To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

kornat - Wto 24 Maj, 2016

Ja mam Unibike Viper, przejechałem w rok 7tys, ostatnio nawet brałem udział w 4 maratonach mtb gdzie konkretnie dostał po piździe i rower naprawdę daje radę, także śmiało mogę polecić. Unibike chyba najlepiej wypada jeśli chodzi o cenę/osprzęt
zefir - Wto 24 Maj, 2016

Wiec tak wlasciwie jechalem po tego GIanta ROam 1 ale podjechalem do decathlonu obadac jeden model ROCKRIDER 540 27,5" B'TWIN bo moj znajomy taki do pracy dojezdza , generalnie przejechalem sie i stwierdzilem ze zajebioza 1900zl , mega fajna pozycja tylko opona zbyt szeroka jak na to co chcialem.

ale stwierdzilem ze zmienie opone i bedzie gitarka za 2 tysie a nie 3.

Przy odbiorze okazało się że hamulec cieknie :rotfl: :rotfl: mowie kurwix dziekuje i spadam. Na to pan serwisant ktory sie okazał mega pozytywnym typem zaczal ratowac sytuacje i wlozyl mi zestaw model wyzszy niz ten podstawowy hydrauliczny :jupi:

Nie oponowałem i odebrałem rower i wrociłem do domu nim. Zajebioza bez problemu mozna jechac 30km/h gdzie poprzednim przy 20 mialem turbulencje :)

Mam 2 tyg na zwrot roweru jakby cos sie dzialo ale nie przewiduje.

Serwis w decathlonie Okecie mega polecam , tym na miejscu ogarnial sie zajebiscie i zaproponowal w ramach polubownej umowy a mogl powiedziec ze wez se pan inny rower albo szukal by po kartonach kolejnego egzemplarza :)

PiTT - Wto 24 Maj, 2016

usterka juz przy zakupie nie wrozy dobrze przyszlosciowo :D
ale wiadomo ze to tylko czesci, masz linka do specki tego roweru?
wazne zeby Ci sie rama nie "wygła", reszte podzespolow mozesz sobie wymienic... w sumie rame tez :lol2:

zefir - Wto 24 Maj, 2016

http://www.decathlon.pl/r...id_8350454.html

Plus mam hamulce inne :)

Generalnie robie tyg max 40 km :) głównie biegam w wolnym czasie :)

Największym oporem przed wydawaniem duzej ilosci hajsu było to że mi kulturalnie podpierdziela jak gdzies zostawie przypietego.

PiTT - Wto 24 Maj, 2016

a to w koncu mtb chciales? pisales ze jakiegos crossa
z mtb na allegro jest spory wybor fajnych sztuk na 26" kolach

was79 - Śro 25 Maj, 2016

Zefir, mój kolega taki model ma od dłuższego czasu. Jeździ naprawdę sporo i jedyne co miał na gwarze robione to jakąś pierdołe z pedałami.
zefir - Śro 25 Maj, 2016

chcialem crossa, ale wlasciwie wszystko co mi sie podobało to było 3k plus i tak jak pisałem, za dużo rowerów ginie żeby sie stresować. Widzialem na allegro polskie crossy i mtb ale nie chcialem nic spakowanego i potem samemu tu regulowac, serwis na miejscu byl dla mnie wazny. Bylem w kilku salonach, troche pojezdzilem. Tutaj rower wyszedł mnie minus kupon kwotowo rabatowy do decathlonu 1,6K.

Do tego planuje kupic ciensze kolka, ale to na spokojnie, dziś dojechałem do pracy i jestem mega zadowolony. Tempo jazdy jest spoko i chyba rama mtb jest bardziej zwinna przy crossowej. Bo na crossie geometria do szosy podobna jest jak jest ciasno.

Generalnie gdybym był pewien że bede jezdzic rowerem na wycieczki czy cos to pewnie bym inwestował, ale narazie robie wiecej km biegajac niz rowerem w tyg zdecydowanie a do akcji Brower bedzie az nadto :)

Kenet - Śro 25 Maj, 2016

zefir napisał/a:
do akcji Brower bedzie az nadto

Na brower to i wigry 3 byśmy dali radę ;D

zefir - Śro 25 Maj, 2016

takbym sie nakrecil ze musialbym ze 3 strzelic jako nawodnienie :D
PiTT - Czw 02 Cze, 2016

PiTT - Sob 04 Cze, 2016

kornat napisał/a:
Ja mam Unibike Viper, przejechałem w rok 7tys, ostatnio nawet brałem udział w 4 maratonach mtb gdzie konkretnie dostał po piździe i rower naprawdę daje radę, także śmiało mogę polecić. Unibike chyba najlepiej wypada jeśli chodzi o cenę/osprzęt

Unibike tez dobry, mlody sobie chawali :D

PiTT - Wto 07 Cze, 2016

pytanko mordy rowerowe
http://www.trekbikes.com/.../p/2076600-2016
vs
http://www.ktm-bikes.at/e...6ff39155a40d4f2

specke umiem czytac, chodzi mi bardziej o opinie inne niz sprzedawcy ktory za wszelka cene poleca treka
wiem ze trek ma genialna rame, ale wizualnie ten ktm urywa jajca...
oba karbony, ale sprzedawca polecal tez superfly 7 na alu zamiast tego ktm... czytalem gdzies ze maja marze 40% na cenach katalogowych treka.

kosmita - Wto 07 Cze, 2016

Żaden z powyższych ;)

Chyba najlepiej byłoby się przejechać na jednym i drugim.

Marża raczej typowa dla sprzętu sportowego.

kamil - Czw 09 Cze, 2016

Trek ze względu na ramę i jej technologiczne zaawansowanie. Osprzęt mają identyczny.

Adaś własnie takiego odebrał, wczoraj na nim jeździłem i jajca urywa :) http://www.trekbikes.com/.../p/2080600-2016

Alexxx - Czw 09 Cze, 2016

kamil napisał/a:
wczoraj na nim jeździłem i jajca urywa

Czyli siodełka nie dostał w zestawie?