To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Hothatch ogłoszenia

kosmita - Śro 18 Sty, 2012

kamil napisał/a:
Porządna przekładka to 15- 20k

Nie za dużo ? 15k kosztuje dobra przekładka evo, gdzie więcej trzeba zrobić.

Mrozu - Śro 18 Sty, 2012

kosmita napisał/a:
kamil napisał/a:
Porządna przekładka to 15- 20k

Nie za dużo ? 15k kosztuje dobra przekładka evo, gdzie więcej trzeba zrobić.

Do evo sama krótka przekładnia jak się ma z dobrego źródła kosztuje 5000-6000pln. W ASO 12.000-14.000 a przekładanie Evo na przekładni z colta czy zwykłego lancera mija się trochę z celem chyba, że ktoś chce auto do lansu.

kosmita - Śro 18 Sty, 2012

Mrozu, wiem.
15k to najczęściej padająca kwota za przekładkę na evo.org.pl

Mrozu - Śro 18 Sty, 2012

Przekładka evo w stosunku do subaru jest dużo droższa, bo trzeba przekładać ścianę grodziową czego w subaru nie robisz. Na szczęście można do evo 4/5/6 kupić całe auto typu stary colt/ lancer i z niego zrobić dawcę większości części. Ewentualnie można kupić zdrowego starego lancera i w nim przespawać część podłogi w tylnej części pojazdu aby móc zamontować dyfer z zawieszeniem i całą resztę ;D I nie będzie problemu z zarejestrowaniem z krótkim VINe :rotfl:
vitesse - Śro 18 Sty, 2012

taki budzetowy silent killer
Anonymous - Śro 18 Sty, 2012

Miałem kupowac mieszkanie ale nie kupuje wiec rozglądam sie za jakims dupowozem, ibiza tdi wpadła mi w oko,jak to wogóle jezdzi,jakies wieksze wady?
http://otomoto.pl/seat-ibiza-cupra-C21593596.html

iQ - Śro 18 Sty, 2012

rabarbar, w temacie o aucie dla marka23 byla mowa o takiej ibizie, zajrzyl tam ;)
Mrozu - Śro 18 Sty, 2012

rabarbar napisał/a:
Miałem kupowac mieszkanie ale nie kupuje wiec rozglądam sie za jakims dupowozem, ibiza tdi wpadła mi w oko,jak to wogóle jezdzi,jakies wieksze wady?

Znajomy miał taką zrobioną na 205KM/440Nm. Zmieniony miał tylko IC i wydech przelotowy z El-tec. Bardzo sympatycznie się odpychała a przy normalnej jeździe w mieście spalała ~8L

iQ napisał/a:
rabarbar, w temacie o aucie dla marka23 byla mowa o takiej ibizie, zajrzyl tam ;)

zajrzałem,o ibizie nic nie ma,o silnikach 1,9tdi jest,ale ten w cuprze to chyba najmocniejszy seryjny 1.9

iQ - Śro 18 Sty, 2012

To musialo byc w takim razie w innym temacie, sorki. Ale pamietam ze ostatnio byla mowa o takiej cuprze gdzies na forum
Kamill - Śro 18 Sty, 2012

rabarbar napisał/a:

Mam FR, różnice w porownaniu do cupy to tej chwili to zderzaki mniejsze turbo i felga 16 zamiast 17. Auto w zasadzie bezawaryjne, świetne na miasto, można to porównac z golfem 4 mniej wiecej, poprzednie ibizy nie mają podjeścia bo miałem.
Skrzynia mimo 160tys km chodzi bardzo sztywno i precyzyjnie, spalanie na trasie 6,5 przy maxymalnym bucie non stop, przy szybkiej jezdzie 6, jak jechalem nad morze do 140 udało mi sie zejść do 5,4.
Auto mieli kołami na 2jce od 2,5 tys obrotów, naprawde ładnie ciągnie z dołu, tylko przy tej mocy dla mnie skrzynia jest za krotka, nawet bardzo krótka, nawet reki na kierownice nie mam czasu przełożyć.
FR i cupra i maja wieksze hamulce niż reszta, silnik 130 i 150km polaczony jest ze skrzynia 6 wiekszym sprzegłem.
Wykonanie wnętrze w cuprze i fr jest troche lepsze niż w pozostałych ibizach, jest miekka deska, fotele kubełkowe z dłuższym podparciem ud itp.
Bardzo cicha w środku.
Bardzo fajnie sie prowadzi, jest stabilna przy wyzszych predkościach, jest przepaść miedzy tą a poprzednią ibizą.

Mam swoją od 90tys wymieniłem:
Gumy przedniego zawieszenia, drążki i sworznie niedawno, w weeknd wymiana przegubu, klocki przod tył na razie raz, nie widać zeby sie kończyły, spreżarke klimy, założyłem wiekszy intercooler i jezdze na programie prawie od początku.

Minusy jest dość podsterowny
Na 17 bedzie wyryp, bo juz na 16 jest, proponował bym założyć wyższą opone niż seria (kazdy zrobi jak chce).

Jedyne problemy które mam to klimatyzacja raz sprezarka padła teraz rozszczelniła sie chłodnica.
Parują lampy mimo że auto nie bylo bite przodem - standard.
Zacierają sie wycieraczki, w weeknd rozbieram i smaruje.
W zawieszeniu nie ma co wymieniać cześci śmiesznie tanie, gumy wahacza w aso 45zł/szt, do tego drążki sworznie i górne mocowania amora, nic tam wiecej nie ma, do tyłu nawet nie zaglądałem.

Dzięki!!!zgłos sie po pomuka w jakims moim temacie
Co sądzisz o tej z ogłoszenia(jesli cos mozna z tych zdjęc sądzic),znasz moze jakis egz godny polecenia??
ile idzie zrobic jakims bezpiecznym programem w takiej cuprze??

Kamill - Śro 18 Sty, 2012

rabarbar napisał/a:
Dzięki!!!zgłos sie po pomuka w jakims moim temacie
Co sądzisz o tej z ogłoszenia(jesli cos mozna z tych zdjęc sądzic),znasz moze jakis egz godny polecenia??
ile idzie zrobic jakims bezpiecznym programem w takiej cuprze??

Wejdz na seat racing forum, jest tam kupa takich projektów opisanych i sporo technicznego info nt temat bo forum nastawione na performace.
O tej konkretnej niewiele ci moge powiedzieć, moze przebieg mogł być skubniety troche, moja ma 160, pocą mi sie dłonie czasami, a kierownice mialem mniej wytartą, ale za to fotele mam chyba bardziej wysiedziane, za to boczek na drzwiach tutaj jest mocniej zjechany.
Programem mojego można do 180km to tego okolice 190KM@400Nm, zależy od stanu turbo i pompek.
Nowe takie turbo to okolice 3k zł, pompki mozna regenerować, oprocz tego w silniku psuje sie koło dwumasowe i jakieś czujniki, wiecej nic nie slyszałem.
Przed kupnem polecam pojechac do jakiegoś zaufanego tunera na diagnostyke i wszystko ci powie o silniku.
Auto wyposarzone jest we FMIC, wiec jeżeli bedziesz myslal o grubszych modach to do 250KM intercooler powinien wystarczyć bedziesz sie martwil tylko turbem i DP.

Jeżeli miało by zacząć lepiej skrecać trzeba zainwestować w tylny stabilizator za troche $ bo w seri nie było i jakieś rozporki bo buda do najsztywniejszych nie należy.

BTW Na te hamulce wchodzą felgi 15 jak by coś :)

I gej looki ma w serii :rotfl:

WuRC - Śro 18 Sty, 2012

MoRToN napisał/a:
karwa ! za ile mozna ogaranć przkładke czegoś takiego ?

Cytując Kubę z 4turbo, to bez "nastu" nie ma co podchodzić jak auto ma być do jazdy.

Można też po taniości, ale potem są takie efekty:
http://www.forum.subaru.p...p?f=26&t=146806

Rasputin - Śro 18 Sty, 2012

Wow 8/ Dobry wątek :faja: