Ja przejezdzilem ostatnia zime bez esp i abs.
Trzeba mieć balls of steel ale po takim czymś już się jest zupełnie innym kierowcą, a może po prostu kierowcą a nie operatorem pojazdu automatycznego.
Bart napisał/a:
bez przesady, ludzkość dziesiątki lat jeździła samochodami z tylnym napędem na jakichś gównianych całorocznych oponach i jakoś to było.
Uważam tak samo... Zeszłej zimy naprawdę dużo upalałem S3 gdzie był tylko ABS ale nie odłączyłem go bo wyjęcie bezpiecznika prowadziło do 3 głośnych pisków przy każdorazowym odpaleniu auta co doprowadzało mnie do szału... Pewnego razu pojechałem upalać na Równicy nocą i zyebał się ABS- dopiero wtedy potrafiłem pojechać w dół tak jak powinno mieć to miejsce moim zdaniem... Wcześniej z ABS nie ta jazda tzn dużo gorsza...
W tym roku bardzo chętnie zrobiłbym to samo w EVO tzn odpiął lub zupełnie wywalił ABS jednak to sprawa jest nieco bardziej skomplikowana przez to że system AYC czyli aktywny dyfer współpracuje z systemem ABSJanusz - Sob 15 Paź, 2011 ja od dawna jeżdżę clio z odpiętym abs, wręcz nie potrafię nim jeździć z działającym speed555 - Sob 15 Paź, 2011
Janusz napisał/a:
ja od dawna jeżdżę clio z odpiętym abs, wręcz nie potrafię nim jeździć z działającym
ja to samo w saxo:)martin.h - Sob 15 Paź, 2011 Ja nigdy nie miałem fury z ABS'em więc ciężko mi powiedzieć. Ale prawda jest taka, że człowiek który uczył się jeździć i jeździ przez większość życia (jak mój ojciec) furą bez ABS'u ma to w dupie bo to tylko niepotrzebny badziew pP - Sob 15 Paź, 2011
auto kojarze ze juz troche stoii na allegro..popatrz na zdjęcia..ktoś musi mieć mocne jaja zeby jeździć na rowerze przy takiej temperaturze Janusz - Sob 15 Paź, 2011
pP napisał/a:
auto kojarze ze juz troche stoii na allegro..popatrz na zdjęcia..ktoś musi mieć mocne jaja zeby jeździć na rowerze przy takiej temperaturze
zobacz na to samo zdjecie tylko drugi róg, i zauważysz dziecko w czapce pP - Sob 15 Paź, 2011
Janusz napisał/a:
pP napisał/a:
auto kojarze ze juz troche stoii na allegro..popatrz na zdjęcia..ktoś musi mieć mocne jaja zeby jeździć na rowerze przy takiej temperaturze
zobacz na to samo zdjecie tylko drugi róg, i zauważysz dziecko w czapce
a czwarte zdjęcie i pan w koszuli? taki mocarz?
a drzewa? kubas - Nie 16 Paź, 2011
Janusz napisał/a:
ja od dawna jeżdżę clio z odpiętym abs, wręcz nie potrafię nim jeździć z działającym
ostatnio chyba nie jeździsz
abs to zło, tak samo wspomaganie kierownicy M - Nie 16 Paź, 2011
kubas napisał/a:
abs to zło, tak samo wspomaganie kierownicy
Przy rozmiarach opon rowerowych to może tak Jaco - Nie 16 Paź, 2011
kubas napisał/a:
Janusz napisał/a:
W kazdym razie w normalne mego sport powyzej 60 km/h nie da sie wylaczyc esp.
Da sie dowolnie ustawić prędkość od jakiej się ma włączać ESP w Megane RS Anonymous - Pon 17 Paź, 2011 co to za model Sparco??
http://moto.allegro.pl/fo...1869170619.htmlMick - Pon 17 Paź, 2011