To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [RD3L] Wszystko o RD3L

Anonymous - Nie 18 Paź, 2009

Sprawa wygląda tak:
Jeżeli jest 10 załóg albo więcej zgłoszonych jako RD-3L w rajdzie z cyklu RPP to jest prowadzony pomiar czasu i jest osobna klasyfikacja dla RD-3L. Niezależnie od tego czy będzie pomiar, czy nie zawodnik dostaje 7 punktów do licencji R1.

Bad-i - Nie 18 Paź, 2009

Mixer napisał/a:
Sprawa wygląda tak:
Jeżeli jest 10 załóg albo więcej zgłoszonych jako RD-3L w rajdzie z cyklu RPP to jest prowadzony pomiar czasu i jest osobna klasyfikacja dla RD-3L. Niezależnie od tego czy będzie pomiar, czy nie zawodnik dostaje 7 punktów do licencji R1.

no niestety nie moge sie z toba zgodzic

1. na Zamkowym bedzie 10 zalog RD3L a pomiaru czasu nie bedzie (ale to jest akurat kontrowersyjne)

2. Jezeli bedzie pomiar czasu to wtedy nie dostajemy 7 pkt do R1 tylko zaleznie od OS 1, 2, czy 3 (w tym przypadku tak jak mialo to miejsce w czasie rajdu Warszawskiego czyli OS2 dostalismy 6 pkt a nie 7). 7 dostajesz tylko wtedy kiedy jedziesz na koncu stawki. Tyle w temacie ;)

Bad-i - Pon 19 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
Przed chwilą przeglądałem Regulamin RPP i znalazłem coś takiego:

Cytat:
15.10. W sytuacji rund łączonych (RPP + RD-3L) przyjmuje się w sezonie 2009,
że runda RD-3L zostanie rozegrana przy zgłoszeniu minimum 10-ciu załóg.
W przypadku mniejszej ilości zgłoszeń zawodnicy z licencją stopnia „R2” jadą na
końcu stawki bez pomiaru czasu.

Wynika z tego, że jeśli na Zamkowym będzie 10 aut w RD-3L to jedziecie z pomiarem czasu, w przeciwnym wypadku jest to niezgodne z regulaminem.

no i robi sie ciekawie, podobno sa naciski zeby RD3L jechalo na czas (w sumie to ostatni rajd w sezonie zaliczany do punktacji). Ciekawe jak sie sprawa zakonczy bo zalog jest juz wystarczajaco duzo :)

martin.h - Pon 19 Paź, 2009

Bad-i napisał/a:
martin.h napisał/a:

Cytat:

Wynika z tego, że jeśli na Zamkowym będzie 10 aut w RD-3L to jedziecie z pomiarem czasu, w przeciwnym wypadku jest to niezgodne z regulaminem.

no i robi sie ciekawie, podobno sa naciski zeby RD3L jechalo na czas (w sumie to ostatni rajd w sezonie zaliczany do punktacji). Ciekawe jak sie sprawa zakonczy bo zalog jest juz wystarczajaco duzo :)

Skończy się tak, że pojedziecie na czas ;)

Bad-i - Pon 19 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
Bad-i napisał/a:
martin.h napisał/a:

Cytat:

Skończy się tak, że pojedziecie na czas ;)

oby, bylo by zayebiscie. W sumie w innym przypadku jade to tylko ukonczyc. Szkoda pojechac na koncu stawki i nie zrobic punktow (tym bardziej ze zostaly 3 rajdy tylko w tym roku)

Bad-i - Pon 02 Lis, 2009

Dosyć ważna informacja dla zainteresowanych w temacie.

Poniewaz regulamin uzyskania licencji R1 nie do konca precyzuje czy wymagane 21 pkt trzeba zebrac w ciagu sezonu czy tez dwoch (w regulaminie nie ma ograniczenia czasowego) postanowiłem zapytac GKSS jak ten zapis jest interpretowany.

Oczywiscie zeby miec podkładke poprosiłem o odpowiedz pisemna, o to ona:

Witam,

Po konsultacji z GKSS, potwierdzam że może Pan połączyć punkty uzyskane w sezonie 2009 i kontynuować zdobywanie punktów do licencji stopnia R1 w sezonie 2010.

Pozdrawiam,
xxxxxxxx xxxxxxxx

czyli jest dobrze :pom:

k-mart - Pon 02 Lis, 2009

Bad-i napisał/a:
xxxxxxxx xxxxxxxx

kto to?

106 - Pon 02 Lis, 2009

chyba ktos wazny z odloty.pl
Bad-i - Pon 02 Lis, 2009

w sumie moglbym juz Wałszy nie jechac, ale wole jednak miec juz te punkty za soba. Kto wie moze Witek zalatwi R1 bez 21 pkt :)
Bad-i - Sob 21 Lis, 2009

Dzisiaj zadzwonił do mnie Witek z gratulacjami. Oficjalnie zostałem IIgim Vce Mistrzem w generalce RD3L za 2009.

W szoku byłem że zadzwonił, aczkolwiek zrobilo mi się bardzo miło bo tego sie nie spodziewałem.

Ponieważ GKSS odcial sie od tematu mamy byc nagrodzeni przez Okreg Łodzki :]

Jacek - Sob 21 Lis, 2009

GRATKI :jupi:
106 - Sob 21 Lis, 2009

gratuluje
matt - Sob 21 Lis, 2009

nice :)
Jaco - Sob 21 Lis, 2009

Gratulacje :jupi:

a tak właściwie to ile rajdów przejechałeś ?

Bad-i - Nie 13 Gru, 2009

Od Okręgowego Związku PZM w Łodzi:

plus 300 PLN :]