"jakieś syreny wyjom... spierd... czym prędzej pewnie tornado!"anjas - Śro 01 Sie, 2012 na Placu Powstańców pełna kultura, ludzie się zatrzymali, samochody stanęły. Przez minutę nikt się nawet nie ruszył. Aż się wzruszyłem.Qukie - Śro 01 Sie, 2012 Bonifraterska / Konwiktorska też ładnie ruch stanął was79 - Śro 01 Sie, 2012 mi troche stanoł jak kosiłem trawemM - Śro 01 Sie, 2012 Biedron akurat stał przy piaskownicy jak wybiła 17sta i też stanął pum - Śro 01 Sie, 2012 M M - Śro 01 Sie, 2012 PrzepraszamM - Śro 01 Sie, 2012 <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/Ejd2rsXoQSI?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>Kamill - Śro 01 Sie, 2012 Pany, kupiłem pasy 3 calowe, naramienne byly mocowane do klatki, ja che do budy, wiec do kplt dostałem klamry do naramiennych, tylko że, one są pod pasy 2" zdj2,3,4
Z tym że biodrowe klamry też są pod pasy 2 calowe, pasy są w nich zawinięte i przeszyte wiec tak było w oryginale zdj1
Czy może ktoś spojrzeć na te zdjęcia i powiedzieć czy tak jak to poskładałem to jest prawidłowo i bezpiecznie czy szukać klamer 3calowych (jeżeli takie wogole występują).
Biodrowy:
Naramienny:
bizon - Śro 01 Sie, 2012 nie wiem jak sie maja do tego przepisy ale nie wydaje mi sie, zeby zastosowanie klamr 2" mialo znaczenie dla bezpieczenstwa.dzik - Śro 01 Sie, 2012
GeKo napisał/a:
dzik napisał/a:
Gość trafił, obu.
Jakoś tego nie widać.
Twój przykład pokazuje, że jednak nie jest tak trudno o pozwolenie na broń, skoro uzyskałeś je mając 18 lat.
Ze statytystyk zadziwiająca jest ilość cofnięć pozwoleń na broń gazową.
Co do "gun free zones" Problemem może jest właśnie to, że wystarczy pojechać do stanu obok i legalnie już można kupić broń a nielegalnie też pewnie jest łatwiej i wrócić do takiej strefy z całym arsenałem.
Gazowe cofaja z powodunnowego przepisu ktory wymaga odswiezania badan psychologicznych co 5lat. Malo komu chce sie wydawac 500pln na bron w ktora malo kto wierzy.
U nas policja cierpi z powodu broni w rekach prywatnych, ich glowna wersja to fakt ze duzo broni ginie. Fakty o ktorych sami mowia to ze wiecej jest w Polsce broni nielegalnej niz legalnej i zagubienia z rak prywatnych to pojedyncze sztuki rocznie, najwiecej gubi policja, setki-tysiace rocznie. Ostatnio jak zabrali kolekcje broni powstancowi to sie okazalo ze juz polowa "zaginela".
Teraza staraja sie przepchnac u ministra wymog przechowywania ktory ma udupic kolekcje, powyzej 10 sztuk potrzebny bedzie sejf bankowy za kupe $$$. Oczywiscie projekt jest totalnie zjebany.
Jak rok temu dzzielnicowy sprawdzal moja opinie w "nowym srodowisku" to sasiadki krecily nosami na bron w bloku, gdy byla awantura na klatce to do mnie przybiegly.karoluPL - Śro 01 Sie, 2012 Kamill, z tego co wiem w zał j. nie ma nic na ten temat, a skoro tam temat nie jest wyczerpany, to raczej nie ma to wielkiego znaczenia, zwłaszcza, ze fabrycznie tak też wychodzi(foto 1)- tyle ze dodatkowo są podszyte w miejscu zagięć.
pasy się będą trzymały, a jak chcesz byc bardzo nadgorliwy( chociaż nie ma sensu na mój gust), to dla własnego spokoju załatw sobie juz te klamry na 3 cale