strick - Śro 07 Cze, 2006 To jak możesz to podlicz!Niemy - Śro 07 Cze, 2006 z tego co pamietam i z tego co moge zaobserwowac z tych zdjec:
maska raczej juz do wymiany bo jest troszke przelamana-300-350zl (taka sama jak w innych saxo) plus grill(taki sam)
zderzak-300-350 (inny niz w normalych saxo oczywiscie) ewentualnie uszkodzony do klejenia za 200-250
wzmocnienie czolowe-100-120zl
2 reflektory- zamienniki DEPO nowki-200zl/szt,ewentualnie oryginalne uzywki-do sprawdzenia na allegro
blotnik prawy do wyklepania
blotnik lewy troche pogiety-bardzo ciezko go dostac w uzywce-ok 150zl chyba ze blacharz wyprowadzi
halogeny 100zl sztuka jak dobrze pojdzie
paski plastikowe pod reflektor 2x30zl
chlodnice jesli co to 150-200zl/szt uzywki, wentylatory do sprawdzenia-jeli cos to mozna wymienic kazdy z osobna i ramke tez
wzmocnienie dolne-to na czym opiera sie chlodnica-a ASO za 80zl :546:
usluga blacharska-??
malowanie-4 elementy x 300-350zl plus malowanie komory silnika-przynajmniej przedniej czesc
nadkole lewe-bo chyba go nie ma-130zl w ASO-w uzywce prawie nie do dostania, jesli prawe tez to ta sama cena
plus do tego jak zawsze jakies spinki do karoserii, plasticzki itp/itd
tyle co tam widze ze zdjec strick - Śro 07 Cze, 2006 Czyli naprawa powinna sie zamknać w 5000 PLN!Niemy - Śro 07 Cze, 2006
strick napisał/a:
Czyli naprawa powinna sie zamknać w 5000 PLN!
no wiesz ciezko mi ocenic co jeszcze jest tam uszkodzone-moze sprezarka od klimy, moze cos jeszcze-to koszty wzrosna, ale mysleze 5 tysi styknie spokostrick - Śro 07 Cze, 2006 Tylko ze już to wychodzi 25! To troche dużo! Chyba ze chłopaki w obliczeniach sie pomylili!
Znowu ten jest! Tym razem przynajmniej cene mógł obnizyć!
qrde z kad sie wzielo 25tys??
3500fr to okolo 9tys zl nie? a pewnie sie da cos utargowac
pytane jaka cena bedzie na faktorze-bo to 2001r, ponizej 2l to akcyza bedzie 51,1% zgadza sie?
jesli koles napisze mniej na faktorze to tym lepiej dla Ciebie, a jesli sie dobrze dogadasz to nawet jak napisze 1FR i obydwoje sie podpiszecie to moga Ci w Polsce naskoczyc :556:
tylko ze kolo moze miec ze swoim uzedem skarbowym do czynienia, jesli sprzedawalaby osoba prywatna to tylko taki numer robic-czyli! jesli ktos z CH kupi go, to moze Ci wystawic faktorke na 1FR i bedzie git
ja tak robilem sprowadzajac Twingo z Francji dla mojej siostry
co do Vat-u to: jesli to 3500 to jest cena brutto to nalezy cie sie zwrot Vat-u z CH lub placisz netto a Vat placisz w Pl po sprowadzeniu
ja mysle ze jest to kuszaca propozycjaDariano - Śro 07 Cze, 2006 Dobra panowie temat srebrnego saxo jest juz na widelcu z pomoca k-marta jak wszystko dobrze pojdzie jutro fura bedzie kupiona kolega sie zdecydował i go bierze cena jest dobra i go łykamy pozdrostrick - Śro 07 Cze, 2006 25 wyszło mi z tego że Gotti napisał że pod domem 20! Źle przeczytałem! Ale i tak już nie aktualne! Szkoda! Niemy - Śro 07 Cze, 2006 no kurwa mac-szkoda!Grzesiek VTS - Pią 09 Cze, 2006 Saxo vts 2000 r 1.6 8v 1400 EUro
Jaco707 - Pią 09 Cze, 2006 Jakoś dziwnie wysokie ma zawieszeniestrick - Pią 09 Cze, 2006 A mnie sie wydaje że normalnie! Zwykłe saxo są jeszcze wyższe!Loko - Pią 09 Cze, 2006 Jezeli 8v ma takie samo zawieszenie jak 16v to jest zdecydowanie za wysoko.
Ale nawet jak na normalne saxo to za wysoko.k-mart - Pią 09 Cze, 2006 bo to jest wersja off-road Anonymous - Sob 10 Cze, 2006
Loko napisał/a:
Jezeli 8v ma takie samo zawieszenie jak 16v to jest zdecydowanie za wysoko.
Ale nawet jak na normalne saxo to za wysoko.
przypomnij sobie saxo kolegi Grzeska.tez tak stalo.