HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Tor Poznań 2012
Miniac - Nie 17 Cze, 2012
roj napisał/a:
to istnieje coś takiego jak nowe r888?
silnik - używany
fz201/r88 - opony nowe
nie jest przecież tajemnicą, że to na czym jeździmy to to czego nie chcą już zawodnicy z Czech i UK z wiadomych przyczyn - dla nich ta opona już 'nie działa'.
Cytat:
Z tego co widziałem na jakimś foto to Siema miał chyba federale rsr.
Nie sądzę, żeby różnica między używanym slikiem 16" a federalem 595 15" była ok. 1 sek.
Jak zaraz dojdziesz z tym myśleniem do Interstate'a to faktycznie różnica będzie większa W tych autach co znam bez ściem między FZ201 a slickiem z drugiej ręki jest max 2sek przy czasach < 1.50.
Cytat:
a w ogóle fz201 jest porównywalny do r888? z tego co czytałem to jest różnica spora ale ja to nawet nie widziałem tej opony na żywo
Dla mnie R888 jest mistrz opona, ale dobra na pierwsze max drugie okrążenie na Poznaniu. Na R888 Integrą robiłem jak chciałem 1.53, na slicku o większym nawet wymiarze 1.52:0. Do tego na R888 jechało mi się dużo pewniej.
Cytat:
ale od czego szybsze? nie skumałem tego zdania z Twojej wypowiedzi.
Nie no .. poważnie?
Dla mnie najciekawsze jest porównanie z Clio Cup (moc 190km), które z przeciętnym driverem robi 1.48-49. To co by trzeba było Przemek wg Ciebie zrobić by wykręcić taki czas?Stf - Nie 17 Cze, 2012 Generalizowanie nieco. Tutaj rozpoczsc nalezy od tego ze bylo mega goraco. U mnie r888 to juz smietnik z zarysami bieznika. Jak sie okazalo slick z przodu pomimo sporej ilosci miesa byl z 2005r wiec do najswiezszych nie nalezal. z tylu byla odczuwalna roznica w trakcji po prostu na avonie nie zanotowalem ani jednego uslizgu i byla "twarda kierowalnosc". z r888 w luku "kladlem" sie na niej.
co do porownania do clio cup to Miniac - chyba nieco przegiales No kurde cupy ktore robia 1:49 to nie sa auta z salonu bez fotela... Blizej do ceedow mi na razie...a i do nich troche brakuje. Killer z Kielc zcp ceedem zrobil 1:55 a na moje to on ogarnia temat.Miniac - Nie 17 Cze, 2012 Wszystko się zgadza. Ale właśnie lepiej trzeźwo patrzeć na osiągnięty wynik i spróbować skupić się na tym czego najbardziej brakuje.
Clio Cup to nie jest żaden kosmos (co innego SuperProduction) Ma wyposażenie wyścigowe, klatkę, wykończenia w laminacie, seryjny silnik z jakimś airboxem to i .. sadev'a
To może dojdziemy do wniosku, że najważniejsze na takim Poznaniu są przełożenia skrzyni. Może powinieneś tak samo mieć 200kmh max (tak ma Cup z czego pamiętam na 6tym biegu) zamiast innych kwestiach.EmerytRs2 - Nie 17 Cze, 2012 Nie "kłóćcie" się, bo przyjedzie Rasta i Was pogodzi
Impreza Mistrzostwo Świata !! daje do myślenia jakim kiepskim autem człowiek musi jeździć, kiepskim w każdym aspekcie
Poznań, no cóż to jest prawdziwy tor!! Szkoda że nie ma ich w polsce więcej, nie ma ich w stolicy, nie ma ich nad morzem, nigdzie ich nie ma.
Żal duspko ściska,człowiek mogłby chociaż popatrzeć na fajne auta.
Imo jak ktoś chce pojeździć, to trzeba kalkulować. Taki Poznań wbrew pzozorom nie wychodzi tak "drogo".Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że ten tor nie zjada w oczach opon.
Co do zdjęć, pierwszy raz trzymałem w rękach lustrzankę, zdjęcia ze słońcem wyszły gorzej niż pod nie , ale kilka statycznych jest ok.
Dzieki Siema,Stf, ALphaone za towarzystwo, chociaż wczoraj byłem niestety swoim cieniem.
aha zapomniałem dodać Król żyje !!
Hehe Kubas pozdro !!Stf - Nie 17 Cze, 2012
Miniac napisał/a:
To może dojdziemy do wniosku, że najważniejsze na takim Poznaniu są przełożenia skrzyni. Może powinieneś tak samo mieć 200kmh max (tak ma Cup z czego pamiętam na 6tym biegu) zamiast innych kwestiach.
raczej szpera. niz krótka skrzynka- która na pewno też przy sekwencji pomaga. miałem problem z punktem rozpoczęcia napędzania w babie jadze no i w ciasny prawym Z6 oraz w lasku Z12-13 - tam jest do urwania też z sek bo nie mogłem się przemóc na wysokim zawieszeniu z tyłu żeby hamować już za tarkami - a można. Poza tym Cup ma też profi zawias i hebel 4 tłoczek już w serii. no co by nie mówić/wymieniać to jest lekko inna epoka do mojego clio. tak czy inaczej - następny Pozen 8 lipca - szukam jakiś sprężyn przynajmniej i może wyrzucę z 40kg z przodu, może wydech... klasę muszę wyjąć tym razem ale to już bardziej temat do PMR a nie tutaj Miniac - Nie 17 Cze, 2012 Właśnie o to mi chodzi. Można teoretycznie przygotować całe auto tak jak się 'wydaje', ale to może kosztować krocie a wynik będzie urywany po 1-2sek lub nieproporcjonalnie do zmian. Jeden napisze, że brak opony, brak hamulca, brak mocy, brak szpery, ale wielce prawdopodobne, że wszystko to poprawi a czas będzie rozczarowaniem. Drugi natomiast przyjedzie 'serią' z czymśtam i zamiecie. O to mi właśnie chodzi. Sam przyznaj, że znając setup Clio prosto z komisu liczyłeś na dużo lepszy czas po wprowadzonych zmianach (w końcu trochę ich było!). Rasta podobnie jak ja (odnośnie Morsa) był pewien, że 1.50 rozmieni w pierwszych przejazdach i się nie udało.
Największym zaskoczeniem w temacie jest dla mnie wciąż Integra Furious'a, który rok temu jeździł okolice 1.55, a w tym roku wywalił 1.48 a setup silnikowo/zawieszeniowy ztcw bez większych zmian.pum - Nie 17 Cze, 2012
Miniac napisał/a:
ztcw bez większych zmian.
z tego co wiem pomijając kierowcę to upgrade był hebla i felg (z 15 na 17 w slicku)Stf - Nie 17 Cze, 2012
Miniac napisał/a:
O to mi właśnie chodzi. Sam przyznaj, że znając setup Clio prosto z komisu liczyłeś na dużo lepszy czas po wprowadzonych zmianach (w końcu trochę ich było!).
no chyba nie do końca wprost. liczyłem tak jak napisałem na 1:55-1:57. tak Ci przecież też napisałem przed wyjazdem. miałem nadzieję jednak że koni skręcone na maksa będą betonem - bo tak miałem w golfie, jednak tam miałem sprężyny h&r jakieś twardsze i stab gruby a tutaj mam niewiadomoconicniewarte sprężyny które kładą auto w każdym zakręcie na nowych niesprawnych amorkach z których jedna sztuka pracuje na średnim ustawieniu - i jest to lewy amor... zapytaj kubasa jak wyglądałem wychodząc na prostą startową z resztą jechałeś ze mną Clio już.
poza tym jakie zmiany ? przecież to seria auto. wcale bym się nie zdziwił gdyby na seryjnej wyższej sprężynie i nowych amorkach czas byłby podobny.Anonymous - Nie 17 Cze, 2012 kiedy kolejny wyjazd?Stf - Nie 17 Cze, 2012 8 lipcaAnonymous - Nie 17 Cze, 2012 fck ciekawe czy civic wytrzyma Ułęż 7 a 8 poznań kp - Nie 17 Cze, 2012 A 12 sierpnia Stf atakujesz? Ktoś?Stf - Nie 17 Cze, 2012 być może tak.roj - Nie 17 Cze, 2012
Miniac napisał/a:
Cytat:
ale od czego szybsze? nie skumałem tego zdania z Twojej wypowiedzi.
Nie no .. poważnie?
gratuluję rzadkiego poczucia humoru
napisałeś w tamtym temacie tak, że wyglądało jakbyś pisał o lotusie i odniesieniu do czasu lotusa ciągle dlatego nie skumałem. Teraz wydaje mi się, że pisałeś o czasach Siemy i Stfa.
co do opon to dalej nie napisałeś ile Twoim zdaniem jest różnicy na Poznaniu między federalem RS-R a używanym slikiem
Nie dojdę z tym myśleniem do interstejta. Normalnie się spytałem bo ja nie wiem a Ty może wiesz. I nie piszę tego sarkastycznie tylko chcę wiedzieć.Anonymous - Nie 17 Cze, 2012
Stf napisał/a:
być może tak.
to daj znać, bo ten termin dla mnie jest zdecydowanie dogodniejszy