HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012
PabloFKP - Nie 17 Cze, 2012
Stf napisał/a:
Kox.
Stf, nie koksuj tyle, bo Cię w końcu zamkną alphaOne - Nie 17 Cze, 2012 rzeczywiscie bylo mega. nie do porownania z poprzednim eventem:) jezdzenia strasznie duzo. ja sie niestety przejalem zakazem jazdy na slickach bez klatki, wiec jezdzilem na bridgestone'ach - oczywiscie opona sie na takie wyjazdy nie nadaje, ale i tak i tak bylo niezle.
pzdr dla calej ekipyStf - Nie 17 Cze, 2012 a to Ty byłeś za tymi okularami ?
pozdrówka w takim razie bo nie poznałem.alphaOne - Nie 17 Cze, 2012 a tak to pewnie ja roj - Nie 17 Cze, 2012
Stf napisał/a:
Dzisiejszy dzień kox.
Kox nad koksy z dzisiaj
jest to mega kox
Kox.
hardcorowy koxu
dawać onboardy!
o co chodzi z tym, że się nie dało jeździć jak avony wjechały na tył?
że już za mało mięsa miały na przód i zamieniłeś z tymi r888 czy coś innego na przód wrzuciłeś?roj - Nie 17 Cze, 2012
siema napisał/a:
2.01
wysokie czy niskie_
tak czy tak czas chyba bardzo dobry, jeśli Stf w trybie ATAK KOXA NA SLIKACH miał 1:57.
Nie wiem jak na Poznaniu różnica między slikiem a pederalem ale myślę, że więcej niż 3 sekundy.Stf - Nie 17 Cze, 2012 na początku bałem się trochę twarde avony wsadzić na tył, jednak 33st przekonały mnie i po 2 sesji wsadziłem. niestety na 1 kółku 3 sesji przednia yokohama powiedziała pas...
no i pozostało przerzucić avony z tyłu na przód i rzeźbić czasy. w tym setupie yoko na przedniej osi/ avon na tylnej zrobiłem 1 kółko i tam gdzie rozgrzane r888 już odpływało, avon trzymał jak zły już na kółku wyjazdowym.
wysokie czy niskie_
tak czy tak czas chyba bardzo dobry, jeśli Stf w trybie ATAK KOXA NA SLIKACH miał 1:57.
Nie wiem jak na Poznaniu różnica między slikiem a pederalem ale myślę, że więcej niż 3 sekundy.
Wysokie. 2:01.9s, czyli jakieś 4s do Stfa. Z pewnością czas jest jeszcze do poprawy, bo jak pisałem błędów było trochę. Zobaczymy jak będzie następnym razem- w październiku na WST. Bez slicka jednak mniej jak 2 minuty są dla mnie niewykonalne.Miniac - Nie 17 Cze, 2012
roj napisał/a:
Nie wiem jak na Poznaniu różnica między slikiem a pederalem ale myślę, że więcej niż 3 sekundy.
Między używanym slickiem a nowym FZ201/R888 ok 1 do 2sek.
Generalnie to marne te czasy.. wychodzi na to, że poza umiejętnościami trzeba jednak chwilę 'pomieszkać na Poznaniu' by przygotować sobie auto pod dobry wynik. Dobre w tym to, że nie zmieniają tam trasy, a więc jest co porównywać. Miniac - Nie 17 Cze, 2012
filomatic napisał/a:
kox !
Czas marzenie - serio serio - ale do czego go odnieść?
Może do:
- wolnossącego audi/octavii 2.0
- wolnossącego lotusa Soji
- 300konnej Supercopy FWD
- o 100KM słabszego i 200kg cięższego porsche
- o 250KM słabszego Radicala?
?
Wszystkie te auta na Poznaniu są szybsze. A ten prawie 500konny przebudowany lotus będzie teraz kreowany na 'ułomka' by podkreślić umiejętności, czy też 'auto gwizda, a kierowca...'
Ten lotus na prostych przelatuje obok GT2 i F430 jak koło wozu z gnojem! Anonymous - Nie 17 Cze, 2012 Gratki Przemek !!
Jak wygląda podział na klasy??Od czego to zależy??roj - Nie 17 Cze, 2012
Miniac napisał/a:
Między używanym slickiem a nowym FZ201/R888 ok 1 do 2sek.
to istnieje coś takiego jak nowe r888?
Z tego co widziałem na jakimś foto to Siema miał chyba federale rsr.
Nie sądzę, żeby różnica między używanym slikiem 16" a federalem 595 15" była ok. 1 sek.
a w ogóle fz201 jest porównywalny do r888? z tego co czytałem to jest różnica spora ale ja to nawet nie widziałem tej opony na żywo
Miniac napisał/a:
Wszystkie te auta na Poznaniu są szybsze.
ale od czego szybsze? nie skumałem tego zdania z Twojej wypowiedzi.
Miniac napisał/a:
Ten lotus na prostych przelatuje obok GT2 i F430 jak koło wozu z gnojem!
no idzie jak bolid.. prosta przed prostą startową i startowa jakoś wybitnie krótkie się wydają jak się ogląda ten onboardy filomatic - Nie 17 Cze, 2012 nie ma odniesienia, bo moc 475 koni i 800 kg wagi nijak ma się do reszty aut na torze. Daje to 600 koni na tonę...bezkonkurencyjny pojazd.Stf - Nie 17 Cze, 2012 Ja tam nie ukrywalem ze przed wyjazdem liczylem na 1:55-1:57. No jednak twardy slick byl bardzo przyczepny i zawieszenie w Clio po prostu jest za slabe zeby przenosic takie obciazenie. Mysle ze same springi z 600lbs/inch i avon z tylu pozwolilyby urwac z 2 sek a wtedy juz 1:55 siada i plan wykonany w pelni. Obecny 1:57 troche mi nie lezy ale podzialamy zeby w tym sezonie urwac kilka sek