Nowomoda na FB - jeśli chcesz najnizszej krajowej 2,5k netto to share... WTF?
Chodzi o płacę minimalną?
anjas - Wto 04 Gru, 2012 Ja chce płacy minimalnej 25 000 netto. I żebym się nie musiał przy tym narobic!M - Wto 04 Gru, 2012 Andrzeju, uważam że nasi rodacy potrzebują solidnej dawki edukacji, chyba trzeba zacząć od podstawówek. Obowiązkowy przedmiot - ekonomia od pierwszej klasy podstawówki.Jakarti - Wto 04 Gru, 2012
anjas napisał/a:
Ja chce płacy minimalnej 25 000 netto. I żebym się nie musiał przy tym narobic!
no coż.. zaryzykuję..
jak wkleisz to milion razy to będziesz miał!! czas start!anjas - Wto 04 Gru, 2012
M napisał/a:
Andrzeju, uważam że nasi rodacy potrzebują solidnej dawki edukacji, chyba trzeba zacząć od podstawówek. Obowiązkowy przedmiot - ekonomia od pierwszej klasy podstawówki.
zgadzam się w milionie procentów!!!
(choć gdyby powiedział to Jarek K. to bym z założenia polemizował)
Jakarti napisał/a:
jak wkleisz to milion razy to będziesz miał!! czas start!
ech, nie tak działają łańcuszki Jakarti - Wto 04 Gru, 2012
anjas napisał/a:
ech, nie tak działają łańcuszki
ech.. to nakłoń milion zeby wkleił martin.h - Wto 04 Gru, 2012
M napisał/a:
Mucha napisał/a:
A co w tym złego, że ludzie chcą pracować za w miarę godne pieniądze? Sam chciałbym mieć taką płacę, i wcale nie za darmo bo większość osób, które zarabiają poniżej 2k zł charuje bardziej niż nie jeden z was/nas na forum. Od jakiś 2-3 lat ceny poszły do góry o dobre kilkanaście jak nie kilkadziesiąt procent w przypadku niektórych artykułów, a płace zostają na takim samym poziomie. Jak najbardziej popieram GeKo - Wto 04 Gru, 2012 martin.h, Chcieć to by każdy chciał. Proponuję otwórz własną działalność i daj ludziom taką pensję.Jakarti - Wto 04 Gru, 2012
Martin - rozdawacz nie swojej kasy napisał/a:
A co w tym złego, że ludzie chcą pracować za w miarę godne pieniądze? Sam chciałbym mieć taką płacę, i wcale nie za darmo bo większość osób, które zarabiają poniżej 2k zł charuje bardziej niż nie jeden z was/nas na forum. Od jakiś 2-3 lat ceny poszły do góry o dobre kilkanaście jak nie kilkadziesiąt procent w przypadku niektórych artykułów, a płace zostają na takim samym poziomie. Jak najbardziej popieram
moim zdaniem ten post nadaje sie do wy je ba nia Cie z forum. mowilem to juz wiele razy.
wiesz co to jest pensja minimalna? podniesmy ja do 10 000 zł!!! od razu - popieram!!
ja pier dole Martin - na jakim Ty swiecie zyjesz...faldzip - Wto 04 Gru, 2012
martin.h napisał/a:
M napisał/a:
Mucha napisał/a:
A co w tym złego, że ludzie chcą pracować za w miarę godne pieniądze? Sam chciałbym mieć taką płacę, i wcale nie za darmo bo większość osób, które zarabiają poniżej 2k zł charuje bardziej niż nie jeden z was/nas na forum. Od jakiś 2-3 lat ceny poszły do góry o dobre kilkanaście jak nie kilkadziesiąt procent w przypadku niektórych artykułów, a płace zostają na takim samym poziomie. Jak najbardziej popieram
Prace dają przedsiebiorcy, a tym nie na reke jest podnoszenie płacy minimalnej. A dlaczego? Mam wlasna działalnosc i wyobraz sobie, ze poza tym, ze ceny poszly do gory o kilka nascie procent, to skladka, ktora musze placic na ZUS wzrosła od poprzedniego roku tez o kilkanasce procent, wlasnie z powodu podniesienia minimalnej płacy. Nie jest to zachechajace do rozkrecania biznesu - przynajmniej dla mnie.M - Wto 04 Gru, 2012 Martin, pokażę Ci na przykładzie.
Twój pracodawca płaci Tobie i twojemu koledze po 1500PLN netto
Głosujesz za podniesieniem pensji minimalnej do 2500PLN netto.
1.Pracodawcy nie stać na utrzymanie takiego zespołu
2.W związku z tym zwalnia Ciebie z pracy
3.Jeden pracownik musi dostać 2500PLN i pracować za dwóch (bardzo ciężko)
4.Jakość usług spada dramatycznie - klienci uciekają z takiej firmy
5.Pracodawca widząc że stanowisko przestało przynosić zyski zwalnia także drugiego pracownikaJakarti - Wto 04 Gru, 2012 ciekaw jestem czy po wyjasnieniu M'a nadal jestes za podniesieniem płacy minimalnej "bo ludzie ciężko pracują"Janusz - Wto 04 Gru, 2012 Do tego trzeba pamietać ze takie sztuczne podonoszenie zarobków moze zakonczyć sie to duzym wzrostem inflacji i cały misterny plan w pizdu Kamill - Wto 04 Gru, 2012 Jakakolwiek ingerencja rządu w wolny rynek powoduje takie zawirowania i go psuje.M - Wto 04 Gru, 2012 Koledzy informatycy/programiści:
Mam tu ciekawą rozrywkę - programujemy swojego robota javascriptem i wystawiamy go do walki
Mój robot jest już 77 na 670 robotów więc całkiem nieźle
Polecam - niezły zjadacz czasu.