To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

no name - Śro 05 Wrz, 2012

Cartoon, jakiś czas temu wyrwałem kosiarkę takiemu kolesiowi.
Debil napierdzielał kamieniami po samochodach i na zwrócenie mu uwagi
oświadczył że to nie jego wina :wall:

M - Śro 05 Wrz, 2012

Ja dostałem kamieniem z takiej kosiarki - po samochodach naku.rwiają chyba z przyjmnością - chu.j się dorobił to mu zniszczę samochód.
Cartoon - Śro 05 Wrz, 2012

Tu było podobnie- wszystkie samochody zielone po sam dach... Jeszcze jak wsiadałem do samochodu to rzucił "trochę Panu trawą go pobrudziłem..." bo kosił akurat przy nim i miał przerwę na fajka.
Ujechałem 200m, zobaczyłem szybę, nawrotka- i już "ja nie kosiłem jeszcze przy Pana samochodzie". Karwa sam go trawą oblepiłem...
Ciśnienie mi trochę z rana podnieśli, ale dobrze, że właściciel firmy okazał się "normalny"

GeKo - Śro 05 Wrz, 2012

U nas na osiedlu, jest informacja kilka dni przed koszeniem ze proszą o odsunięcie samochodów od trawników za szkody nie odpowiaają :]

Miałem ogrom innych miejsc parkingowych do wyboru... ;/ gdyby była taka karteczka to bym tam nie zaparkował...
Franek - Śro 05 Wrz, 2012

Cartoon, umyj furę i sprawdź czy nie ma odprysków od kamienii. Bo jak po zimie coś zacznie wychodzić to :wall:

Samochód na wymianę będzie szedł do aso forda, na koszt tej firmy, więc poproszę o weryfikację, czy nie ma dodatkowych odprysków.
Na chwilę obecną mam obawę, że jak umyję z trawy to stwierdzą, że to sam sobie wybiłem ;)

arssss - Śro 05 Wrz, 2012

U kumpla na osiedlu to rozstawiaja takie parawany przy samochodach żeby nie nasyfić
Jakarti - Śro 05 Wrz, 2012

mądre..
na moim poprzednim osiedlu nic nie robili. samochod zawsze byl uwalony..
a przeciez wystarczy tylko jechac od drugiej strony i wtedy trawa nie leci na auta tylko na.. trawnik :)

GeKo - Śro 05 Wrz, 2012

U nas też tak robią że 2 gości trzyma taką płachte a 3 kosi, ale tego syfu jednak leci, po prostu stanąć dalej trzeba.
Fajnie jednak że gość się poczuł do odpowiedzialności za cymbałów.

M - Śro 05 Wrz, 2012

Lepiej zapłacic niż łazić po sądach, to pewnie nie jest pierwszy raz...

Dobrze, że nie strzeliła przednia- podgrzewana ;)

Gość stwierdził, że firma jest ubezpieczona, ale od minimalnej wartości uszkodzeń na poziomie 1kpln, więc za tą szybę gotówką będzie musiał zapłacić.

Pojechał do nord glass, ale uświadomili go, że tą małą może tylko w aso wymienić...

Bart - Śro 05 Wrz, 2012

U mnie, jak to w Niemczech, jest porządek. Parę dni przed akcją koszenia trawy wiszą informacje na klatkach z prośbą żeby samochody poprzeparkowywać. W dniu koszenia oprócz kosiarzy chodzą też goście z płachtą i osłaniają samochody przed trawą i kamieniami. A że się umiarkowanie do tego przykładają to już inna sprawa;)
PiTT - Śro 05 Wrz, 2012

słabo :/
ale jestem przekonany że więcej szkód nie powstało... pech chciał że jakiś kamień zaplątał się pod kosiarką i yeb! :/

was79 - Śro 05 Wrz, 2012

hohoho żabojad przeszedł przegląd techniczny bez problemu, a spodziewałem się, że CUPowy beton jednak załapie luzy na naszych idealnych drogach :]