Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
alphaOne - Pon 17 Lut, 2014 za świnkę to chyba podziękuję - ewentualnie benzynową jeżeli mi się uda znaleźć. quattro i audi jakos mi ideologicznie nie leży.Anonymous - Pon 17 Lut, 2014 mam okulary z grubą ramką a moja zona rzezbi w glinie cały czas,niestety ukonczyłem tylko kawałek zawodówki-mam kupic tego saaba czy nie ???was79 - Pon 17 Lut, 2014 Kupuj, za rok, na wigilie hh, będziemy wynajmować pokój w hotelu jako para bogatych gejów Anonymous - Pon 17 Lut, 2014 A pozniej nakręcimy afere że były dwa oddzielne łóżka co jest homofobią,dyskryminacją,faszyzmem i cebulactwem,wyrwiemy odszkodowanie,a potem to juz haj lajf-wczasy w bułgari,drinki z parasolką i frytki z keczupem Kamill - Pon 17 Lut, 2014
rabarbar napisał/a:
,drinki z parasolką i frytki z keczupem
Ale wszystko organiczne, bo inaczej nici z klubu saaba.Anonymous - Pon 17 Lut, 2014 Znaczy z organów?tylko jakich-ludzkich czy ścigania ??miras - Pon 17 Lut, 2014 Walle. Mam pytanko w sprawie BMW E39 528i, 530i, jak wygląda sprawa kosztów serwisowania w porównaniu z Accordem, bo miałeś Acco i ogarniasz temat BMW. Bo coraz mocniej chodzi mi po głowie przesiadka na taką Bumę Kamill - Pon 17 Lut, 2014 Podobno łatwo poznać egzemplarze niegarażowane
miras - Pon 17 Lut, 2014 Ładny wzorek, fajny taki bezwypadek, nic nie picowany do sprzedaży. Anonymous - Pon 17 Lut, 2014 m54b30 podobno żłopie olej m52 tego nie robi miras - Pon 17 Lut, 2014 Czesio, poleciałeś slangiem bawarskim to są oznaczenia silnika? Ja bym chciał kupić polifta, to który motór tam siedzi?Kamill - Pon 17 Lut, 2014
miras napisał/a:
Czesio, poleciałeś slangiem bawarskim to są oznaczenia silnika? Ja bym chciał kupić polifta, to który motór tam siedzi?
M52 to 2.0 2.5 i 2.8. W polifcie to będzie m52b28TU - gdzie TU oznacza podwójny vanos - taki jak w e46. Przed 1999 będzie m52b28 - na pojedynczym vanosie - taki jak w e36.
M54b30 - to jest 3.0 i on juz normalnie ma dwa vanosy.
Jeden vanos jeden wałek rozrządu ma zmienne fazy.
Dwa vanosy - oba wałki mają zmienne fazy.Walle - Pon 17 Lut, 2014
miras napisał/a:
Walle. Mam pytanko w sprawie BMW E39 528i, 530i, jak wygląda sprawa kosztów serwisowania w porównaniu z Accordem, bo miałeś Acco i ogarniasz temat BMW. Bo coraz mocniej chodzi mi po głowie przesiadka na taką Bumę
W moim e39 523i (m52b25 - 170KM, w mojej 183KM) koszty są w sumie bardzo przystępne.
Kupiłem 1 rok temu. Po zakupie:
Dotychczas wymieniłem dwa górne wachacze z tyłu (po 250 pln za sztukę - Lemforder). Łącznik z przodu 150 pln Lemforder.
Kupiłem komplet nowych opon 205/65/15 na lato - 900 PLN.
Wymieniłem olej, filtry razem z kabinowym (drogi węglowy za 180 PLN) , olej w skrzyni, olej w dyfrze.
I to wszystko chyba (musiałbym spojrzeć w dokumenty) co trzeba było zrobić.
Auto ma 144 000 km (mam TUV-y na to, że prawdziwe) przejechane, więc powinno miec jeszcze sporo życia przed sobą.
Spalanie średnio jakieś 10-11 litrów przy cyklu mieszanym, w trasie 8.9 litra załadowanym do pełna samochodem (w tym jazda po autostradzie około 140-160km/h)
polecammiras - Pon 17 Lut, 2014 Kamill, dzięki za objaśnienie , właśnie się zarejestrowałem na BMW sport i zaczytuję się intensywnie.
Walle, dzięki.M - Pon 17 Lut, 2014 Wally moge sprzedac Ci pare porad jak zaoszczedzic pare groszy przy takim przebiegu na poczatek oslon termicznie komputer i pompe abs