To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Sciganie trochę inaczej :-)

Vlodarsky - Czw 24 Maj, 2012

gregwoj napisał/a:
No właśnie maratonu jeszcze nie udało mi się pokonać (na razie najdłuższy dystans to ~28km). Kolana czuje już nawet na półmaratonie ale nie jest to bardzo uciążliwe. W sumie dobrze by było żebym zrzucił jakies 3-4kg...

Masz jakieś najlepsze wyniki ? Podziel się z nami :)
10km ?
15km?
20km ?

Przemek jak coś mi wpadnie do głowy to dzwonię :)

Vlodarsky - Pią 25 Maj, 2012

Wczoraj znowu 15kilosów biegłem. Czy bliżej północy tym lepsze powietrze. 1:20:27 Trochę bolą kolana na końcu. Nie wiem czy przed maratonem powinno się biegać jakieś dystanse powyżej 20km ? czy np jednorazowo przez samym maratonem sobie przelecieć np 30 km z tydzień wcześniej ?
http://www.endomondo.com/workouts/58305348

gregwoj - Pią 25 Maj, 2012

Faktycznie wczoraj wieczorem były warunki bardzo przyjemne do biegania.

Czas całkiem przyzwoity, wychodzi ok 5:20min/km jednak wazne zeby biec takim tempem zeby czuć sie komfortowo (np. żebyś mógł swobodnie rozmawiać), bo jednak od 15km do 42km jeszcze daleko ;)

Przed samym maratonem zdecydowanie odradzam jakiekolwiek długie bieganie. Na pewno trzeba spróbować swoich sił na dłuzszym dystansie (>30km) ale lepiej to zrobić conajmniej z miesiąc wcześniej.

Na pewno dosyć trudnum tematem na maraton jest kwestia rozłożenia siły - idealnie jest pobiec pierwszą część trochę wolniej (20km) a potem przyspieszać w miarę tego ile masz siły.

Tutaj możesz zobaczyć moją "telemetrię" z półmaratonu w 2011: http://connect.garmin.com/activity/75361248

Czas dobry ale wtedy na pewno juz bym więcej nie pobiegł. W tym roku jak mówiłem było wolniej o kilka minut i bez porównania lepiej się czułem.

Vlodarsky - Pią 25 Maj, 2012

Biegałem 20km ale swobodnie. Myślę, że półmaraton jestem w stanie osiągnąć w 1:4x:xx biegnąc między ludźmi. No ale muszę to sprawdzić :)
Co do maratonu nie będę biegł na czas tylko żeby ukończyć. I nie boję się tu o kondycję ale o kolana szczególnie bo teraz wysiadają mi dość wcześnie...

Przem_106 - Pią 25 Maj, 2012

Marek, ukończyć maraton to nie jest jakaś nieosiągalna sztuka (tak mi się wydaje) Ważne żeby to zrobić w odpowiednim czasie. Dla mnie granicą są 4 godziny. I nie interesuje mnie zbytnio wolniejsze tempo. Doświadczenia nie mam żadnego, a moj najdłuższy odcinek to 25km w 1.59min. Choć wiem, że prawdziwe bieganie zaczyna się grubo po 30-tym.

W przygotowaniach do maratonu Marku musisz biegać raz w tygodniu między 20-28km.

gregwoj - Pią 25 Maj, 2012

42.195m w mniej niż 4h - to dobry cel!
gregwoj - Nie 27 Maj, 2012

Dzisiaj zaliczyłem maraton ale w sztafecie ;)

Czas adekwatny do braku treningow przez ostatni miesiac: 10km w 51:49... Troche zaluje bo gdybym pobiegl swoim normalnym tempem byśmy byli ok 20 pozycji wyzej a tak dopiero 151 miejsce na 206 zespolow...

...do tego naciagnalem sobie wiezadla w kolanie...

Przem_106 - Nie 27 Maj, 2012

Gratki, choc wynik dosc przeciętny ;-) Dobrze ze jest nas tu chociaz trzech, ktorzy się ruszają, zwiększa to motywację :jupi:

Ja dzisiaj w koncu na swoim poziomie i w koncu normalny trening po chorobie.
17km w 1.24.35, a odejmując 3 min. błędu z pomiaru na pierwszym kilometrze jest 1.21.35. Mysle, ze połowkę byłbym w stanie pyknąc w 1.35-1.40
http://www.endomondo.com/workouts/user/1795742
Ciekawe co dzis nabiega Marek :]

Vlodarsky - Nie 27 Maj, 2012

Marek biega jutro :) dzisiaj napinaliśmy w badmintona parę godzin i ledwo siedzę...
anjas - Pon 28 Maj, 2012

Vlodarsky napisał/a:
dzisiaj napinaliśmy w badmintona parę godzin i ledwo siedzę...

Mareczku, nie chciałbym krakać, ale może Cię oszukali i to wcale nie był badminton?
Napisz jak wyglądała rakietka, to wiele wyjaśni ;) ;D

Vlodarsky - Pon 28 Maj, 2012

Nie powiem jak wyglądała bo już wiem, że zostałem oszukany !!
gregwoj - Sob 02 Cze, 2012

Dzisiaj zaliczyłem otwarte Mistrzostwa Polski w biegu ulicznym na 5km :)

Czas całkowity: 23:01. Miejsce 510 (na 1500) w klasyfikacji open (średnie tempo wg. Garmin'a 4:35min/km)

Fajna impreza ;)

PS. Pierwszy przybiegł olimpijczyk z czasem 13:58... Masakra

Vlodarsky - Nie 08 Lip, 2012

Ponad 2 tygodnie choroby sprawiło, że potrzebowałem czegoś co mnie znowu wciągnie w bieganie.

Wybór padł na :

http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=2653

Pierwsze wrażenia mistrz w porównaniu do poprzednio kompletnie źle dobranych butów. Teraz nie będę miał żadnych wymówek do słabego czasu. I cenę też trafiłem mega dobrą :)

bizon - Nie 08 Lip, 2012

http://sbbp.z83.ru/index....czy-wiata-.html
Vlodarsky - Nie 08 Lip, 2012

:)
Tak samo podchodziłem do tematu na karate. A w momencie jak kończyłem treningi to już każdy młody był w ochraniacze wyposażony :) nawet na dłonie takie rękawiczki z małymi poduszkami zakładali :rotfl:
A jak ja miałem 12-13 lat to pompki kazali nam robić na kostkach :) Świat zmierza w słabym kierunku... (ja zakładałem tylko suspensorium i to tylko na zawody bo było wymagane)

A bieganie traktuję tak jak już nie raz pisałem jako coś zamiast tego co bym chciał.