M - Sob 21 Lip, 2012 Tak.
Leci pwGeKo - Sob 21 Lip, 2012
M napisał/a:
No to teraz masz gościa który ma broń i wie że ludzie w samochodach obok też mają i nie zaryzykuje takiej akcji bo wie że ktoś mu odstrzeli łeb.
A zapominasz o tym że ludzie pod wpływem stresu nie myślą racjonalnie. I często robią masę głupot.
Gadanie że każdy jak będzie chciał zdobyć broń to ją zdobędzie, uwierz mi że zanim ją zdobędą to im może już przejść ochota.
Druga sprawa mieć broń, a umieć się nią posługiwać sprawnie w chwili zagrożenia to już inna sprawa. Nie wszyscy się do tego nadają.
M napisał/a:
to musi być wiesz dobrze obwarowane ale dostępne.
To się zdecyduj, powszechne i dostępne czy obwarowane.
Bo teraz raczej nie jest niedostępne.
Rozumiem że Dzik swój arsenał ma nielegalnie, a jak legalnie to 5 lat czekał na pozwolenie.
Jakoś w Europie mamy znacznie mniej takich akcji jak w stanach, gdzie co jakiś czas jakiś pojeb wpada w miejsce publiczne i strzela do wszystkich i wszystkiego. Jak myślisz dlaczego?Młody Papież - Nie 22 Lip, 2012 M byłby zadowolnion tylko w przypadku jakby to On Sprawiedliwy przyznawał pozwolenia...
ps
może to głupi zaczepny tekst, ale taka jess prawdaM - Nie 22 Lip, 2012
Młody Papież napisał/a:
M byłby zadowolnion tylko w przypadku jakby to On Sprawiedliwy przyznawał pozwolenia...
ps
może to głupi zaczepny tekst, ale taka jess prawda
Masakry zdarzają się tam gdzie prawo jest restrykcyjne względem posiadania.
Albo tam, gdzie "genialny" właściciel wpadł na pomysł urządzenia sobie "gun free zone".
Dziwnym trafem kino będące sceną ostatniej masakry
Century 16 movie theater is owned by Cinemark Holding Inc, which has a strict no-gun policy in effect for all its movie theaters
Ca
mi - Pon 23 Lip, 2012
M napisał/a:
Straszne bzdury Pan piszesz...
przyganiał kocioł garnkowi. No ale nic - nie będę kolejny raz się spierał, bo to i tak bezcelowe.
Takie tylko pytanie - co Cię jeszcze trzyma w tym kraju, czemu gdzieś nie wyjedziesz?M - Pon 23 Lip, 2012
mi napisał/a:
M napisał/a:
Straszne bzdury Pan piszesz...
przyganiał kocioł garnkowi. No ale nic - nie będę kolejny raz się spierał, bo to i tak bezcelowe.
Takie tylko pytanie - co Cię jeszcze trzyma w tym kraju, czemu gdzieś nie wyjedziesz?
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi, więc nie odpowiem na te idiotyzmy.GeKo - Pon 23 Lip, 2012 Maćku nie odpowiedziałeś na ani jedno moje pytanie. Jeden materiał potwierdzający wyjątek od reguły. Teraz zastanów się dlaczego w wielu amerykańskich szkołach są wykrywacze metali, monitoring i ochrona. Bo dzieciaki nawet noszą broń.
Artykuł dość stary bo z 2006r od tego czasu liczba ofiar pewnie znacząco wzrosła.
Nie wiem jak na to Tobie, ale na mnie liczba 70 w krajach europy vs 30 000 ofiar w USA robi wrażenie i to w ciągu roku. Statystyka z 1999r.
Także jak ktoś jest jeszcze za powszechnym dostępnym do broni, to polecam ten artykuł i zastanowić się nad konsekwencjami i skalą szkód względem korzyści.M - Pon 23 Lip, 2012 Poczytam i ustosunkuje się Geko.mi - Pon 23 Lip, 2012
GeKo napisał/a:
Maćku nie odpowiedziałeś na ani jedno moje pytanie.
M napisał/a:
nie odpowiem na te idiotyzmy.
M - Pon 23 Lip, 2012 To było do Ciebie, nie do Geko.
Z nim można podyskutować.