To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - 30 Październik (niedziela) Wróbel Ułęż

M - Wto 01 Lis, 2011

W lesie gubi sie sygnal i slabnie dokladnosc :) Ja nie przepadam za tym odcinkiem lesnym.
roj - Wto 01 Lis, 2011

mi się leśny bardzo podoba (chociaż mogli by zalać w końcu tę jedną mega dziurę :wall:
EmerytRs2 - Wto 01 Lis, 2011

Michał napisał/a:
kjurde, emeryt, zajebiscie podoba mi sie to twoje clio na tych felgach o_O mega !

dziękuje zaskakujące jest to, że wielu osobom podoba się :]
Mówiłem że u mnie coś nie halo z tym gpsem.

M - Wto 01 Lis, 2011

A moze chcesz sprzedac konigi? :D
EmerytRs2 - Wto 01 Lis, 2011

:rotfl:
M - Wto 01 Lis, 2011

:lol2:
Miniac - Wto 01 Lis, 2011

roj napisał/a:
Miniac, jaki setup tego czerwonego evo? Mocno trakdejowe czy kierownik tak dobrze ogarnia?

Kierownik Michał chyba chciał być bardzo miły, bo wczoraj mówił że to zasługa mocy, ale pod tym względem jego silnik jakiś wyjątkowy nie jest (370KM/550Nm). Jeśli był tak szybki nawet na tle innych Mitsu (były tam jeszcze chyba dwa inne które robiłem) to 'chwała i sława' za skillsy. :faja:

Co do setupu to monoflex, poli, whiteline przód/tył, rc6.

roj - Wto 01 Lis, 2011

no jak rc6 to wszystko jasne ;)
myślę, że sklisy dobre, bo najpierw zrobił 3:07:xx i czas został wpisany na jakąś kartkę, która leżała na yarisie Wróbla. skutek był taki, że z pięć osób pytało czyj to czas, kto to widział i że na pewno pomyłka xD
więc myślę, że tym 3:05 musiał tam wyjaśnić troszkę :jupi:
ciekawe na jakich oponach to pojechał.

oczywiście trochę mu brakuje do Emeryta, który na 13 stronie napisał:
EmerytRs2 napisał/a:

ja mam zmierzone potwierdzone 3.30.5
miałem 2.29.00 ale nie będę się upierał :P

ale i tak chciał oszczędzić kierowników mocniejszych fur bo zaraz po tym okrążeniu nam mówił, że to było 1:29 więc i tak minutę sobie doliczył :faja:

siema - Wto 01 Lis, 2011

Nie da się ukryć, że trzeba popracować jeszcze nad tymi laptimerami. Bardzo fanie ogląda się te wszystkie wykresiki, jednak dokładność danych z GPS coś szwankuje. O ile czas pomiaru powinien być poprawny, gdyż wystarczy że nie rozjedzie się nic przy przejeździe przez start i metę (a próbkowanie 10Hz zapewnia dokładność co najmniej do 0.1s), to z odwzorowaniem reszty trasy różnie bywa. Zewnętrzna antena w GPS załatwiła by zapewne sprawę- niestety z braku wyjścia antenowego w większości urządzeń będzie to pewna kombinacja. Na przyszły sezon obiecuję coś ogarnąć :) A eM z pewnością znajdzie coś jeszcze lepszego do wizualizacji wyników ;)
pum - Wto 01 Lis, 2011

ale przecież M ma zewnętrzny gps. ja jak nie zapomnę naładować to też mam zestawik.
M - Wto 01 Lis, 2011

Wiesz co, nie ma co sie przejmowac tymi wyjazdami na boki przy rysowaniu bo to zawsze bedzie. Natomiast gps traci fixy w lesie i tu by sie przydala antena ale mimo wszystko wazny jest czas zmierzony na bramce wiec w tym miejscu ja powinienem zostawic szeroka bramke a zwezilem ja i po lesie czasem nie zlapal. Moznaby przyczepiac gpsa na dach przy przedniej szybie i bt by dal rade tak sobie mysle. Tak czy siak mamy dobre narzedzie do pomiarow.
M - Wto 01 Lis, 2011

pumfkp napisał/a:
ale przecież M ma zewnętrzny gps. ja jak nie zapomnę naładować to też mam zestawik.

Siema tez mial i to 10hz ale rzecz w tym ze bylo pelne zachmurzenie i mgla i na wyjsciu z lasu gdzie slaby fix jest byla bramka. Nastepnym razem dobrze jakbysmy wywalili ten las.

no name - Wto 01 Lis, 2011

M napisał/a:
Nastepnym razem dobrze jakbysmy wywalili ten las.

W sensie że wycinka ?

;D

siema - Wto 01 Lis, 2011

M napisał/a:
pumfkp napisał/a:

Siema tez mial i to 10hz ale rzecz w tym ze bylo pelne zachmurzenie i mgla i na wyjsciu z lasu gdzie slaby fix jest byla bramka. Nastepnym razem dobrze jakbysmy wywalili ten las.

Dokładnie, nie chodzi o zewnętrzny GPS, a o zewnętrzną antenę do owego GPSa.
Niezłym pomysłem jest wyrzucenie GPSa po prostu na dach- tylko jak go tam zamontować, by nie szukać go zaraz w polu... ;)

no name - Wto 01 Lis, 2011

siema napisał/a:
tylko jak go tam zamontować, by nie szukać go zaraz w polu... ;)

Kilka osób ma uchwyty dachowe na kamerki,
myślę że można by je wykorzystać do tego.