogłem Ciebie widzieć? :) Nie widziałem! Zawsze rozkminiam czy może gdzieś się nie kręcisz, ale nie miałem jeszcze okazji spotkać Ciebie tam. Powaga.

KonradMK - Pią 05 Lut, 2010

Greg napisał/a:
Rudello napisał/a:
Greg napisał/a:
Rudello napisał/a:
Greg napisał/a:

A gdzie i kiedy ja mogłem Ciebie widzieć? :) Nie widziałem! Zawsze rozkminiam czy może gdzieś się nie kręcisz, ale nie miałem jeszcze okazji spotkać Ciebie tam. Powaga.

widocznie zawsze gdy byłeś podłoga była czysta :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Miniac - Pią 05 Lut, 2010

Michał napisał/a:
Ale rozumiem miniac'a, to jest kwestia gustu !!

Dokładnie tak! Dzięki, że tak to odebrałeś. Podoba mi się motyw Hinomaru na ścianie i podświetlany blat, ale to nie jest 'magiczne miejsce spotkań dla dwojga', a tak tutaj wiele osób pisało.

Moja siostra ma restauracje na Grochowie. Za JAKOŚĆ i POMYSŁ na wnętrze zdobywają nagrodę za nagrodą, ale faktem jest, że połowa osób, które tam przychodzi, kompletnie to zlewa, albo - jak np. ja - czuje się tam 'nieswojo' :>

http://www.orientexpress....oria.php?idk=14

Bo jak tu porównać porównać SOTO do lokalu IZUMISUSHI na Wołoskiej?

Jak chcesz zaimponić nowej/starej dziewczynie to na pewno lepiej zarezerwować stolik w 'Białym domku'.. a i rybkę będziesz czuć do rana :faja:

http://www.izumisushi.eu/...=212&Itemid=226

Anonymous - Pią 05 Lut, 2010

Miniac napisał/a:
Jak chcesz zaimponić nowej/starej dziewczyną na pewno lepiej zarezerwować stolik w 'Białym domku'.. a i rybkę będziesz czuć do rana

rybka że palce lizać :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

michool_vt - Pią 05 Lut, 2010

Miniac napisał/a:
a i rybkę będziesz czuć do rana :faja:
:rotfl:
Kamilbike - Pon 08 Lut, 2010

Miniac 22 mamy z Majka 6 rocznice, to juz wiem gdzie ja zabiore na kolacje:)
Greg - Wto 02 Mar, 2010

Bo dają radę, to się ceni. :)

Ktoś wie jak się nazywa ten słodki sos którego używają w Soto? Kelnerka mi mówiła, ale zapomniałem. ;)

Natomiast byłem w połowie lutego w Besuto i jakoś mnie nie zachwyciło. Sushi niezłe, ale w Soto IMO lepsze. Obsługa była słaba, wyraźna niechęć do życia i pracy, jakieś komentarze w stosunku do ludzi którzy wchodzili - słabe wrażenie.

Jakarti - Wto 02 Mar, 2010

posprztane.
pzdr