kamil - Pią 03 Sie, 2012 Maciek, zapraszam ciebie do Muzeum Historii Żydów Polskich (jak otworzą) i tutaj http://www.archiwa.gov.pl...d=148&Itemid=96 oraz do książek i wspomnień Marka Edelmana. Najlepiej do jego biografii tam masz masę źródeł, będziesz mógł sobie posprawdzać. Ja niestety nie pamiętam wszystkich publikacji...sorry nie mam tak chłonnej głowy jak Ty.
Grossa nie cytuje i nie zamierzam, bo facet trochę za mocno akcentuje pewne problemy i nikomu nie są na rękę jego książki i liczby, o których on pisze.Anonymous - Pią 03 Sie, 2012 Czy nie dociera do wasz że jak by to nie było były to czasy wojny i ludzie robili różne rzeczy byle by uratować siebie , bądź kogoś z bliskich . Nie widzę sensu wracania do tego i wytykanie że ci byli tacy bo tamci byli tacy itd. Ciekawy jestem jak wielu z was zachowało by się w tamtych czasach mając po przez współprace z obcymi , cień szansy na przeżycie.kamil - Pią 03 Sie, 2012 Czesiu, moralność, honor, godność nie jest wynikiem sytuacji a osobowości jednostki. I tak jak teraz, wielu znalazłoby się ludzi etycznych i zwykłych szczurków.faldzip - Pią 03 Sie, 2012
pum napisał/a:
M napisał/a:
Powstańcy i Akowcy zakatowani przez sowietów na pradze przewracają się w grobach...
ja znam jednego który żyje i nawet w łóżku się specjanie nie wierci z tego powodu. ruskie wcale mu miło nie zrobili (sybir itp), ale ma to mocno w dupie bo mimo słusznego wieku ma dużo dystansu do świata.
Taaaa... pum, nikogo nie nabierzesz! M ma informacje z pierwszej reki i opiera się na faktach! Anonymous - Pią 03 Sie, 2012
kamil napisał/a:
Czesiu, moralność, honor, godność nie jest wynikiem sytuacji a osobowości jednostki. I tak jak teraz, wielu znalazłoby się ludzi etycznych i zwykłych szczurków.
Doskonale o tym wiem.M - Pią 03 Sie, 2012
faldzip napisał/a:
pum napisał/a:
M napisał/a:
Powstańcy i Akowcy zakatowani przez sowietów na pradze przewracają się w grobach...
ja znam jednego który żyje i nawet w łóżku się specjanie nie wierci z tego powodu. ruskie wcale mu miło nie zrobili (sybir itp), ale ma to mocno w dupie bo mimo słusznego wieku ma dużo dystansu do świata.
Taaaa... pum, nikogo nie nabierzesz! M ma informacje z pierwszej reki i opiera się na faktach!
Japafaldzip - Pią 03 Sie, 2012
M napisał/a:
faldzip napisał/a:
pum napisał/a:
M napisał/a:
Taaaa... pum, nikogo nie nabierzesz! M ma informacje z pierwszej reki i opiera się na faktach!
Czy nie dociera do wasz że jak by to nie było były to czasy wojny i ludzie robili różne rzeczy byle by uratować siebie , bądź kogoś z bliskich . Nie widzę sensu wracania do tego i wytykanie że ci byli tacy bo tamci byli tacy itd. Ciekawy jestem jak wielu z was zachowało by się w tamtych czasach mając po przez współprace z obcymi , cień szansy na przeżycie.
Jest sens wracać! Trzeba wszystkich rozliczyć!anjas - Pią 03 Sie, 2012 a potem rozliczyć tych, którzy rozliczali!CHRZANEK - Pią 03 Sie, 2012 Za 10-15 lat nie będzie problemu z rozliczaniem II WŚ
Za 30-40 lat nie będzie problemu z rozliczaniem okresu 1945-1989
Za 40-50 lat nie będzie problemu z rozliczaniem 4RP
Jak to już dawno temu mawiali: "Czas najlepszym lekarstwem".Mick - Pią 03 Sie, 2012 Aż strach pomysleć jak eM będzie wszystkich rozliczał za 40 lat
Biorąc pod uwagę, że będzie miał pewnie starczą demencję, wysoce prawdopodobnym jest że będzie wyglądał tak:
Tylko uderzy ze zdwojoną siłą Walle - Pią 03 Sie, 2012 Nie dajmy przyzwolenia, aby czas uniewinnił zdjaców i zbrodniarzy.M - Pią 03 Sie, 2012
Mick napisał/a:
Aż strach pomysleć jak eM będzie wszystkich rozliczał za 40 lat
Biorąc pod uwagę, że będzie miał pewnie starczą demencję, wysoce prawdopodobnym jest że będzie wyglądał tak:
Obrazek