no name - Sob 25 Sie, 2012 Może być przetrzymywany do końca życia jeżeli sąd nie stwierdzi że się poprawił.
21 lat to nie jest ostateczna kara w Norwegii, po wyroku może być przetrzymany o kolejne 5 latS2WED - Sob 25 Sie, 2012
M napisał/a:
pum napisał/a:
M napisał/a:
Ale nie... trzeba być toleranycjnym - 21 lat (10 lat minimum) -
a czy tam nie jest tak, że po 21 latach dopiero stwierdzą, czy może wyjść, czy będzie siedział dalej?
Nie znam się ale jak orzekano sąd to usłyszałem że został skazany na 21 lat i minimalnie 10. Więc pierwsza szansa wyjscia będzie za 10 lat - a w takim lewicowo-tolerancyjnym kraju to wszystko jest możliwe - może za 10 lat będzie jeszcze większa "tolerancja".
Tak naprawdę on powinien zostać zabity przez policję w kilkanascie minut po pierwszym zgłoszeniu, ale to ciężkie zadanie dla policji z "miękką fają"
Jaki kraj, takie obyczaje... a na miejscu coś ewidentnie poszło nie tak, zgadzam się z przedmówcą i prawdą jest, że w większości krajów gość dostałby poprostu kule na miejscu...
daleko nie trzeba szukać, chociażby przykład zamachowca w Tuluzie. Media okrzyknęły próbę jego zatrzymania jako polityczną i strategiczną klęskę ponieważ nie udało się go pojmać żywcem, jednak każdy kto jest choć trochę "w temacie" wie doskonale jakie mieli zapewne podejście do tematu członkowie jednostki specjalnej idąc po zamachowca i morderce Jakarti - Sob 25 Sie, 2012 za śmierć - śmierć.
i tyle..no name - Sob 25 Sie, 2012
Jakarti napisał/a:
za śmierć - śmierć.
i tyle..
W tym przypadku jest jasne że jest winny,
tylko co z innymi ?
Ostatni przypadek kolesia którego zwolnili po 12 latach za niewinność
a dostał dożywocie, co gdyby dostał karę śmierci ?Jakarti - Sob 25 Sie, 2012 to by nie zył
mialem na mysli ten przypadek.M - Sob 25 Sie, 2012 No dobra ale chyba co do Breivika to nie mamy wątpliwości?
Teraz zobaczcie sytuację gdzie chociaż jedna na kilkadziesiąt osób z tej wyspy ma jakąkolwiek broń i jak się wszystko może zmienić.
Takie społeczeństwa "peace and harmony" są super, do czasu gdy nie pojawi się jakiś uzbrojony psychol - wtedy jest już tylko rzeź niewiniątek.no name - Sob 25 Sie, 2012 Nie masz pojęcia ilu psycholi u nas w kraju nosi broń legalnie,
Norwegia nie moja ojczyzna i nie moje prawo, mają tak jak chcieli.Barejka - Sob 25 Sie, 2012
Jakarti napisał/a:
za śmierć - śmierć.
i tyle..
troche racji w tym jest, ale sa przeciez przypadki/wypadki np na drodze jak jakis nie doswiadczony lub starszy/ oslepiony lub cos jeszcze innego powoduje wypadek drogowy w ktorym ginie czlowiek, wtedy smierc za smierc raczej odpada, ale jesli wypadek powoduje pijany kierowca wtedy byloby to do przyjecia. Takie debil ktory wogole nosi w gloie plan zabicia kogos i pozniej robi to i jest tego swiadom od razu na stos. A tego brejwika powinni wyebac do piwnicy bez swiatla iniech sra w kont, zarcie raz na dzien ziemniak i jedna cebula, a podobno bedzie mial tam jakies frykasy KarQ - Sob 25 Sie, 2012 Znów bijacie pianę o czymś co nie ma sensu.
Śmierć za śmierć jak napisał Jakarti w tym przypadku.
Ja uważam, że to za wygodny wymiar kary - tortury byłyby lepsze.
Nie ma złotego środka, zawsze będzie jakieś "ale".M - Sob 25 Sie, 2012 Bo forum służy do bicia piany ogólnie Barejka - Sob 25 Sie, 2012
M napisał/a:
Bo forum służy do bicia piany ogólnie
a dokladnie ten temat http://forum.hothatch.org...2a4b7f23#543518Michał - Sob 25 Sie, 2012 moze mi ktoś wytłumaczyć to ?
dobry typ
nie wierze w takie rzeczy, ale ..
http://www.smog.pl/wideo/..._polski_lektor/kamil - Sob 25 Sie, 2012 na Discovery jest cykl programów z nim Dobrze, że nie wierzysz, bo to po prostu współczesny D. Coperfield no name - Sob 25 Sie, 2012 Kolo jest rewelacyjny, nie robi sztuczek na widowni a wśród ludzi
co bardzo potęguje zdziwienie i nie dowierzanie, dobry program.kamil - Sob 25 Sie, 2012 http://www.dailymail.co.u...river-foot.html