Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Mieszkanie - Warszawa Bemowo
Cartoon - Pon 09 Mar, 2015 Coraz poważniej się nad tym zastanawiam, ale nie chcę szukać kolejnych...
Wolałbym od razu sprzedać i mieć problem z głowy PiTT - Pon 09 Mar, 2015 koorwa ja to zloty klient jestem jednak
do 1-szego zawsze pelna kwota na koncie... nie rozumiem po kiego chuja ludzie tak sciemniaja
potem sie dziwic ze wlasciecie chce 2 lub 3 krotny czynsz jako zabezpieczeniemichool_vt - Pon 09 Mar, 2015 próbowaliście wywalić z mieszkania takiego co nie płaci i zna swoje prawa?
to jest dopiero ciekawa sytuacja Jakarti - Pon 09 Mar, 2015 michool_vt,
z tego co czytałem to wystarczy wpisac do umowy miejsce, do ktorego moze udac sie taka osoba w przypadku eksmisji.
czyli kazdy inny adres i tyle. nie interesuje Cie czy to fikcyjny adres czy nie.
wtedy nawet moze byc zameldowana i jesli nie wywiazuje sie z umowy to do sadu i eksmisja od razu wskazany adres
ale moze w praktyce to wyglada inaczej
w kazdym razie tak zrobili w poznaniu czy wrocku , w tym budynku ktory kupil bank i przeznaczyl na wynajem. pozwolili na meldunek czasowy pod warunkiem, ze bedzie wlasnie ten drugi adres ale pewnie trzeba by sie dowiedziec dokladniej co i jak bo diabel tkwi w szczegolach Kamill - Pon 09 Mar, 2015 To sie nazywa wynajem okazjonalny (jest wlasnie zapis o drugim adresie tam). Pod takim hasłem trzeba szukać informacji na necie. Nie pamiętam jak to dokładnie jest, ale omija się wszelkie procedury które ciągną sie miesiącami normalnie i wyjeżdża z kolesiem od razu.Anonymous - Pon 09 Mar, 2015 Ostatnio słyszałem niezła historie-znajomi znajomych wynajeli chate jakimus kolesiowi,chata nowa i ladna ,nowe mebelki,nowa kuchnia,duzy nowy tv itd.po miesiącu nie przychodzi kasa,dodzwonić sie nie idzie,wiec tam pojechali a chata pusta,gołe ściany ,wyczyszczone z wszystkiego,okazało sie ze wynajete było na lewy dowód.
My to jestesmy takimi najemcami, ze Terska zaprzyjazniła sie z włascicielka poprzedniej chaty,a wlasciciele aktualnej (znajomi tych z poprzedniej) tak chceli nam wynając ze 2 razy schodzili z ceny bez negocjacj,dzieki temu mamy zajebista chate o powierzchni 25m2 Bartli - Pon 09 Mar, 2015
Michał napisał/a:
Cartoon napisał/a:
Gdyby ktoś szukał 2 pokojowego mieszkania na Bemowie - to nasze będzie chyba ponownie wystawione na sprzedaż wk... mnie comiesięczne rozliczanie z wynajmującymi, którzy mają "ale" do tego, że mają płacić rachunki za prąd
hehehe
moje też coś czuje bedzie znowu na wynajem. Okazało sie ze kobicie która ode mnie wynajmuje to mieszkanie, firma płaci 50% przez pierwsze pół roku , wiec ona nie da rady sama placić przez następny rok.
Wk...ia mnie to ze baba niby ogarnięta, dziecko, monsh a muszę jej kierwa co miesiąc przypominać:
-witam, kiedy moge sie spodziewać przelewu ( jest 7 dni po dacie - ona myśli ze ja chyba zapomne )
3 dni później
- elośka, nie zaplaciła pani za internet i tv . Prosze zaplacić
następne pare dni później
- dziendobry , kiedy mam sie spodziewać zapłaty za rwe
kierwa, no co miesiąc niektórzy to mają problemy z zapłatą zobowiązań widze.
Za 1800 biere Michał - Pon 09 Mar, 2015 tobie to bym chetnie wynajął. Tylko do tych 1800 dodaj czynsz 600 ( teraz placą 2500 )
no i poza tym, jak tam przyjeżdżam to pierdolnik straszny. Szkoda mi tak szczerze tego mieszkania, no ale przecież nie zwrócę im uwagi ze są jebanymi brudasami.Jakarti - Pon 09 Mar, 2015
Cytat:
no i poza tym, jak tam przyjeżdżam to pierdolnik straszny. Szkoda mi tak szczerze tego mieszkania, no ale przecież nie zwrócę im uwagi ze są jebanymi brudasami.
nie wiem jak masz skonstruowaną umowę ale masz do tego prawo ziom
jesli widzisz ze jest syf (np kibel nie myty od miesiaca) to możesz powiedzieć, ze mają go kurwa myc bo inaczej będziesz im ściągał kase z kaucji np na sprzątaczkę
robisz tylko zdjęcie zeby sie nie pluli w razie czego i zeby miec podkładkę
jest tez drugi sposób tak jak moja koleżanka
myc samemy podczas takiej wizyty PiTT - Pon 09 Mar, 2015
Michał napisał/a:
tobie to bym chetnie wynajął. Tylko do tych 1800 dodaj czynsz 600 ( teraz placą 2500 )
no i poza tym, jak tam przyjeżdżam to pierdolnik straszny. Szkoda mi tak szczerze tego mieszkania, no ale przecież nie zwrócę im uwagi ze są jebanymi brudasami.
do wuja waclawa... na serio ceny w wawie sa nizsze... MoRToN - Pon 09 Mar, 2015 niższe od Wro czy niższe od tego co majk woła ?PiTT - Pon 09 Mar, 2015
MoRToN napisał/a:
niższe od Wro czy niższe od tego co majk woła ?
nizsze od wroclawskich
takiego standardu jak mike'a to 2200-2500+ czynsz i to 500-600 za 2 pokoje
oczywiscie mozna wynajac w blokowisku na 11 pietrze z pato sasiadami za kilka stów, ale to już kto co tam lubi PiTT - Pon 09 Mar, 2015 ostatnie mieszkanie jak ogladalem to mialem ochote sie zapytac "no dobra karwa, gdzie jest kamera? macie mnie!"Anonymous - Pon 09 Mar, 2015 Wrocław ocipiał z cenami-niedawno Tereski siostrzenica studentka szukała pokoju,chcą za pokój nawet 1kKamill - Pon 09 Mar, 2015 Chyba za mało biore za swoje