To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

anjas - Pon 13 Sty, 2014

M napisał/a:
Niemy napisał/a:

ehh... :>

dzik - Pon 13 Sty, 2014

GeKo napisał/a:
dzik napisał/a:
A kogo o to pytasz, zapytaj producenta.

A po co skoro tylko kilku producentów jest dopuszczonych do sprzedaży kas.

Nie mam szczegółowej wiedzy, ale wcale bym się nie zdziwił gdyby producenci kas musieli uiszczać opłaty licencyjne czy jeszcze jakieś inne za możliwość sprzedazy kas i drukarek fiskalnych.

Jest to naprawde ciekawe, spodziewałem się cen kas wyższych od drukarek. Ale nie znam się.

Kenet - Pon 13 Sty, 2014

:]

anjas - Pon 13 Sty, 2014

:]
GeKo - Pon 13 Sty, 2014

dzik napisał/a:
Jest to naprawde ciekawe, spodziewałem się cen kas wyższych od drukarek. Ale nie znam się.

A no właśnie.

Anonymous - Pon 13 Sty, 2014

Kenet napisał/a:
rabarbar napisał/a:
Premier dotrzymał słowa !!! Zlikwidował abonament rtv !!!
http://wyborcza.pl/1,7547...owizualna_.html

No kur... to teraz czekać na opłatę za możliwość wyjazdu na wczasy - są góry, jest morze, a czy obywatel skorzysta - jego sprawa. Albo opłatę za słońce naliczaną w słoneczne dni. Albo za dzień i noc - bo też mam zagwarantowaną możliwość skorzystania

:wall: :wall: :wall:

Jest jeszcze jedna ciekawostka

"Zdrojewski chciałby też, aby z opłaty audiowizualnej można było finansować działalność misyjną, ale nie tylko mediów publicznych. - Uważam, że w pierwszym roku obowiązywania opłaty audiowizualnej, minimum 10 procent dochodów z niej powinno być przeznaczone na dofinansowanie programów misyjnych, realizowanych przez podmioty prywatne - np. TVN, Polsat, prywatne radia etc. Ta kwota w przyszłości powinna być zwiększana. Górny pułap powinien zostać określony w odrębnej decyzji KRRiT - ocenił minister."

Czyli finansowanie mediów prywatnych z publicznych pieniędzy.I teraz kurwa niech sie któraś tv spróbuje zle wyrazic o jaśnie nam panującej PO.
:wall: :wall: :wall:

M - Wto 14 Sty, 2014

Rabar, czy cokolwiek jest w stanie Cie jeszcze zdziwic w tym kraju? Bo mnie juz nic.
was79 - Wto 14 Sty, 2014

Miło, mam nadzieje że małżeństwo Lisów dostanie wyższe kontrakty, bo realizują misję, jak nikt inny ;D
anjas - Wto 14 Sty, 2014

M napisał/a:
Rabar, czy cokolwiek jest w stanie Cie jeszcze zdziwic w tym kraju? Bo mnie juz nic.

mnie niezmiennie dziwi to, że 30% ludzi w tym kraju deklaruje oddanie głosu na Kaczora :]

M - Wto 14 Sty, 2014

A na tuska 30% juz Cie nie dziwi?
Jak pomysle ze narod teraz wpadnie w objecia psiu to sama otwiera mi sie walizka. Z deszczu pod rynne.

anjas - Wto 14 Sty, 2014

M napisał/a:
A na tuska 30% juz Cie nie dziwi?

az tak bardzo nie

M napisał/a:
Jak pomysle ze narod teraz wpadnie w objecia psiu to sama otwiera mi sie walizka. Z deszczu pod rynne.

mam nadzieję, że jednak nie wpadnie

M - Wto 14 Sty, 2014

3-ci sezon platformy pod tytułem "ostatni gasi światło"
Aż ciężko to sobie wyobrazić.

Anonymous - Wto 14 Sty, 2014

M napisał/a:

Dziwić nie dziwi ale nadal wkurwia

M - Wto 14 Sty, 2014

Szach mat skurwysyny :jupi:
Czas pakować walizki :rotfl:
http://www.polskieradio.p...d-umow-o-dzielo

GeKo - Wto 14 Sty, 2014

Może to i dobrze, (mówię o typowych twórcach) Nie jeden raz się słyszało jak jakaś upadła gwiazda skomliła że nie ma z czego żyć na starość, że rząd winien itd.