No właśnie maratonu jeszcze nie udało mi się pokonać (na razie najdłuższy dystans to ~28km). Kolana czuje już nawet na półmaratonie ale nie jest to bardzo uciążliwe. W sumie dobrze by było żebym zrzucił jakies 3-4kg...
Masz jakieś najlepsze wyniki ? Podziel się z nami
10km ?
15km?
20km ?
Przemek jak coś mi wpadnie do głowy to dzwonię Vlodarsky - Pią 25 Maj, 2012 Wczoraj znowu 15kilosów biegłem. Czy bliżej północy tym lepsze powietrze. 1:20:27 Trochę bolą kolana na końcu. Nie wiem czy przed maratonem powinno się biegać jakieś dystanse powyżej 20km ? czy np jednorazowo przez samym maratonem sobie przelecieć np 30 km z tydzień wcześniej ?
http://www.endomondo.com/workouts/58305348gregwoj - Pią 25 Maj, 2012 Faktycznie wczoraj wieczorem były warunki bardzo przyjemne do biegania.
Czas całkiem przyzwoity, wychodzi ok 5:20min/km jednak wazne zeby biec takim tempem zeby czuć sie komfortowo (np. żebyś mógł swobodnie rozmawiać), bo jednak od 15km do 42km jeszcze daleko
Przed samym maratonem zdecydowanie odradzam jakiekolwiek długie bieganie. Na pewno trzeba spróbować swoich sił na dłuzszym dystansie (>30km) ale lepiej to zrobić conajmniej z miesiąc wcześniej.
Na pewno dosyć trudnum tematem na maraton jest kwestia rozłożenia siły - idealnie jest pobiec pierwszą część trochę wolniej (20km) a potem przyspieszać w miarę tego ile masz siły.
Czas dobry ale wtedy na pewno juz bym więcej nie pobiegł. W tym roku jak mówiłem było wolniej o kilka minut i bez porównania lepiej się czułem.Vlodarsky - Pią 25 Maj, 2012 Biegałem 20km ale swobodnie. Myślę, że półmaraton jestem w stanie osiągnąć w 1:4x:xx biegnąc między ludźmi. No ale muszę to sprawdzić
Co do maratonu nie będę biegł na czas tylko żeby ukończyć. I nie boję się tu o kondycję ale o kolana szczególnie bo teraz wysiadają mi dość wcześnie...Przem_106 - Pią 25 Maj, 2012 Marek, ukończyć maraton to nie jest jakaś nieosiągalna sztuka (tak mi się wydaje) Ważne żeby to zrobić w odpowiednim czasie. Dla mnie granicą są 4 godziny. I nie interesuje mnie zbytnio wolniejsze tempo. Doświadczenia nie mam żadnego, a moj najdłuższy odcinek to 25km w 1.59min. Choć wiem, że prawdziwe bieganie zaczyna się grubo po 30-tym.
W przygotowaniach do maratonu Marku musisz biegać raz w tygodniu między 20-28km.gregwoj - Pią 25 Maj, 2012 42.195m w mniej niż 4h - to dobry cel!gregwoj - Nie 27 Maj, 2012 Dzisiaj zaliczyłem maraton ale w sztafecie
Czas adekwatny do braku treningow przez ostatni miesiac: 10km w 51:49... Troche zaluje bo gdybym pobiegl swoim normalnym tempem byśmy byli ok 20 pozycji wyzej a tak dopiero 151 miejsce na 206 zespolow...
...do tego naciagnalem sobie wiezadla w kolanie...Przem_106 - Nie 27 Maj, 2012 Gratki, choc wynik dosc przeciętny Dobrze ze jest nas tu chociaz trzech, ktorzy się ruszają, zwiększa to motywację
Ja dzisiaj w koncu na swoim poziomie i w koncu normalny trening po chorobie.
17km w 1.24.35, a odejmując 3 min. błędu z pomiaru na pierwszym kilometrze jest 1.21.35. Mysle, ze połowkę byłbym w stanie pyknąc w 1.35-1.40
http://www.endomondo.com/workouts/user/1795742
Ciekawe co dzis nabiega Marek Vlodarsky - Nie 27 Maj, 2012 Marek biega jutro dzisiaj napinaliśmy w badmintona parę godzin i ledwo siedzę...anjas - Pon 28 Maj, 2012
Vlodarsky napisał/a:
dzisiaj napinaliśmy w badmintona parę godzin i ledwo siedzę...
Mareczku, nie chciałbym krakać, ale może Cię oszukali i to wcale nie był badminton?
Napisz jak wyglądała rakietka, to wiele wyjaśni Vlodarsky - Pon 28 Maj, 2012 Nie powiem jak wyglądała bo już wiem, że zostałem oszukany !!gregwoj - Sob 02 Cze, 2012 Dzisiaj zaliczyłem otwarte Mistrzostwa Polski w biegu ulicznym na 5km
Czas całkowity: 23:01. Miejsce 510 (na 1500) w klasyfikacji open (średnie tempo wg. Garmin'a 4:35min/km)
Fajna impreza
PS. Pierwszy przybiegł olimpijczyk z czasem 13:58... MasakraVlodarsky - Nie 08 Lip, 2012 Ponad 2 tygodnie choroby sprawiło, że potrzebowałem czegoś co mnie znowu wciągnie w bieganie.
Pierwsze wrażenia mistrz w porównaniu do poprzednio kompletnie źle dobranych butów. Teraz nie będę miał żadnych wymówek do słabego czasu. I cenę też trafiłem mega dobrą bizon - Nie 08 Lip, 2012 http://sbbp.z83.ru/index....czy-wiata-.htmlVlodarsky - Nie 08 Lip, 2012
Tak samo podchodziłem do tematu na karate. A w momencie jak kończyłem treningi to już każdy młody był w ochraniacze wyposażony nawet na dłonie takie rękawiczki z małymi poduszkami zakładali
A jak ja miałem 12-13 lat to pompki kazali nam robić na kostkach Świat zmierza w słabym kierunku... (ja zakładałem tylko suspensorium i to tylko na zawody bo było wymagane)
A bieganie traktuję tak jak już nie raz pisałem jako coś zamiast tego co bym chciał.