Michał - Śro 22 Sie, 2012 jajebie jędrek was79 - Śro 22 Sie, 2012 To nic, coś tam czasami publikuje i jedno z wydawnictw poprosiło mnie o wypełnienie papierka, że nie byłem TW bizon - Śro 22 Sie, 2012 kwoty wolne od podatku tez sa sciemami?anjas - Śro 22 Sie, 2012
bizon napisał/a:
kwoty wolne od podatku tez sa sciemami?
to akurat może nie być ściemą... co niestety nie czyni zestawienia wiarygodnym.
Tak jak pisałem - podatki (jawne i ukryte) w PL są przesranie duże - chętnie bym zobaczył taką tabelkę, ale rzetelną, nie wziętą prosto z dupy.bizon - Śro 22 Sie, 2012
anjas napisał/a:
chętnie bym zobaczył taką tabelkę, ale rzetelną, nie wziętą prosto z dupy.
+1, jakkolwiek wartosci w niej zaleza chyba od rodzaju dzialalnosci. no i poziomu jej prowadzenia, bo jak kto ma mozliwosci to prowadzi tak, ze nic nie zaplaci zefir - Śro 22 Sie, 2012 przede wszystkim
czym innym jest 400000 w polsce a niecale 70000 funtów w UK, gdybysmy porownali np. to do 200000GPB byla kapke inna rozmowa, zauważ ze specjalnie wzieto ta kwote bo jest wolna od podatku
biorac pod uwage zarobki i koszty zycia sa to zupelnie inne pulapy i stawki podatkowe.
akurat w Anglii jest faktycznie turbo tani ZUS, ale podatki juz nie sa tak kolorowe i obciazenia parapodatkowe i dodatkowe podatki w konkretnych miastach M - Śro 22 Sie, 2012 Wysokie podatki są dobre, utrzymywanie darmozjadów w budżetówce to obowiązek każdego prawego obywatela - jak Ci się nie podoba to Cie wyśmieją.
Nie martw się Bizą, to standardzik.Anonymous - Śro 22 Sie, 2012
M napisał/a:
Wysokie podatki są dobre, utrzymywanie darmozjadów w budżetówce to obowiązek każdego prawego obywatela - jak Ci się nie podoba to Cie wyśmieją.
Nie martw się Bizą, to standardzik.
A ktoś tu kogoś wyśmiewa? Wg mnie została tylko zwrócona uwaga, że zestawienie to jest tak samo wiarygodne jak księgi rachunkowe Enronu w 2000...anjas - Śro 22 Sie, 2012
AleX_R53 napisał/a:
A ktoś tu kogoś wyśmiewa? Wg mnie została tylko zwrócona uwaga, że zestawienie to jest tak samo wiarygodne jak księgi rachunkowe Enronu w 2000...
+1bizon - Śro 22 Sie, 2012 nie martwie sie, nie mysle tez, ze wysmiewaja. jakkolwiek bym chcial zobaczyc bardziej realne zestawienie. skoro ktos wie, ze to nie jest realne, to pewnie wie tez jak zrobic realne Rasputin - Śro 22 Sie, 2012 Jak się nazywała ta stronka/forum gdzie były opisywane auta "bezwypadkowe"?Anonymous - Śro 22 Sie, 2012
bizon napisał/a:
skoro ktos wie, ze to nie jest realne, to pewnie wie tez jak zrobic realne
Podać Ci stawkę mojej roboczogodziny?
a tak serio to jakby się ktoś pokusił o taką tabelkę REALną to chętnie zobaczę jak wyglądają obciążenia z podatków (bez)pośrednich we wszystkich krajach EU w stosunku do pensji powiedzmy 1mln EUR... chyba, że gdzieś taka kwota dochodu jest nadal wolna od podatku
Rasputin napisał/a:
Jak się nazywała ta stronka/forum gdzie były opisywane auta "bezwypadkowe"?