Powstańcy i Akowcy zakatowani przez sowietów na pradze przewracają się w grobach...GeKo - Pią 03 Sie, 2012
M napisał/a:
http://www.flaris.pl/lar01/
To małe gówno lata 700km/h i jest w 100% polskie
Family Jet 5 osobowy, Nie jest w całości Polski, ale ogólna myśl i koncept są jak najbardziej polskie. Tzeba poczekać aż zacznie latać M - Pią 03 Sie, 2012 A to jeszcze nie lata?
Ja to sie jaram takimi rzeczami,
super opcja to ultralekkie samoloty - najtańsze modele można kupić w rozsądnych pieniądzach a pali na 100 to tyle co mały samochód PiTT - Pią 03 Sie, 2012
M napisał/a:
PiTT napisał/a:
M napisał/a:
Masz racje, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem - pogwizdali i przestali.
Powstańcy i Akowcy zakatowani przez sowietów na pradze przewracają się w grobach...
to w takiej sytuacji bym go nie stawiał od nowa a kasę przeznaczył na lepsze celeGeKo - Pią 03 Sie, 2012 Też się jaram, ale niestety póki co nie lata, a tani nie będzie, cały kadłub musi być wykonany z prepregów aby latać z takimi prędkościami i być szczelny, co spowoduje że cena będzie miażdżyć. W porównaniu do jakiejś Cessny. Aczkolwiek do ceny Learjetów pewnie będzie taniutki. Tyle że to zupełnie nowy segment, aczkolwiek ciekawy.zefir - Pią 03 Sie, 2012 karwa listy do KRRiT miszcz
Cytat:
Nadawca: NSZZ Solidarność Jana Pawła II Rzeczpospolita Polska
Maszerujący Chrystus Pan!!
po Tej ziemi - trzecia planeta Układu Słonecznego, ciało niebieskie obiegające słońce po orbicie eliptycznej: kula ziemska.
Ufajcie Jam zwyciężył świat!!
Cytat:
Skarga (pocztą)
OSTRZEŻENIE: !!!
DO KRAIOWEI RADY RADIOFONII I TELEWIZRONI >>RADIA I TELEWIZI<< PRL, TOWARZYSZE, BRONISŁAWIE KOMUCHOWSKI, PAIACU TUSKU, DWOROKU JANIE Z PRYWATNEGO FOLWARKU. ROZMAWIAICIE MERYTORYCZNIE. ŁOTRZY WSZYSSCY RAZEM TAM W TEI KUŹNI KŁAMSTWA NIE JESTEŚCIE WART JEDNEGO KŁACZKA OD TYŁKA KSIEDZA DYREKTORA TADEUSZA RYDZYKA. POD KAŻDYM WZGLĘDEM OSTRZEGAMY WAS ŚMIECIE WARSZAWSKIE BO GDY NARÓD SIĘ WPIENI, POGONI KIIAMI WAS Z WARSZAWY JAK KIEDYŚ KONSTANTEGO ROKOSOWSKIEGO >> ROKOSOWA NAMIESTNIKA << BĘDZIECIE SPIERDALAĆ DO MOSKWY ALBO BERLINA, UWARZAICIE SOBIE ŚMIECIE WARSZAWSKIE, BO WAS WYMIOTA. MAMY NADZIEIE ŻE ZROZUMIECIE
pum - Pią 03 Sie, 2012
M napisał/a:
Powstańcy i Akowcy zakatowani przez sowietów na pradze przewracają się w grobach...
ja znam jednego który żyje i nawet w łóżku się specjanie nie wierci z tego powodu. ruskie wcale mu miło nie zrobili (sybir itp), ale ma to mocno w dupie bo mimo słusznego wieku ma dużo dystansu do świata.
tobie też proponuję złapać trochę dystansu do świata.M - Pią 03 Sie, 2012 Taaaaaaapum - Pią 03 Sie, 2012 a żeby nie było... co do odbudowy to wydaje mi się bez sensu.M - Pią 03 Sie, 2012 Wiesz co , ja dałem tylko przykład tego co dużo gorsze od gwizdania na obchodach - moim zdaniem. Nie każę nikomu tak myśleć.kamil - Pią 03 Sie, 2012
M napisał/a:
Polscy Żydzi, którzy przetrwali Powstanie w Getcie, walcząc ramie w ramie z innymi ugrupowaniami w Powstaniu Warszawskim byli zabijani przez żołnierzy AK wywodzących się z ONR Falanga i innych nacjonalistyczno-narodowościowych ugrupowań, wydawani przez "dobrych Polaków" okupantowi, ograbowani przez szmalcowników. Też się przewracają w grobie...Taka historia, tak było. Trzeba pamiętać, ale iść na przód, budować lepszą przyszłość niż cofać się ciągle w przeszłość...M - Pią 03 Sie, 2012
kamil napisał/a:
M napisał/a:
Polscy Żydzi, którzy przetrwali Powstanie w Getcie, walcząc ramie w ramie z innymi ugrupowaniami w Powstaniu Warszawskim byli zabijani przez żołnierzy AK wywodzących się z ONR Falanga i innych nacjonalistyczno-narodowościowych ugrupowań, wydawani przez "dobrych Polaków" okupantowi, ograbowani przez szmalcowników. Też się przewracają w grobie...Taka historia, tak było. Trzeba pamiętać, ale iść na przód, budować lepszą przyszłość niż cofać się ciągle w przeszłość...
Podaj źródło Kamilu bo ja też wyciągnę historię żydowskich kolaborantów z armią czerwoną, ukraińską upa - denuncjowanie polskich sąsiadów a potem obsadzenie aparatu terroru w PRL obywatelami wyznania mojżeszowego - tylko po co?GeKo - Pią 03 Sie, 2012 Tak samo jak byli dobrzy Polacy byli i źli, to samo tyczy się żydów i innych narodowości.kamil - Pią 03 Sie, 2012 Zawsze i wszędzie znajdą się kolaboranci i szumowiny. Akurat trochę pojechałeś z tym. Bo nie wiem czy pamiętasz, ale po II WŚ był pogrom Krakowski i Kielecki, gdyby było to na taką skale o jakiej piszesz to nie doszłoby do tego.
Gomułka, Moczar byli obojętni do żydostwa w trakcie wojny, może i nawet przychylni, ale to wynikało bardziej z sytuacji geopolitycznej. Zmieniło się to mocno w latach 50. Potem był 68 rok...więc nie pierdziel mi tu dyrdymałów o początkach wielkiej Żydo Komuny połączonej z Masonerią bo w większości to propagandowe hasła rzucane przez "narodowościowców".M - Pią 03 Sie, 2012 Kamil - ja już nie drąże dla dobra forum, napisz mi tylko źródła na PW - chciałbym się doedukować - tylko niech to nie będą książki Grossa czy jakiś podobnych polonofobów.