To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

dzik - Pon 13 Sty, 2014

M napisał/a:
Ale co ja Ciebie będę przekonywać jak to niema sensu, zawsze masz rację przecież.

Zawsze sie nabieram ze mozna z toba podyskutowac :rotfl:

M - Pon 13 Sty, 2014

dzik napisał/a:
M napisał/a:
Ale co ja Ciebie będę przekonywać jak to niema sensu, zawsze masz rację przecież.

Zawsze sie nabieram ze mozna z toba podyskutowac :rotfl:

Pamiętaj, twoje zawsze na górze ;)

dzik - Pon 13 Sty, 2014

Alez nie, masz racje, tutaj sie nie da zyc i urzedy zabijaja wszystkich i wszystko :jupi:
Jakarti - Pon 13 Sty, 2014

z urzędami jak z ASO
są lepsze i gorsze :rotfl:

prawdą jest, że jest wiele absurdów i wtedy potrzebna jest dobra wola a tej czasem po prostu brakuje.
od czasu gdy moja mama jest chora, jestem non stop gdzies - sądy, urzędy ,ZUSy, NFZty, banki itd. czasem ludzie są mega pomocni, przymykają oczy na niektóre ograniczenia, a czasem moze nie tyle co robią pod górkę ale z pewnością nie pomagają.. np. po moim pytaniu czy jest jakaś możliwość przyśpieszenia procedury otrzymałem odpowiedź: "sąd to nie piekarnia" :D

M - Pon 13 Sty, 2014

Pierwsze lepsza różnica:
Jeden ze sposobów płacenia vat w uk:

Cash accounting scheme
W standardowym planie VAT moment naliczenia podatku VAT jest moment wystawienia faktury. Oznacza to, że w niektórych sytuacjach firma musi odprowadzić do urzędu skarbowego podatek VAT, tymczasem klient jeszcze nie zapłacił faktury. Rejestracja na VAT według planu Cash accounting scheme pozwala naliczać VAT w momencie zapłaty za fakturę. Firma może rozliczać się zgodnie z tym planem jeżeli przychody nie przekraczają £660000. Ten plan z całą pewnością zapewni firmie lepszą płynność finansową.

Takich różnic jest srylion

Kenet - Pon 13 Sty, 2014

rabarbar napisał/a:
Premier dotrzymał słowa !!! Zlikwidował abonament rtv !!!
http://wyborcza.pl/1,7547...owizualna_.html

No kur... to teraz czekać na opłatę za możliwość wyjazdu na wczasy - są góry, jest morze, a czy obywatel skorzysta - jego sprawa. Albo opłatę za słońce naliczaną w słoneczne dni. Albo za dzień i noc - bo też mam zagwarantowaną możliwość skorzystania

:wall: :wall: :wall:

anjas - Pon 13 Sty, 2014

+ każdego faceta wsadzić za gwałt. Bo narzędzie ma... A czy z niego korzysta czy nie to już jego sprawa.
iQ - Pon 13 Sty, 2014

Tu bylo podobnie, coraz mniej ludzi placilo abonament wiec go zlikwidowali i teraz pobieraja oplate prosto z pensji :wall: :wall: :wall:
M - Pon 13 Sty, 2014

Ja tam sie cieszę, w końcu oszuści nie płacący abonamentu RTV zapłacą i będzie sprawiedliwie. Telewizja Polska spełnia swoją misje a jeśli jest coś nie tak to właśnie przez tych co nie płaca.
Uważam ze to patriotyzm płacić takie opłaty a teraz wszyscy będziemy patriotami!
Komu sie to nie podoba zawsze może wyjechać stad.

anjas - Pon 13 Sty, 2014

tez prawda
Niemy - Pon 13 Sty, 2014

o_O
M - Pon 13 Sty, 2014

:rotfl:
Bonczek - Pon 13 Sty, 2014

M napisał/a:
Ja tam sie cieszę, w końcu oszuści nie płacący abonamentu RTV zapłacą i będzie sprawiedliwie. Telewizja Polska spełnia swoją misje a jeśli jest coś nie tak to właśnie przez tych co nie płaca.
Uważam ze to patriotyzm płacić takie opłaty a teraz wszyscy będziemy patriotami!
Komu sie to nie podoba zawsze może wyjechać stad.

Coś mi się przypomniało :faja: pamiętajcie drodzy posiadacze samochodów z nadajnikami radiowymi, że od nich też się płaci - 6,15 PLN netto miesięcznie z tego co pamiętam ;)

GeKo - Pon 13 Sty, 2014

dzik napisał/a:
A kogo o to pytasz, zapytaj producenta.

A po co skoro tylko kilku producentów jest dopuszczonych do sprzedaży kas.

Nie mam szczegółowej wiedzy, ale wcale bym się nie zdziwił gdyby producenci kas musieli uiszczać opłaty licencyjne czy jeszcze jakieś inne za możliwość sprzedazy kas i drukarek fiskalnych.

M napisał/a:
Cash accounting scheme pozwala naliczać VAT w momencie zapłaty za fakturę.

I to jest OK.

Do końca zeszłego roku obowiązek zapłaty VAT powstawał w momencie wystawienia faktury.
Od tego jest jeszcze ciekawiej, Bo teraz obowiązek powstaje z chwilą wykonania usługi.

Czyli wykonałem usługę 1 stycznia, faktura z 30 dniowym terminem płatności zostaje wystawiona np 14 lutego. Maksymalny termin jaki może upłynąć od wykonania usługi do wystawienia faktury, ale podatek naliczony już jest 1 stycznia i zegar bije.

M - Pon 13 Sty, 2014

Grzesiu, wiesz to jest inny świat, zupełnie niema o czym gadać.
Niestety pod tym i innymi względami postrzegania ludzkiej pracy w pl jesteśmy trzecim światem.
Teraz rząd będzie likwidował śmieciówki i wygeneruje tym jeszcze większe bezrobocie i biedę ale co tam, ustawą zlikwidujemy biedę.
Przypomina mi to stado baranów prowadzone przez osły.