To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [WRC] Rajd Polski 2009 runda WRC

martin.h - Pią 26 Cze, 2009

Stf napisał/a:
kurcze co to rozpadało się ? Hołek stracił na oesie ponad minutę ?

OS miał 33 km, a Hołek też miał kilka przygód na nim:

Krzysztof Hołowczyc napisał/a:
Wiem, że to trudny oes Dla nas również nie był łatwy. Uderzyliśmy w bale słomy i kręciliśmy się. Uciekło 20 sekund, nim uruchomiłem silnik. Ale jesteśmy w jednym kawałku, a to jest najważniejsze po takim oesie.

Gaydek - Pią 26 Cze, 2009

Cytat:
SS4: Loeb out again!

Sebastien Loeb's recent run of bad luck continued on today's longest stage in Poland when the Frenchman crashed his Citroen shortly after the start of SS4 - the last stage of the morning loop.

Loeb began the stage in second place overall and reported that the overheating problem that had affected his car on SS2 had gone away. But 1.2 kilometres from the start of the 33km Paprotki stage Loeb crashed his C4 off the road, damaging its right-hand front suspension. He and his co-driver Daniel Elena are uninjured.

It was the Frenchman's second crash from two events. There is no news yet on whether or not the pair will return on Saturday under Super Rally rules.

Mikko Hirvonen, trailing Loeb by seven points in the drivers' championship, was the first driver to complete the stage and report on Loeb's accident. "I saw his car off the road; it looks like he's rolled it but didn't look too bad," said Mikko. "After that I took it very carefully. I didn't want to make the same mistake. It's strange, very strange."

Hirvonen now leads of the rally by 2.4sec from his team-mate Jari-Matti Latvala. "There were a lot of tree stumps in the area where Loeb went off, perhaps he hit one," said Latvala, who set the fastest time through the stage.

Loeb's team-mate Dani Sordo holds third place overall, 12.3 seconds behind Latvala. "I'm very disappointed for Sebastien - it's bad luck," he said. "The pressure is on now. I lost some time in a hairpin but other than that at the moment it’s okay."

Petter Solberg completed the morning stages in fourth place, but said his car had no answer to the pace of his rivals. "I'm absolutely flat-out everywhere but it’s too fast for me here - I can’t get the speed," he said. "It’s the same as every rally when it’s fast. That's where I lose time - I know that."

After promising to go 'maximum gas' through the stage, fifth placed Citroen Junior Team driver Evgeny Novikov set some blistering split times, then crashed out near the finish. The 18-year-old Russian brought his C4 WRC to the finish control with heavy damage to its right-hand front corner. "We had a big off over a crest at warp factor five billion," said Novikov's co-driver Dale Moscatt. Looking at the state of the car Moscatt said: "I don't think there's much we can do about it."

Vlodarsky - Pią 26 Cze, 2009

Chyba Rajd Polski będzie uznany jako jeden trudniejszych..
Stf - Pią 26 Cze, 2009

ten dzwonek pogrzebał sporo :/ szkoda, po splitach faktycznie widać że Hołek stracił na pierwszej części SS4 z 30-35sek. siet :/
CHRZANEK - Pią 26 Cze, 2009

Novikow nie jedzie - szkoda, po cichu liczyłem na młodziana.
Marek23 - Pią 26 Cze, 2009

Szkoda Loeba :wall:

Marek23 napisał/a:
Szkoda Loeba

ten wypadek już go wykluczył zupełnie ? w sensie jedzie do domu ?

martin.h - Pią 26 Cze, 2009

Rallyonline.pl napisał/a:
Zbigniew Staniszewski został bez prądu na trasie OS 4, Łukasz Sztuka od porannej próby jedzie bez płyty pod silnikiem. Lancer Janusza Szafrańca zapalił się na Paprotkach.

Nie rozumiem jak można jechać po odcinkach gdzie koleiny sięgają kilkudziesięciu centymetrów bez płyty.

A co do trudności. Gdy Rajd Polski był po raz pierwszy eliminacją MŚ to ukończyły go 3 załogi. Teraz mamy SupeRally więc będzie ich pewnie więcej.

Vlodarsky napisał/a:
ten wypadek już go wykluczył zupełnie ? w sensie jedzie do domu ?

Pewnie go wyklepią i jutro pojedzie dalej.

martin.h napisał/a:
A co do trudności. Gdy Rajd Polski był po raz pierwszy eliminacją MŚ to ukończyły go 3 załogi. Teraz mamy SupeRally więc będzie ich pewnie więcej.

no wiem wiem :) niedawno czytałem jak to się działo.

Wiedziałem, że za Hołka nie będziemy mogli się wstydzić :) nasz weteran :)

106 - Pią 26 Cze, 2009

1. Andre 22-28.06.2009 - Zełwągi
2. michool 24.06.2009 most uniwersytecki - wrocław
3. janusz czwartek-niedziela.... gdzieś w lesie, papier toaletowy na gałązce i te klimaty
4. qbus 22-29.06 Rydzewo
5. Koto piątek-sobota - jakieś pole i namiot
6. Jaco 22-29.06 Ryn.
7. siema 19-29.06 Miłki i okolice
8. grifinek nie wiem dokładnie a spał będę na plecach
9. Przem_106 25-28.06 jak zawsze - Gizycko!
10.Dariano 24-28.06 Mikołajki Jakiś domek
11. GeKo 24-29.06 Ruciane Nida
12. Niemy- 25-28.06 gdzieś jakiś domek
13. eM - 25-30.06 Jarosławiec, na latarni morskiej z długą lunetą
14. ŁukaszS3 - 25-28.06 Ryn dojeżdżam do kolegi Jaca!
15. 106 - noooo przekonali mnie :) jade wieczorem.... :) sija

OSKAR - Pią 26 Cze, 2009

A nie mowilem ;d ;d Holek jedzie dalej ;d ;d Loeb po rolce raczej tylko dla treningu,a szkoda go bo cytryne upala pieknie ;/

Ogolnie przeciez ten rajd jest trudny na maxa.Niby prosty,ale zminne warunki pogodowe,zmienna przyczepnosc,wąskie trasy i tym podobne.

Dla mnie chopaki w JWRC musza powalczyc.

A Krzysiek jak bedzie w pierwszej 10 to bedzie chyba zajebiscie ;d

Jade jutro do was chlopaki.Tylko kurna ten slub mam o 16:00 ;/ ;/

O ktorej i gdzie jest os jakis??

To moze by mnie ktory zgarnal z tego slubu?? ;d Bo do kościola na msze to ja nie lubie ;d A to jest obok Mikołajek w Wejsunach.

OSKAR - Pią 26 Cze, 2009

1. Andre 22-28.06.2009 - Zełwągi
2. michool 24.06.2009 most uniwersytecki - wrocław
3. janusz czwartek-niedziela.... gdzieś w lesie, papier toaletowy na gałązce i te klimaty
4. qbus 22-29.06 Rydzewo
5. Koto piątek-sobota - jakieś pole i namiot
6. Jaco 22-29.06 Ryn.
7. siema 19-29.06 Miłki i okolice
8. grifinek nie wiem dokładnie a spał będę na plecach
9. Przem_106 25-28.06 jak zawsze - Gizycko!
10.Dariano 24-28.06 Mikołajki Jakiś domek
11. GeKo 24-29.06 Ruciane Nida
12. Niemy- 25-28.06 gdzieś jakiś domek
13. eM - 25-30.06 Jarosławiec, na latarni morskiej z długą lunetą
14. ŁukaszS3 - 25-28.06 Ryn dojeżdżam do kolegi Jaca!
15. 106 - noooo przekonali mnie :) jade wieczorem.... :) sija
16. Oskar - startuje SOB o 8 rano.Na 16 slub w Wejsunach,ale mam chec sie wyrwac ;d

Stf - Pią 26 Cze, 2009

niestety w obecnej sytuacji 10 miejsce Krzyśka nie będzie jakimś nadzwyczajnym osiągnięciem. w tej chwili istotniejszym osiągnięciem będzie bezpośrednia walka na poszczególnych odcinkach czyli czy nadąża czy nie.
OSKAR - Pią 26 Cze, 2009

To ile juz odpadlo??

No gdzie jakies info online czy co??

pP - Pią 26 Cze, 2009

Cytat:
Daje radę tym C6

kombii.. ide im na dół wpierdolić..