To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - humor :)

kamil - Pią 16 Maj, 2014

chodziłem, przeciętne...no i na ulicy się śmieją. Ogólnie mocno dresiarskie. Idealne na Wole, Pragę...W Wilanowie się nie sprawdzają.
was79 - Pon 19 Maj, 2014

Rewelka: http://www.auto-swiat.pl/...rawe-auta/hzl6c

To jest mistrzowskie: run flat dla ubogich :lol2:

PiTT - Pon 19 Maj, 2014

kamil napisał/a:
chodziłem, przeciętne...no i na ulicy się śmieją. Ogólnie mocno dresiarskie. Idealne na Wole, Pragę...W Wilanowie się nie sprawdzają.

potwierdzam
w wilanowie nadal kroluja gumofilce w porze jesiennej a na lato sandał + frotte
zreszta ciężko z takiego adasia klocka wydłubać :/

kamil - Pon 19 Maj, 2014

pamiętam, do tej pory krążą o Tobie anegdoty na osiedlu, jak chodziłeś z wiadrem ze śmieciami i szukałeś zsypu. Oczywiście też znana lokalna historia jak na parkingu z szlaucha i wiadrem myłeś samochód :/
Kamill - Pon 19 Maj, 2014

Żarty żartami, ale takich przebierańców jak na miasteczku to nie ma nawet na fashion week w Łodzi, czy nawet w cyrku. To co widziałem jak się ludzie potrafią "modnie" ubrać to przechodzi ludzkie pojęcie.
M - Pon 19 Maj, 2014

Co się dziwić, jak jedyne wzorce życiowe to tvn i polsat :rotfl:
pcs - Pon 19 Maj, 2014

... chyba w Rosji nie byliscie
PiTT - Pon 19 Maj, 2014

kamil napisał/a:
pamiętam, do tej pory krążą o Tobie anegdoty na osiedlu, jak chodziłeś z wiadrem ze śmieciami i szukałeś zsypu. Oczywiście też znana lokalna historia jak na parkingu z szlaucha i wiadrem myłeś samochód :/

:ok:
mnie śmieszyli ludzie którzy w garażu podziemnym z wiaderka obmywali sobie auto... wiadomo woda i tak spłynie, ale pomysł godny sołtysa wioski z której się sprowadzili :)
oczywiście mniej inwazyjne to przedłużacz z mieszkania prosto pod wyjście z garażu i odkurzanie sobie całej fury xD
wiadomix, mieszkanie "na" wilanowie nie jest tanie, a tu 2 zl za odkurzacz piechotą nie chodzi :]

PiTT - Pon 19 Maj, 2014

Michał - Pon 19 Maj, 2014

:rotfl:
kamil - Pon 19 Maj, 2014

no własnie...jest trochę tego badziewia, ale co zrobić. Wilanów stał się modny :/
Kamill - Pon 19 Maj, 2014

PiTT napisał/a:
kamil napisał/a:

:ok:
mnie śmieszyli ludzie którzy w garażu podziemnym z wiaderka obmywali sobie auto... wiadomo woda i tak spłynie, ale pomysł godny sołtysa wioski z której się sprowadzili :)
oczywiście mniej inwazyjne to przedłużacz z mieszkania prosto pod wyjście z garażu i odkurzanie sobie całej fury xD
wiadomix, mieszkanie "na" wilanowie nie jest tanie, a tu 2 zl za odkurzacz piechotą nie chodzi :]

Ja myślę że to warszawski trend, bo u mnie na osiedlu tylko stare warszawskie dziadki myją auta wiaderkiem, w zasadzie każdy ;) Ale z drugiej strony nie rozumie co może komuś przeszkadzać taki wiszący przez godzinę przedłużacz. Już bardziej zwrócił bym uwagę na grube auta na warszawskich blachach które zastawiły 30% sarmackiej. Jeżeli stać kogoś na furę za 400k to chyba też stać na miejsce w podziemnym i nie musi stać na wjeździe drogi pp wystając metr na ulicę.
Wracając do przedłużacza jest ostatnio bardzo dziwny trend żeby nic samemu nie robić, tylko odpierdolić się w garniak i jechać do aso na wymianę żarówki, czy też do wszystkiego brać fachowca, bo nie wypada zrobić samemu, jeszcze sąsiad pomyśli że jestem fizyczny. Później wyrośnie pokolenie takich manualnych sierot, co jak się nie da czegoś zrobić przez aplikacje z iphona to sie nie da w ogóle ;) . Nie bardzo rozumiem tą zależność miedzy rosnącym statusem finansowym, a złym postrzeganiem wszystkiego poza równomiernym marszem od domofonu do mieszkania. Im lepsze osiedle tym bardziej mieszkańcy sami sobie ograniczają swobodę. Zajęcia muszą być trendy, można biegać, ale zmiana kół pod blokiem już jest źle widziana. Można cały dzień napierd na skrzypcach, ale koc wywieszony na balkon to wykroczenie.
Osiedle jest dla mieszkańców i każdy powinien się tam czuć swobodnie, oczywiście w ramach norm społecznych, a nie uwag poirytowanych wszyskim mieszkańców.

faldzip - Pon 19 Maj, 2014

+1
Anonymous - Pon 19 Maj, 2014

+1
PiTT - Pon 19 Maj, 2014

odkurzacz za 2 zl tez sam nie odkurza :)
czasami "trend" wizyt w aso wymusza sam producent bo zeby wymienic zarowke to trzeba zderzak zdejmowac :)
co do aso to ten dzial idealnie sie nadaje :D
czesc ich pracownikow nadaje sie wylacznie do odkurzania aut ;)
poza tym calkowicie sie nie zgadzam z Twoja teoria vs statusu i dlubania przy aucie
od zawsze bylo tak ze albo ktos lubil sie uwalic w smarze i grzebac przy furze albo na tym sie nie znal / nie lubil / nie chcial i to bez znaczenia czy jezdzil cinquecento czy porsche
malo jest ludzi "dobrze zarabiajacych" ktorzy kazda wolna chwile spedzaja w garazu?
po prostu zalezy od czlowieka a nie od jego zarobkow

przedluzacz nie przeszkadza dopoki nie okazuje sie ze wejscie do garazu zastawione jest przez jegomosia ktory zle wyliczyl i przedluzacz i siega mu jedynie wtedy kiedy podjedzie pod same drzwi tak ze trzeba sie przeciskac... po prostu wiecej korzystania z mozgu nikomu na zle jeszcze nie wyszlo ;)