To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

no name - Czw 25 Paź, 2012

Pirania napisał/a:
wsiadasz rog marszałkowska i aleje jeroz w 24 i jestes praktycznie na miejscu

Wiem, ale jedzie się prawie 40 min :wall:

Pirania - Czw 25 Paź, 2012

to taryfe weź :ble:
siema - Czw 25 Paź, 2012

Odpowie że za drogo. Coś czuję, że on próbuje nieśmiało poprosić Cię o podwózkę skuterem ;)

Pirania napisał/a:
to taryfe weź

Co dzień w dwie strony to raczej mało opłacalne

Pirania - Czw 25 Paź, 2012

narty biegowe będą niedlugo opłacalne, szybko i tanio i kondycja sie robi :-)

No Grzechu, taka jest codzienność Warszawskiego robola :D Polecam Ci rower i teraz pisze poważnie, zeszły rok przejeździłam cały, do -20'C, da się!

Możesz metrem podjechać do Dw. Gdański a resztę rowerem. Jak sie nie ma co się lubi to sie lubi co się ma ;-) ja zrobiłam od kwietnia 2011 do sierpnia 2012 ok 4500 tys km :-)

Pirania, chodziło mi o komunikacje miejską.
Tak czy inaczej dzięki za propozycję.

mi - Pią 26 Paź, 2012

no name napisał/a:
Pirania, chodziło mi o komunikacje miejską.

wiadomo!

anjas - Pią 26 Paź, 2012

PiTT napisał/a:
jeździł ktoś z Was Preludką 5 gen. ?
strasznie sie napaliłem na tą furkę
zainteresowany jestem raczej silnikiem 2.0 bo 2.2 to bardzo ciężko znaleźć

ja jeździłem Vgen 2.0 i IVgen 2.2. Polecam!
:rotfl:

was79 - Pią 26 Paź, 2012

Niemy napisał/a:
zdecydowanie ta Prelude mi nie podchodzi...to juz jeden model starsza bardziej mi sie podobala i jaka miala zajebista deske rozdzielcza mmmmm :)

anjas - Pią 26 Paź, 2012

was79 napisał/a:
Niemy napisał/a:
zdecydowanie ta Prelude mi nie podchodzi...to juz jeden model starsza bardziej mi sie podobala i jaka miala zajebista deske rozdzielcza mmmmm

+1, te cyfrowe zegary. Rewelka.

Mucha - Pią 26 Paź, 2012

kupiłem se znowu civica,... Honda ma cos w sobie :)
PiTT - Pią 26 Paź, 2012

fajna tematyka
http://www.facebook.com/StopCwaniakomNaDrodze

mi - Pią 26 Paź, 2012

nie mam przekonania... Niby ok, niby trzeba to tępić, ale jak jakiś kapelusz uzna Cię za cwaniaka, bo dojechałeś do samego końca zwężającego się pasa zamiast czekać w kolejce jemu podobnych i później zawiśniesz gdzieś w sieci jako cwaniak i burak...
kamil - Pią 26 Paź, 2012

nie bo taka jazda jest prawidłowa według kodeksu drogowego.
Zjeżdzanie ze zwężającogo się pasa na początku czy w połowie generuje korkowanie się pasów, co może być interpretowane jako utrudnianie ruchu i można dostać mandat lub pouczenie. Jazda na suwak, do samego końca zwężającego się pasa jest prawidłowa.

PiTT - Pią 26 Paź, 2012

mi napisał/a:
nie mam przekonania... Niby ok, niby trzeba to tępić, ale jak jakiś kapelusz uzna Cię za cwaniaka, bo dojechałeś do samego końca zwężającego się pasa zamiast czekać w kolejce jemu podobnych i później zawiśniesz gdzieś w sieci jako cwaniak i burak...

na szczęście na stawiają coraz więcej znaków żeby jeździć na "suwak"
co nie zmienia faktu że może tak być jak piszesz, dla mnie nie jest to cwaniactwo
ale jak ktoś np. jedzie do samego końca przez linię ciągłą i wbija się od razu na lewo, też przez linię ciągłą to już tak
skręcania z pasa do jazdy na wprost
albo jechanie na wprost z pasa do skrętu
nie używanie kierunkowskazów
to jest cwaniactwo pełną gębą
trzeba to tępić, jako użytkownik drogi można się tylko wkoorwiać, ale dobry tam jest art. o wyłapytaniu "cwaniaków" przez kamery monitoringu...
jak taki cwaniaczyna dostanie kilka mandatów za swoje wybryki to chyba kolejnym razem się zastanowi czy warto... ;)