To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

bizon - Nie 12 Sty, 2014

PiTT napisał/a:
ktory open rom 1 plikowy polecacie do s3?
mam caly czas orangowy i zaczal strasznie mulic, do tego bateria z 3 dni zaczela trzymac 1
z support samsung sciagam 4.3 z grudnia, ale nie wiem czy warto go wrzucac

http://forum.xda-develope...d.php?t=2354859
przy czym tak naprawde powinienes zaczac od backupu -> full wipe -> restore. powinno zaczac smigac, jesli przyczyna nie jest rom. jesli rom, to archi zapindala i ma kupe ficzerow. jedyna rzecz, ktora mi poki co nie dzialala, to tethering, ale to na poprzedniej wersji romu. w tym nie sprawdzalem.

Kamill - Nie 12 Sty, 2014

M napisał/a:
Kamill, Piranka, jak tam wasze moto g? Jak wszystko w porządku to tez zamawiam pod koniec miesiąca :)

Jestem obiektywny i nie mam oporów przed krytykowaniem produktów ktore kupiłem, więc powiem jak jest.
Nie korzystalem jeszcze z map i nawigacji.
Oprocz tego a w szczegolnosci nowy komikator FB smigaja bez najmniekszych oporów. Na galaxy nie dalo sie tego komunikatora uzywać.
Telefon nie zacial nie zmulił ani razu. Raz cos appka od FB dziwnie zaczela chodzic ale restart app i smiga daj. Raz na ruski rok nie moge palcem w link trafic za pierwszym razem.
Aparat jest taki sobie, ale ma lampę, wiec mozna uzyc tel jako latarki i po ciemku zdjecia robic, oprocz tego robi foty szybciej niz galaxy ale jakosc podobna.
Bateria trzyma ok. Zasieg jest lepszy niz na galaxy. Jezdze w miejsca gdzie jest bardzo kiepski, na galaxy byly problemy z dzwonieniem na tym korzystam nawet z neta.
Jakosc dzwieku rozmowy tez jest lepsza od galaxy, jest bardzo wyraźnie i nie ma echa ktore na galaxy czasami mialem.
Pisanie textu mowiac dziala perfect w kazdej aplikacji.
Fajny bajer telefon ma diode ktora miga jak masz jakies powiadomienie, nieodebrane polaczenie maila itp. Bardzo wygodna sprawa.
Sam system ma troche mniej opcji konf niz cyanogen, ale podobno juz jest update i dochodzi czesc brakujacych.
Jak narazie nie znalazlem minusow i moge powiedziec ze tel jak by kosztowal 2x tyle to tez bym go wziął bo nie zamula w zadnych warunkach, wyswietlaczami sie nie jaram bo to brandzlowanie sie bez sensu.
W komplecie nie ma sluchawek i ladowarki, jest tylko kabel usb.
Dla mnie tel jest idealny, a o nie wielu rzeczach moge tak powiedziec.

rasta - Nie 12 Sty, 2014

A kto ci go polecił, he? ;D
Kamill - Nie 12 Sty, 2014

Nie neguje tego ;) nie chciało mi się szukać, sprawdać przeglądać testy itp ( w końcu to nie wybór tv :D ). Zaufałem pochlebnym opiniom pewnej parze pijaków z ochoty :rotfl:
Dzięki za polecenie.

Pirania - Nie 12 Sty, 2014

Ja osobiscie go uwielbiam. Pilnuje jak oka w glowie bo jakbym posiala to bym musiala nastepnego dnia drugi zamawiac ;-)
Kamill chyba wyczerpal temat ogolnych rzeczy. Nie zgadzam sie tylko z kwestia wyswietlacza, pierwsze co mnie wlasnie ujelo to jasny i moim zdaniem naprawde megasny wyswietlacz, to jest roznica ktorą widze gołym okiem.W porownaniu z naszymi galaxiakami za conajmniej dwukrotnosc tej ceny, mamy coś naprawde dobrego. oceniam szybkosc dzialania oraz to, ze gps załacza sie w ułamek sek. Przedwczoraj przyszedl update na Kitkata 4.4.2. Rożnicy na razie wielkiej nie odczulam prócz wizualnej, ale jesli to ma podniesc jeszcze jego wydajnosc, itd to nie mam pytań :-)

Naprawde swietnym bajerem jest diodka powiadomien, mozna wyciszyc sobie tel na spotakniu czy pracy i dalej widac ze sie ktos do nas dobija. Zdecydowanie polecam

rasta - Nie 12 Sty, 2014

Też potwierdzam, kozak maszyna, w tej kasie obecnie nie ma nic lepszego na rynku. Jedynie obudowa jest śliska więc trzeba od razu zaopatrzyć się w jakiegoś kondona, ale wybór spory więc nie ma problemu. Dla Pań fajny bajer bo tył obudowy wymienny i występuje w kilku kolorach.
M - Nie 12 Sty, 2014

Dzięki - w zasadzie to jest markowy telefon w cenie chinola. Niebawem zanabywam.
rasta - Nie 12 Sty, 2014

roj - Nie 12 Sty, 2014

nie wiem czy to cecha motorolli ale defy ma 2-3 kreski zasięgu na 5 zasięgu (i normalnie bez przerywania da się rozmawiać) w miejscach gdzie np. iphone4, xperia z1, note2, htc one nie mają zasięgu w ogóle! o_O
Pirania - Nie 12 Sty, 2014

Fajne sa jeszcze bajerki typu automatyczny tryb nocny, czyli automatyczne jego wyciszenie w wybranych przez siebie godzinach, albo oszczedzanie baterii jak sie konczy- wyłącza wszystko procz możliwości dzwonienia (opcjonalnie). W szoku tez jestem, że bateria trzyma 2-3 dni (niewyjmowalna)
KarQ - Pon 13 Sty, 2014

Jednym słowem polecacie. A jak foty wychodzą, ma 5mpix, ale bawiłem się HTC One, który ma 4mpix, ale jakąś tam technologię i w nocy wychodzą świetne zdjęcia jak na telefon.

Na allegro jest 16GB za 999brutto z FV23%.

Ładowarka na microusb?

Kamill - Pon 13 Sty, 2014

KarQ napisał/a:
Jednym słowem polecacie. A jak foty wychodzą, ma 5mpix, ale bawiłem się HTC One, który ma 4mpix, ale jakąś tam technologię i w nocy wychodzą świetne zdjęcia jak na telefon.

Na allegro jest 16GB za 999brutto z FV23%.

Ładowarka na microusb?

Zdjęcia maja dużo ziarna, nawet więcej niż w starym galaxy, aparat jest przeciętny, natomiast da sie zrobić nim zdjecie przy średnim oświetleniu bez rozmazywania (tylko bedzie jeszcze więcej ziarna).
Mikro usb jest zatwierdzonym przez UE standardem, więc wszyscy producenci od 2010 oprócz appla do tego przystali, więc chyba nie znajdziesz tel na inne złącze.

KarQ - Pon 13 Sty, 2014

Ja użytkuje jeszcze SGSII i foto na moje potrzeby wystrcza - będzie podobnie?

Zastanawiam się tylko jakbym zdecydował się to czy jest sens dopłacać 200zł do 16GB. Sprawdziłem telefon i przez 2lata zapchałem 8GB pamięci.

rasta - Pon 13 Sty, 2014

Z 16 gb deklarowanych do dyspozycji masz 12.9 gb.
Kupuj prosto z Amazona, 800 pln na gotowo w PL. A jak na firmę to jeszcze bez vatu można kupić.

KarQ - Pon 13 Sty, 2014

800 ale z FV0%? więc korzystniej dla mnie 999 z FV23%, poza tym podmiot gwarancyjny na miejscu.