ale weźcie pod uwagę, że teraz nie ma czasu na takie wychowywanie dzieci jak było za naszego dzieciństwa. Jest pogoń za pieniądzem, ludzie długo pracują, a jak mają już czas dla swoich dzieci to pozwalają im na wszystko. Dlatego rosną nam takie właśnie degeneraty społeczne...
jest w tym sporo prawdy
ale jest też sporo nieprawdy
Jak już mi napisał- nie czas, a chęć szczera zrobi z ciebie rodziciela.
Oczywiście, są też wyjątki od tej reguły. Np osoby z naszego forum np: Mi, M, Andrzej itd... osoby, które przykładają się do wychowania dzieci na porządnych ludzi.
Ale dużo jest takich przypadków jak opisałem wyżej...M - Wto 14 Sie, 2012
bizon napisał/a:
M napisał/a:
Ze tak powiem z chwastow nie bedzie truskawek.
ale w sensie, ze np z rozwydrzonego 4-latka juz nic nie bedzie, czy z rodzicow, czy z naszej dyskusji ewentualnej?
No rodzice niewiele przekażą takiemu dzieciakowibizon - Wto 14 Sie, 2012 ano. ja jestem zwolennikiem teorii, ze od wychowania sa rodzice i ich praca ma glowny wplyw. im mniej tej pracy, tym gorzej bedzie (prawdopodobnie, choc niekoniecznie).
ale mam tez jakies zrozumienie dla faktu, ze czasami jest ciezko miec czas po prostu. sa rozne sytuacje. oczywiscie to nie jest usprawiedliwienie, ale czasem jest jak jest. widze to po sobie w tym roku dlatego pisalem o tych prawdach wyzej Bart - Wto 14 Sie, 2012 Dzieci trzeba bić. Jak to nie pomaga to półgodzinna wizyta w lodówce dobrze działa na uspokojenie.Yarko - Wto 14 Sie, 2012 przeskakiwałem kiedyś po kanałach w TV i trafiłem na coś tam z nianią, szczerze mówiąc byłem lekko zszokowany jak 7 letnie dziecko na oczach wszystkich zaczęło demolować mieszkanie te programy są jakoś reżyserowane ?mi - Wto 14 Sie, 2012
Bart napisał/a:
półgodzinna wizyta w lodówce
mówiłem Ci już nieraz - zrób wreszcie porządek w piwnicy, bo to miejscówka lepsza niż lodówka! No i przetwory Ci się nie zepsują...Bart - Wto 14 Sie, 2012 Przecież w piwnicy zwłoki babci zalegają.mi - Wto 14 Sie, 2012 skop je na bok zamiast stwarzać sztuczne problemy. Przy okazji dziecku będzie ze staruchą raźniej.Walle - Wto 14 Sie, 2012 http://www.youtube.com/wa...3o&feature=b-mv
znów będzie bijatyka pod remizo106 - Wto 14 Sie, 2012
Mick napisał/a:
siema napisał/a:
bizon napisał/a:
Mick napisał/a:
ale weźcie pod uwagę, że teraz nie ma czasu na takie wychowywanie dzieci jak było za naszego dzieciństwa. Jest pogoń za pieniądzem, ludzie długo pracują, a jak mają już czas dla swoich dzieci to pozwalają im na wszystko. Dlatego rosną nam takie właśnie degeneraty społeczne...
jest w tym sporo prawdy
ale jest też sporo nieprawdy
Jak już mi napisał- nie czas, a chęć szczera zrobi z ciebie rodziciela.
Oczywiście, są też wyjątki od tej reguły. Np osoby z naszego forum np: Mi, M, Andrzej itd... osoby, które przykładają się do wychowania dzieci na porządnych ludzi.
byle tylko nie brac przykladu z noxa :/Anonymous - Wto 14 Sie, 2012
I to na płatnych kanałach tylkomi - Wto 14 Sie, 2012
106 napisał/a:
byle tylko nie brac przykladu z noxa
+1!Bonczek - Wto 14 Sie, 2012 Yarko chyba nie są bo ostatnio w Rozmowach w toku był gość od nas z Kielc, którego nikt nie mógł rozgryźć skąd ma chajs - był w odcinku o dzieciach bogatych rodziców zefir - Wto 14 Sie, 2012