To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

bizon - Pon 03 Wrz, 2012

mnie zakurwia na max to, ze pracujac na etacie i placac wszelkie skladki prowadze dzialanosc gospodarcza i musze placic nastepne skladki na to samo. no ja pierdole. obojetnie, czy mam dochod, czy nie mam, leze czy zapierdalam od switu do nocy. moge nie robic nic, nie zarabiac nic a i tak musze bulic. jebane chuje. dziekuje.

;D

zefir - Pon 03 Wrz, 2012

ale placisz teraz obnizony ZUS?

czemu placisz skladki jak zarabiasz na etacie?
jesli masz wykazywane powyzej najnizszej krajowej to placisz tylko zdrowotne generalizujac

bizon - Pon 03 Wrz, 2012

no place te cholerne ~250zl. i to mnie wkurwia.
GeKo - Pon 03 Wrz, 2012

zefir, Wyjaśnisz mi w dziale do sprowadzenia jak to z tym Vatem jest. :)
PieQt - Pon 03 Wrz, 2012

dowiedź się u księgowego/księgowej - bo jak jesteś zatrudniony na etacie (nawet jego części) to nie płacisz dużo mniej na ZUS
bizon - Pon 03 Wrz, 2012

PieQt napisał/a:
dowiedź się u księgowego/księgowej - bo jak jesteś zatrudniony na etacie (nawet jego części) to nie płacisz dużo mniej na ZUS

nie zalapalem?

z innej beczki: http://wyborcza.pl/1,7524...ane_teksty.html

siema - Pon 03 Wrz, 2012

bizon napisał/a:
mnie kurcze na max to, ze pracujac na etacie i placac wszelkie skladki prowadze dzialanosc gospodarcza i musze placic nastepne skladki na to samo. no ja popsuty. obojetnie, czy mam dochod, czy nie mam, leze czy szybko leci od switu do nocy. moge nie robic nic, nie zarabiac nic a i tak musze bulic. pomylony zły czlowiek. dziekuje.
;D

Jebana cenzura. Chujowo ciężko się to czyta ;D Ale rozumiem, mam to samo :)

M - Wto 04 Wrz, 2012

:/
http://www.washingtonpost...8849_story.html

was79 - Wto 04 Wrz, 2012

anabole i serducho powiedziało papa :<
zefir - Wto 04 Wrz, 2012

GeKo napisał/a:
zefir, Wyjaśnisz mi w dziale do sprowadzenia jak to z tym Vatem jest. :)

zapomnialem o Tobie :* :*

ogarne sie, sprawdze przepisy i cos Ci skrobne ;)

GeKo - Wto 04 Wrz, 2012

Dzięki :*
zefir - Wto 04 Wrz, 2012

dawno nikt z moich podatników nie kupował auta dostawczego w UE
ale...

generalnie jest tak że kupujesz cos w ramach wewnatrzwspolnotowego masz stawke 0%, (chyba ze otrzymasz fakture VAT-Marża, ale chyba nie o tym rozmawiamy)

jak masz stawke 0% to tak sa dwie opcje:

1) piszesz do swojego US o rozpatrzenie mozliwosci nie wykazywaniu od tego VATu i brak zwrotu przy okazji

2) wyliczasz wartosc kwoty VAT wg kursu i rozliczasz to w biezacym miesiacu i bedziesz miał równowartość zwrotu bodajze w 60dni

3) trzeba by sie bylo zorientowac o zwolnienie podmiotowe (wylaczenie) w konkretnej okolicznosci czy nie wystepuje.

4) jesli bedzie to zakup z dotacji tez jest jeszcze inaczej.

najlepiej jest podjechac to SWOJEGO US gdyz kazde wojewodztwo ma własna okregowa izbe rozrachunkowa i swoje wytyczne :lol2:

jesli bedziesz mial z tym problem to zadzwon, a ja sie skontaktuje z Krajowa Informacja Podatkowa :)

bo tak jak pisałem dawno czegoś takiego nie robiłem u swoich podatnikow, wiec nie kojarze zbyt dokladnie czy nie bylo jakis zmian w przepisach.

bizon - Wto 04 Wrz, 2012

mhm http://wolnemedia.net/gos...at-audyt-fed-u/
zefir - Wto 04 Wrz, 2012

już mi sie te zera poyebały jak to czytam :D
Anonymous - Wto 04 Wrz, 2012

i ktoś mi teraz powie, ze audyt jest niepotrzebny? :devil:

swoja dorga za 16bilionów USD to można byłoby urządzić imprezę trochę większą niż ta z filmu "Projekt-X" :rotfl: