To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

Anonymous - Sob 09 Lis, 2013

Potrzebuje Nawigacji , która działaął by w trybie offline w Niemczech . Takiej żeby działała na Samsung Galaxy Tab 2 , bądź na moim ZTE .
M - Sob 09 Lis, 2013

Miło że nas o tym informujesz
Anonymous - Sob 09 Lis, 2013

Wstaw sobie gdzie potrzebujesz zeby zrozumieć sens (???????????)
Janusz - Sob 09 Lis, 2013

sygic działa offline :) sciagasz sobie wczesniej tylko w domu przez wifirifi kraje które potrzebujesz
dzik - Sob 09 Lis, 2013

sygic jest mega, szczególnie w licencjonowaniu na andka, 5 dowolnych telefonów jedzie na tej samej licencji bez konieczności używania tych samych kont itd

trochę tylko ostatnio dają ciała z wyznaczaniem tras i nie wiem czy w końcu dodali opcję "zablokowana trasa", trochę to upierdliwe jak się upiera na jedyny most w okolicy który akurat jest w remoncie i nie ma sposobu by ją zmusić do alternatywy

bizon - Nie 10 Lis, 2013

ja po raz n-ty napisze, ze za granica na sygicu jezdzilo mi sie bardzo dobrze. w polsce naviexpert. pare dni temu jak mnie poprowadzil z drugiej strony miasta, to sie obawialem, ze skoncze w rzece. na szczescie w lodzi nie ma rzek ;D ale ominalem wszystkie korki jadac bocznymi ulicami, chodnikami i dachami kamienic. mega szacun i respekt ;D
M - Śro 13 Lis, 2013

CyanogenMod dostępny do wgrania przez appkę
http://www.xda-developers...the-play-store/

anjas - Śro 13 Lis, 2013

M napisał/a:
CyanogenMod

a co robi ten CyganoMod?

was79 - Śro 13 Lis, 2013

kradnie ;D
anjas - Śro 13 Lis, 2013

bałem się, że po jego wgraniu telefon przestaje pracować...
Kamill - Nie 24 Lis, 2013

Cyanogen zainstalowany dzisiaj na i9001. Szalu jak narazie nie ma. Za to mało telefonu nie ubilem :)
bizon - Nie 24 Lis, 2013

ja ubilem. ale to dlatego, ze robilem na szybko i nie doczytalem... ;)
M - Nie 24 Lis, 2013

Byleby dobrze wgrać recovery :>

Do CM'a dobrze jest wgrac potem appke do oszczedzania baterii np easy battery saver - czas na baterii urosl z 14h do 3dni.

bizon - Nie 24 Lis, 2013

dzięki recovery ocalał. kody się zgadzały. kto by pomyślał, ze i9300 i 9305 mają takie same... ;)
Kamill - Nie 24 Lis, 2013

Ubiłem go przy probie instalacji clockwork mod recovery przez odina. Nie poszlo 6 kolejnych prob instalacji, ale telefon dalej uruchamial sie w trybie download, więc kompletnym trupem nie był, po kablu sie dało z nim skomunikować.
Pozniej były problem z racji tego ze mam i9001 a nie i9000, więc nie chciał instalować paczek tych z linku od M-a. Można było albo zmodyfikować plik wskazujący kompatybilność paczki z hardwarem, albo tak jak ja zrobiłem, sciagnąłem gotową paczkę po i9001 gdzieś z neta 10.1.
Po instalacji gappsów resetowała sie co 2s klawiatura, więc musialem też zamienić najnowszą wersję na jakas starszą polecana przy tym problemie.

Zeszło sie ponad 3h.

Co do cyanogena, jest troche szybciej, niewiele. Wydaje się bardziej stabilny przy większej liczbie aplikacji, lub szybkim przełączaniu sie miedzy różnymi apkami. Seryjny antek nie radził sobie po sekwencji np FB->przegladarka->mapy->FB, tutaj jest lepiej.
Jest też dużo opcji konfiguracji i kilka bajerów z które sobie instalowałem customowo, a tutaj sa w serii. Są też jakieś dodatkowe intuicyjne opcje.

Niestety mam go od 12h, a bardzo dziwnie zwiesił sie dwukrotnie. Ekran z listą aplikacji/widgetów był widoczny cały czas, mimo to nie dało sie w nic kliknąć, dało się ściągnąc górny pasek i włączyć z niego wszystko, ale pulpitu nie dało się zobaczyć, zamiast niego ciągle był ekran z listą aplikacji. Ubijanie procesów nic nie dało tylko reset.

Po instalcji flasha, okna yt np na forum potrafią jakoś dziwnie migać.

Jeszcze muszę ogarnąć jakaś klawiaturę ze SWYPE do którego jestem mocno przyzwyczajony.
Bateria rzeczywiście leci wolniej niż na 2.3