To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Anonymous - Pon 10 Wrz, 2012

Bonczek napisał/a:
No co Ty :rotfl:

Cytat:
This Vehicle and its History were featured last year in a cover-story by the excellent Polish magazine Classicauto (Issue #58, Lipiec 2012)

ale beka

Franek - Pon 10 Wrz, 2012

Rasputin, Bart, coś dla Was:
http://annunci.ebay.it/an...mplare/33211019
o_O :O :jupi:

was79 - Wto 11 Wrz, 2012

oja i ma faltdach :jupi:
Mucha - Wto 11 Wrz, 2012

EDIT:

Przerzuciłem dupy do dobrego tematu a tu w zamian wklejam kota na keyboardzie przemierzajacego wszechswiat...

bizon - Wto 11 Wrz, 2012

nie wiem, czy to dobry watek, mussia :)
Mucha - Wto 11 Wrz, 2012

juz sie poprawilem Bajząnu
bizon - Wto 11 Wrz, 2012

Mucha napisał/a:
juz sie poprawilem Bajząnu

M - Wto 11 Wrz, 2012

Mistrz pomysł - jestem za :)
http://prawo.rp.pl/artyku...-na-szybie.html

bizon - Wto 11 Wrz, 2012

jestem przeciw. nie samochody powoduja wypadki tylko ludzie. a zatem czlowiek, ktory wsiada za kierownice, w zaleznosci od swojej przeszlosci powinien miec takie a takie oc. a jak sie go zlapie bez, to powinien dostac kare zeby mu rocznej pensji zabraklo.
nie wiem co naklejki maja tu zmienic, to dalej krok nie w tym kierunku.

M - Wto 11 Wrz, 2012

No dobrze ale jak to wyegzekwujesz?
Tutaj masz załatwione przynajmniej jeźdżenie na krzywy ryj bez oc i przeglądu (wiadomo mógłby być jakiś "grace period" na przegląd ale sam motyw z nalepkami jest mistrzowski.
Na każdy rok inny kolor potwierdzenia oc i przeglądu.

bizon - Wto 11 Wrz, 2012

ok, przy obecnym systemie ubezpieczania - ok.
ale sam system jest z dupy. nie lubie i chuj :D

iQ - Wto 11 Wrz, 2012

Ktos zrobi interes zycia sprzedajac kolorowe naklejki na allegro :lol2:
Qukie - Wto 11 Wrz, 2012

+1

do tego tak jak jest napisane w artykule:

Są kraje, np. Niemcy, w których niemożliwa jest rejestracja auta bez ważnej polisy OC, a jej przedłużanie się weryfikuje. To znacznie lepiej zdaje egzamin niż dodatkowa naklejka.

Ja jestem przeciw takim naklejkom i wszelkim innym szitom na przedniej szybie rozpraszających czy ograniczających pole widzenia itd itp. Poza tym, jak duża musiała by być ta naklejka, żeby widział ją policjant stojący na drodze kiedy auto jedzie na przykład 70km/h? Potem przednia szyba wygląda jak jakiś cult style czy stickerbomb.

kamil - Wto 11 Wrz, 2012

kiedyś już przecież były naklejki oc na szyby...
Qukie - Wto 11 Wrz, 2012

bizon napisał/a:
. a zatem czlowiek, ktory wsiada za kierownice, w zaleznosci od swojej przeszlosci powinien miec takie a takie oc. a jak sie go zlapie bez, to powinien dostac kare zeby mu rocznej pensji zabraklo.

bez przesady z tą karą, wiem, że to żadne tłumaczenie, ale czasem się poprostu zapomina :/ ja tak jeździłem 2dni bobyłem święcie przekonany, że ubezpieczenie i przegląd mam do 27, a przegląd był tylko do 23 (2 dni bo przegląd zrobiłem 25)

Bardziej jestem za karaniem aut, które rzeczywiście nie nadają się do jazdy, a jest ich raczej sporo, ale przechodzą przeglądy po znajomości