Chloru - Czw 12 Gru, 2013 On już jest przestarzały michool_vt - Czw 12 Gru, 2013 dzieki panowie
a jakies htc jest sens brac?roj - Sob 21 Gru, 2013 mam xperie z1, nówka z pudełka (nie Zefirowy ) po 3-4 godzinach od odpalenia (kupiony w orange) zrestartował się bez przyczyny jakieś 5 razy. Kurwa mać. W pon. idzie do serwisu.
Jak kupiłem 2 lata temu defy (w play) to kabel usb-> micro usb nie działał (sprawdzone na kilku urządzeniach) a telefon miał taką przypadłosć że jak poruszysz wtyczką micro usb od kabla jak tel. jest podpięty to się wyłącza,
Czy ja mam takiego pecha do nowych telefonów czy taka ilość jest zjebana/ ma zjebany soft?PiTT - Sob 21 Gru, 2013 trzeba bylo brac appla... serio, ale tak to jest jak chce sie miec cos niby lepszego bo ladnie koledzy zachwala i sprzedawca w sklepie
oczywiscie z przymrużeniem oka roj - Sob 21 Gru, 2013
PiTT napisał/a:
trzeba bylo brac appla... serio, ale tak to jest jak chce sie miec cos niby lepszego bo ladnie koledzy zachwala i sprzedawca w sklepie
oczywiscie z przymrużeniem oka
koleżanka kupiła nowego appla w euro rtv.
coś tam z telefonem było nie tak (nowym z pudełka) więc oddała do serwisu (parę tygodni po zakupie) a gość z serwisu:
- noo, w ostaniej chwili bo jutro ostatni dzień gwarancji
- yyy, jak to?
szybkie sprawdzenie - telefon pierwszy raz zarejestrowany w szwajcarii prawie dwa lata przed zakupem w euro jako nowy.
także tego...PiTT - Nie 22 Gru, 2013 mowa tu o zwyklym oszustwie a to juz inna historia
mozna kupic w ispocie
przewinelo sie przez moje rece sporo ajfonoe i innych urzadzen apple i odpukac nigdy nie zawiodlyPiTT - Nie 22 Gru, 2013 btw jaki to nowy jak 2 lata temu byl juz zarejestrowany
iphone 4?
i to chyba wersja bez s
fajnie jak ludzie wyrabiaja sobie opinie o apple na podstawie modeli sprzed kilku lat...
to tak jakby ktos opowiadal o samsungu galaxy s4 na podstawie s2GeKo - Nie 22 Gru, 2013 A co to ma do rzeczy?
Produkt oficjalnie nowy, wygląda jak nowy, wyjęty z pudełka. Zrąbał się i tyle.
Najpewniej ktoś go kupił zarejestrował a potem zwrócił i nikt go nie zdjął z listy a gwara już sobie biegła.PiTT - Nie 22 Gru, 2013 euro jest autoryzowanym przedstawicielem?
rownie dobrze taka sytuacja mogla byc z nokia, samsungiem itd...
chociaz nie bo tam nie wystepuje taki wymysl jak rejestracja po ktorej takie rzeczy moga wyjsc
czesto mialem wrazenie ze nowe produkty w sklepach typu euro wygladaja jak poekspozycyjne lub zwyczajnie uzytkowane przez pracownikow
np aparaty i kameryGeKo - Pon 23 Gru, 2013 Ale co to ma do rzeczy czy euro jest autoryzowanym przedstawicielem?
Orange, Play i cała masa sklepów jest?
Autoryzowany to pewnie jest tylko iStore czy się mylę?
A jak mają wyglądać stojąc na półkach gdy je wszyscy macają
No chyba że kupiłeś dużo rzeczy w euro wyciągnąłeś z pudełka i stwierdziłeś że były używane.PiTT - Pon 23 Gru, 2013 na szczescie nic takiego nie kupilem bo po prostu jak przy mnie sprzedawca otworzyl pudelko z kamera teoretycznie nowa z szafy to widac bylo ze nie jest oryginalnie zapakowana
kable itd
o takich sytuacjach slyszalem tez od innych osob
co do autoryzacji to masz kilka w pl
uwazam ze po prostu tam bezpieczniej kupowac niz w sklepach ktore maja w zwyczaju sprzedawac sprzety powystawowe jako nowki sztuki
Geko, podkreslam jeszcze raz ze sytuacja z uzywanym tel to zwyczajne oszustwo ktorego nie powinno sie odpuscic
nie wiem tylko co ta sytuacja ma wspolnego z marka apple kamil - Pon 23 Gru, 2013 nawet o jednaj takiej sprawie było głośno jak koleś kupił pełną klatkę za 13 k a potem się okazało , ze miała ze 100 tys zdjęć cykniętych. Pan sprzedawca brał ją na weekendy , bo dorabiał sobie cykając "kotlety"
Nie pamiętam czy sprawa skończyła się w sądzie czy Euro oddało kase/aparatGeKo - Pon 23 Gru, 2013 Nie chcę bronić EURO RTV itp. sieciówek, ale wg mnie było tak jak mówię.
Ktoś kupił zarejestrował sprzęt a potem go oddał. Karta gwarancyjna nie była wymieniona a sprzedawca zapomniał zgłosić do apple'a żeby ją unieważnić.
Bosch Metabo również mają rejestrowane sprzęty i jak ktoś zarejestrował a decyduje się oddać to jest sporo zachodu z tym żeby z systemu to wywalić, a nawet więcej bo karty gwarancyjne papierowe w niektórych przypadkach są przypisane do urządzenia, trzeba załatwiać duplikat itd.
A jak coś już kupuje w sieciówkach to biorę pudełka fabrycznie zamknięte.Kamill - Pon 23 Gru, 2013 Za czasów skladania komputerów miałem tak ze wszystkim co nie kupiłem. Nauczony doświadczeniem później kazałem sobie w sklepie przed odejściem od lady uruchomić sprzęt, bo jak tego nie zrobiłem to byłem w dupie, pieniądze wydanem a sklep często nie chciał wymieniać od ręki, tylko na gwarancje oddawać.
Nawet potrafiły mi przyciski w nowej klawiaturze nie działać, no normalnie wszystko co kupowałem było popsute.
A z1, to juz kolejny fail na forum czy się mylę ?Bonczek - Pon 23 Gru, 2013 Zefcia się zgubił więc nie wiem czy można tak powiedzieć