To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - humor :)

PiTT - Wto 04 Lut, 2014

tez madrze, ale na dwoje babka wrozyla
byc moze bedzie mial do Ciebie pretensje ze nie byl ochrzczony za mlodu... ;)

arssss - Wto 04 Lut, 2014

juz widze ta radosc jak inne dzieci beda sie jaraly komunia i prezentami,a Twoje nie bedzie uczestniczyc w tym. No chyba,ze do tego czasu zdecyduje,ze chce byc ochrzczone ;p
M - Wto 04 Lut, 2014

Trochę się zatraciła rola religii w kulturze
kamil - Wto 04 Lut, 2014

ziom, ale dlaczego ma mieć ? Jest wychowywany w domu świeckim a nie katolickim. Mógłby mieć pretensje gdybyśmy byli katolikami i go nie ochrzcili... z drugiej strony jak piszesz, to mógłby mieć pretensje że nie został obrzezany ? Zresztą tak rozumując Twoi synowie też Ci tak mogą powiedzieć...prawda ?
PiTT - Wto 04 Lut, 2014

arssss napisał/a:
juz widze ta radosc jak inne dzieci beda sie jaraly komunia i prezentami,a Twoje nie bedzie uczestniczyc w tym. No chyba,ze do tego czasu zdecyduje,ze chce byc ochrzczone ;p

wystarczy zapewnic dziecku ze w tym dniu takze otrzyma prezenty

PiTT - Wto 04 Lut, 2014

kamil napisał/a:
ziom, ale dlaczego ma mieć ? Jest wychowywany w domu świeckim a nie katolickim. Mógłby mieć pretensje gdybyśmy byli katolikami i go nie ochrzcili... z drugiej strony jak piszesz, to mógłby mieć pretensje że nie został obrzezany ? Zresztą tak rozumując Twoi synowie też Ci tak mogą powiedzieć...prawda ?

w dupie mam co mi powiedza, ja decyduje i koniec rozmowy :lol2:

kamil - Wto 04 Lut, 2014

mam tak z córką :) Spytała tylko czy dostanie prezenty jak nie pójdzie do komunii. Oczywiście, ze tak.
Wiesz jaka była odpowiedź ?
To nie idę tato.

Tym samym jasno widać czym ten sakrament jest dla dzieci ....Duchowym przeżyciem, przyjęciem Boga w swoje życie ? Sorki, ale nie. To jest tablet i rower

M - Wto 04 Lut, 2014

:rotfl:
arssss - Wto 04 Lut, 2014

kamil, nie denerwuj sie;d Twoj dom,Twoja rodzina,Twoje wybory. Ja akurat spotykalem sie czesto z tym,ze dzieci cieszyly sie z komuni na rowni z prezentami. A bardziej niz o prezenty chodzilo mi o ta atmosfera panujaca w klasach przed komunia.
Cartoon - Wto 04 Lut, 2014

M napisał/a:

kościół szykanuje jak chcesz ochrzcić bez ślubu kościelnego,

O ile mi wiadomo, Papież ostatnio ochrzcił w Watykanie dziecko, którego rodzice mieli tylko ślub cywilny ;)

M - Wto 04 Lut, 2014

Jak papiez sprzedal limuzyny to myslisz ze polscy ksieza pozbyli sie a8-ek?
Barejka - Wto 04 Lut, 2014

;D :lol2: :lol2: :lol2: M,

Tego nie powiedziałem... :D
Swoją drogą, nam już 2 razy proponowali, żebyśmy ochrzcili młodego, pomimo, że nie mamy ślubu kościelnego ;)

PiTT - Wto 04 Lut, 2014

Cartoon napisał/a:
Tego nie powiedziałem... :D
Swoją drogą, nam już 2 razy proponowali, żebyśmy ochrzcili młodego, pomimo, że nie mamy ślubu kościelnego ;)

kto proponowal i przy jakiej okazji?
wanienka dotarla, mistrz sprzedawca! :D

W tym roku pierwszy raz przyjęliśmy kiecucha po kolędzie - od razu zaproponował chrzciny, a drugi raz jak byliśmy zaklepać termin ślubu w Lublinie (tu zaproponował nawet dwie opcje: najpierw chrzciny potem ślub, lub impreza łączona)..
Czyli w sumie w przeciągu 2 tygodni to było :)