To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Anonymous - Pon 19 Lis, 2012

Bart napisał/a:
Jakarti napisał/a:
jakies 15 sek googlowania :rotfl:

Odpowiedź na 95% pytań zadawanych na tym forum (na innych podobnie) można ciągu chwili wygóglować :>

czy ta wiedza też została wygóglowana? :>

Bart - Pon 19 Lis, 2012

:]
faldzip - Pon 19 Lis, 2012

Kamill napisał/a:
faldzip napisał/a:
Kamill napisał/a:
faldzip napisał/a:
ktos sie orientuje jaki gwint jest w tow-hook'u w sraxo rocznik najlepszy czyli 96? probowalem wkrecic od xsary rocznik 99 i objawy takie jakby byl inny skok gwintu. I teraz wlasnie nie wiem czy skok inny, czy od tego 96 nikt tam nic nie wkrecil nigdy i zardziewialo tam rownie bardzo, co podloga w bagazniku i dlatego nie idzie nic wkrecic?

A nie jest tak że jest lewy gwint jak w VW ?

Nie wiem jak jest w VW, a gwint tu wyglada na normalny, jedyna watpliwosc to skok - ucho od xsary wkreca sie troche i przestaje

No to ci przecież napisałem że w VW jest lewy, to co piszesz, że nie wiesz.

No to juz wiem, dzieki :)

no name - Pon 19 Lis, 2012

Bart napisał/a:
Odpowiedź na 95% pytań zadawanych na tym forum (na innych podobnie) można ciągu chwili wygóglować :>

Na uj nam to forum xD

Bart - Pon 19 Lis, 2012

Forum służy do bicia piany, to chyba oczywiste.

Jakarti napisał/a:
w sumie daje ok 800/ 1000zł i jakies 15 sek googlowania

A używki ?

;D

15.
14.
13.
12.
11.
10.
9.
8.
7.
6.
5.
4.
3.
2.
1.

o_O

Jakarti - Pon 19 Lis, 2012

sa tansze. zalezy od stanu. np Iowa albo Mazowieckie..
poprosze drugi pomuk.

Yarko - Pon 19 Lis, 2012

no name, na gitare klasyczna bedzie ciezko cos wyrwac, juz predzej na jakies wiosło fendera lub gibsona :-)

Yarko napisał/a:
na gitare klasyczna bedzie ciezko cos wyrwac

No i cały misterny plan poszedł w PiSdu :wall:

Tak poważnie to kiedyś niechcący stałem się posiadaczem takiej gitary,
znalazłem ją ostatnio w piwnicy w czasie porządków. Nikt z niej nie korzysta więc
szkoda by leżała w futerale w piwnicy, chyba wystawię ją na alledrogo.

Pirania - Pon 19 Lis, 2012

o kurde, przypomniałeś mi, że gdzieś skitraną mam taką gitarke klasyczną, ale mniejszego rozmiaru niż te normalne sprzed jakis 10 lat.

Ciekawe za ile można sprzedać takie coś teraz

Yarko - Pon 19 Lis, 2012

poka jak wyglada, albo podeslij chociaz marke i model, ja cos tam kiedys gralem :>
Pirania - Pon 19 Lis, 2012

muszę wygooglować w piwnicy :lol2:

Hiszpański Luthiers nr 6 wraz z EQ-505 oraz z futerałem.

Luthiers 6
hiszpańska gitara klasyczna

Model "6" to (jak wszystkie gitary tej marki) instrument wykonany w Hiszpanii, w warsztacie znanego mistrza lutniczego - Enrique Kellera.

Pomimo niewygórowanej ceny jest to gitara, której wykonanie stoi na bardzo wysokim poziomie, zaś materiały, z których ją wykonano są najwyższej jakości.

Nie ma mowy o wystających czy źle nabitych progach, w kwestii drewna także nie ma miejsca na kompromisy - wyłącznie dobre i sprawdzone materiały.

Płyta wierzchnia została wykonana z litego cedru, zaś boki i płyta podnia z odmiany mahoniu zwanej "sapeli". Całości dopełniają mahoniowy gryf oraz solidne niklowane klucze.

Model "6" to instrument skierowany przede wszystkim do młodych adeptów sztuki gitarowej, jednakże również doświadczeni gitarzyści odnajdą mnóstwo przyjemności sięgając po ten instrument.
Zaletą tej gitary jest niewątpliwie lita płyta wierzchnia, co skutkuje znacznie lepszym brzmieniem niż w przypadku instrumentu z płytą z laminatu. Znakomicie skalkulowany stosunek jakość - cena powoduje, że na tym pułapie cenowym po prostu nie da się wybrać lepiej.

Model: Luthiers 6
Wierzch: Lity cedr
Boki i spód: Sapelli
Gryf: Mahoń
Mostek: Magnoy
Klucze: Nikiel

Praktycznie taka jak ta http://allegro.pl/hiszpan...2797585171.html

Yarko - Pon 19 Lis, 2012

nie znam tego producenta, ale pewnie ze 400 pln uda Ci sie z tego wycofac, wrzucaj na allegro i heja