rasta - Wto 02 Mar, 2010 Ostatnio ponownie zaliczyłem Soto, było spoko Drugiej połowie też się podobało i smakowało M - Śro 03 Mar, 2010 Rybką pachniało Ci do rana?
Przy takich komentarzach i ja wybieram sie do sotoPiTT - Śro 03 Mar, 2010 a ja sobie do domu zamówię
tylko muszę jeszcze raz wyczytać co warto zamówićGreg - Śro 03 Mar, 2010
PiTT napisał/a:
a ja sobie do domu zamówię
tylko muszę jeszcze raz wyczytać co warto zamówić
Pieczone! Dla mnie the best of Soto to: pieczony łosoś i tuńczyk w tempurze. Bad-i - Śro 03 Mar, 2010
Greg napisał/a:
PiTT napisał/a:
a ja sobie do domu zamówię
tylko muszę jeszcze raz wyczytać co warto zamówić
Pieczone! Dla mnie the best of Soto to: pieczony łosoś i tuńczyk w tempurze.
ee no ziom, krewetka w tempurze na otro to jest ich przysmak Rudello - Śro 03 Mar, 2010
Greg napisał/a:
Ktoś wie jak się nazywa ten słodki sos którego używają w Soto? Kelnerka mi mówiła, ale zapomniałem.
Poprost.......... słodki sos. Czasami nazywany również Teriyaki ale w Soto maja swoja autorską recepturę. Dlatego słodki sos kosmita - Śro 03 Mar, 2010 Tuńczyk w tempurze moim zdaniem średni. Pieczony łosoś i kreweta w tempurze na ostro mistrz.
Sos nazywa się bodajże tare. Teriyaki to sposób przyrządzania potraw.KonradMK - Czw 04 Mar, 2010
kosmita napisał/a:
Sos nazywa się bodajże tare. Teriyaki to sposób przyrządzania
potraw.
ja tam nie wiem. ja zawsze proszę o kajzerkę i ketchup.Rudello - Czw 04 Mar, 2010
kosmita napisał/a:
Sos nazywa się bodajże tare. Teriyaki to sposób przyrządzania potraw.
Słodki sos! tare to tare.
Zgadza sie, Teriyaki to sposob przyrzadzania potraw ale PRZECIEZ WIESZ ŻE wszędzie poza Japonią funkcjonuje coś takiego jak SOS TERIYAKI który jest określeniem słodkiego sosu do kurczaka, chiken wingsow i bardzo często ludzie w sushi też nazywaja ten sos teriyaki ponieważ jendym z składników jest sos sojowy.
P.S niech to bedzie nawet ketchup na kajzerce podane w tempurze. Jest dobre!PiTT - Pon 08 Mar, 2010 a co polecacie z Soto do domu?
chciałbym sobie jakiś zestawik zamówić, ale jak już pisałem nie jestem smakoszem i znawcą suszi, więc liczę na pomoc Rudello - Pon 08 Mar, 2010 Szczerze powiem ze wszystkie rzeczy na cieplo lepiej jeść na miejscu Anonymous - Wto 09 Mar, 2010
Rudello napisał/a:
Szczerze powiem ze wszystkie rzeczy na cieplo lepiej jeść na miejscu
Mistrzem jest dla mnie np. Kalmar w tempurze, majonez, por i RainbowAnonymous - Wto 09 Mar, 2010 http://www.tvnwarszawa.pl/1093,3709,ranking.htmlBad-i - Pon 15 Mar, 2010 fajnie, ale tak jak Rudello napisal - cieple jesc na miejscu Greg - Wto 16 Mar, 2010 Ale tamten słodki sos zupełnie odbiega smakiem od zwykłego sosu Teriyaki. Kelnerka jakoś go nazwała, nie potrafię tego powtórzyć, ale następnym razem zapytam i zapiszę.