To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Ford Focus ST170

jozekrj - Pią 27 Sty, 2012

dokładnie pogoda zajebista

w lato to można kurwicy dostać podczas zeskrobywania

GeKo - Nie 11 Mar, 2012

Jakiś czas za pewną poradą postanowilem odpiąć żyroskop czy jak to zwą YAW stabiliy w clio. Wtyczka pod hamulcem recznym z takiego małego modułu. Efekt taki:

- ABS dalej działa podczas normalnego hamowania.
- Rozkład sily hamowania jest zachowany
- Podczas hamowania lewą nogą ABS nie działa na tylnej osi , dzięki czemu na śniegu czy na ciasnych winklach gdy się podpieramy lewą a koło się podnosi nie włącza się ABS i pozwala ustawiać auto jak chcemy.
Generalnie, w końcu polubiłem jazdę clio po śniegu, nareszcie jedzie tam gdzie chcę, zwłaszcza w ciaśniejszych zakrętach, wcześniej sie nim na śniegu dobrze jeździło tylko w szybkich łukach.
- na kosoli pali się kontrolka od ESP i SERV.

Oczywiście każdy wypina na własną odpowiedzialność.

Kuner - Wto 23 Paź, 2012

Odgrzewam kotleta - wie ktoś czy satelity w mechanizmie różnicowym są takie same w jakimś innym focusie, jak w ST170? Bo trochę mi się zmieliło a szkoda kupować całą skrzynie :rotfl:
GeKo - Wto 23 Paź, 2012

KŁAMIESZ - skrzynie w focusach nie padają :rotfl:
Kuner - Wto 23 Paź, 2012

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
was79 - Wto 23 Paź, 2012

tylko drift innovation!
pum - Wto 23 Paź, 2012

GeKo napisał/a:
KŁAMIESZ - skrzynie w focusach nie padają

Geko wiesz, że Kuner zmielił Getarga, a nie MTX'a?

Rasputin - Wto 23 Paź, 2012

Jeden czort, siedziała w Foce :rotfl:
rasta - Wto 23 Paź, 2012

Getrag to kupa, nie ma nic wspólnego z MTX. Kuner, jakby co mogę mieć getraga do ST w dobrej kasie :D
GeKo - Wto 23 Paź, 2012

Rasputin napisał/a:
Jeden czort, siedziała w Foce :rotfl:

O to to ;)

rasta - Wto 23 Paź, 2012

Tylko, że w ST170, pierwszą modyfikacją jaką powinno się zrobić to wymiana tej skrzyni na MTX'a
Janusz - Śro 24 Paź, 2012

a da sie do foki 1.8 tdci wsadzić skrzynie 6 ?? bo brakuje mi predkosci na autobahnie :P
Rasputin - Śro 24 Paź, 2012

Do foki da się wszystko wsadzić i kosztuje tyle co swiece do Sporta. Rasta pewnie ma juz odpowiedni model BMX'a do tdci :]
rasta - Śro 24 Paź, 2012

Janusz napisał/a:
a da sie do foki 1.8 tdci wsadzić skrzynie 6 ?? bo brakuje mi predkosci na autobahnie :P

Na zasadzie P'n'P nie da się. Jako ciekawostkę dodam, że ten Getrag 6 z ST siedzi właśnie w dieslu 2.0 Mondka MKIV i Foki MK2.

Yarko - Śro 24 Paź, 2012

rasta, szukam opinii nt. Focusa kombi 2.0tdci 140KM w automacie, warto się tym zainteresować czy lepiej odpuścić temat ? jak z awaryjnością ?