To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

M - Nie 20 Paź, 2013

Nie pozostaje Ci wielki wybór - MS NOKIA ;D

Chyba ze chcesz jakis ubuntofon :)

siema - Nie 20 Paź, 2013

A macał ktoś Firefox OS?

Edit: Kurcze, nie spodziewałem się, że w zasadzie jest tylko jeden telefon z Firefox OS :rotfl:

No to jeszcze pozostaje tylko Blackberry...

faldzip - Nie 20 Paź, 2013

siema napisał/a:
Zaczyna mnie drażnić mój HTC Desire reanimowany już kolejnym softem z xda-developers.
Lubię eksperymentować i dlatego pytam ekspertów z hh.org: jeśli nie iPhone, jeśli nie Android, to co?

Jolla

Cartoon - Nie 20 Paź, 2013

a BB 10?
siema - Nie 20 Paź, 2013

Jolla- czyli Sailfish OS może być ciekawą alternatywą. Kiedyś przez moment przyglądałem się MeeGo ale z racji tego, że Nokia planowała go uśmiercić przestałem w ogóle interesować się tematem.
Teraz tak myślę, że może wziąłbym sobie taką N9 64GB z ewentualnym upgrade do Sailfish :] Muszę rozpoznać aktualną kwestię oprogramowania na N9, bo sprzętowo ten telefon- mimo, że już kilkuletni- ma wszystko czego potrzebuję (czyli aktualny standard + NFC).

M - Nie 20 Paź, 2013

Ciekawym oesem jest także Tizen ale jakoś nie mogłem doczytać o telefonach z nim.
Tizen to taki bardziej otwarty android, na linuksowym "corze" oczywiscie.

faldzip - Nie 20 Paź, 2013

M napisał/a:
Ciekawym oesem jest także Tizen ale jakoś nie mogłem doczytać o telefonach z nim.
Tizen to taki bardziej otwarty android, na linuksowym "corze" oczywiscie.

Tizen bedzie na telefonach za 6 miesiecy - jedyny problem jest taki, ze to zdanie bylo prawdziwe 6 miesiecy temu, jest prawdziwe teraz i bedzie prawdziwe za 6 miesiecy :)
Jeszcze niedawno mialy byc telefony z Tizenem 2.x ale teraz uznali, ze Tizen 2.x jest do dupy i robią Tizena 3.0 :)

Jedyne co mnie martwi to to, ze Tizen nastawiony jest na aplikacje HTML5 odpalane w ichnim web run-time. Dla mnie to troche nieporozumienie, bo telefony, to jednak urzadzenia embedded z ograniczonymi mozliwosciami i jeszcze niedawno na takie rzeczy pisalo sie w C, zeby bylo szybko, a teraz sie wali jakas jave (android) albo html5 (tizen) - no to nie wiem jak to ma dobrze na tym dzialac. Aha, no mozna na Tizena pisac w C++ ale jak sie spojrzy na API, to predziej sie czlowiek pochlasta czerstwa bulka, niz napisze w tym apikacje. A no mozna tez chyba w C korzystajac z bibliotek EFL - ale to jest poziom "nightmare" :P A jak wiadomo - sila platformy jest to, ile bedzie na nia aplikacji. Spora szanse dla Tizena upatruje w tym: http://qtfortizen.blogspot.com/

M - Nie 20 Paź, 2013

Taniej jest zatrudnic webowca i poznac go troche z phonegapem niz dwoch gosci od javy i obj c.
Dla mnie to tylko interfejs, czy to jest c,java czy co innego... Byleby to nie chodzilo jak kupa.
Pisanie natywne tez jest przekombinowane, dlaczego kod andka nie moze powstawac jak w titanium czyli w js i jedna linijka kodu zamiast 10 :)

Anonymous - Nie 20 Paź, 2013

o kurwa o_O
dzik - Nie 20 Paź, 2013

zefir napisał/a:

dzis mialem wkoncu mozliwosc dluzszej zabawy z sony xperia Z1 i powiem tak .... CHCE GO MIEC :D w przyszłym tyg ogarniam temat, telefon ma wszystko czego potrzebuje.

A jak wyswietlacz, bo widzialem kilka kiepskich zdan o nim. Jakby to mial byc stary tnt z poprzedniej epoki.
Ja narazie mysle o sgs4 lub note3.

LG jedno mialem w reku, kolega ma. To nie dziala, goly telefon wchodzi 20s w ksiazke telefoniczna.

zefir - Nie 20 Paź, 2013

dzik napisał/a:
zefir napisał/a:

dzis mialem wkoncu mozliwosc dluzszej zabawy z sony xperia Z1 i powiem tak .... CHCE GO MIEC :D w przyszłym tyg ogarniam temat, telefon ma wszystko czego potrzebuje.

A jak wyswietlacz, bo widzialem kilka kiepskich zdan o nim. Jakby to mial byc stary tnt z poprzedniej epoki.
Ja narazie mysle o sgs4 lub note3.

LG jedno mialem w reku, kolega ma. To nie dziala, goly telefon wchodzi 20s w ksiazke telefoniczna.

No to zobacz sobie lagujace SGS4 :D masakra jakas kilka sztuk mialem w rekach i maja mega problem z plynnoscia.

Z1 apropo wyswietlaczy poczatek byl zly , teraz ludzie kupujacy juz na forach nie skarza( zreszta jak bede kupowal biore odbior osobisty i bede go ogladal) , ewentualnie na xda-developers jest lista numerow seryjnych 100% dobrych,.

co do LG g2 nie wiem czemu tak sie dzieje, bo raczej wszyscy sa pod wrazeniem jego mozliwosci, moze podobnie jak w SGS4 nakladka mega muli :)
Note 3 miszcz ale dla mnie zdecydowanie za duzy.

dzik - Czw 24 Paź, 2013

Kupiłem Z1 i już leci do serwisu. W sklepie tego nie widziałem ale aparat to porażka. Jakość zdjęć miejscami 0,3mpix. Ładne rozmyte kółko, prawda?

kamil - Czw 24 Paź, 2013

czytasz po francusku ?
Bart - Czw 24 Paź, 2013

i po łacinie :>
kamil - Czw 24 Paź, 2013

fakt...idę się wybatożyć